Άρωμα Cheerleading στους 5ους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες Αθλητικής

Στο Τελετουργικό των 5ων Παγκόσμιων Σχολικών Αγώνων Αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας, έλαβαν μέρος οι Αμαζόνες Βάρης και Ηλιούπολης. Η εκδήλωση που διεξήχθη από την International School Sport Federation (ISF) και την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΕΠΦΑ), πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Φλέμινγκ στο Δήμο Ηλιούπολης την Κυριακή 22 Απριλίου 2018.

Αθλήτριες cheerleaders, μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading προερχόμενες από την Βάρη και την Ηλιούπολη, έλαβαν
μέρος παρουσιάζοντας χορογραφίες τόσο στους τοπικούς φορείς που βρέθηκαν εκεί αλλά και στις ξένες αποστολές που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η παρέλαση των Αμαζόνων αλλά και των υπόλοιπων διεθνών αποστολών ξεκίνησε από την Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως για να καταλήξει στο χώρο του Τελετουργικού στη Πλατεία Φλέμινγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην χώρα μας βρέθηκαν μαθητές από Αγγλία, Ρωσία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Ιταλία, Κίνα, Ουγγαρία, Σλοβακία, Σερβία και Αφγανιστάν με σκοπό του προγράμματος να συμμετάσχουν σε μία σειρά από δράσεις βιωματικού χαρακτήρα για την πλήρη κατανόηση των εννοιών της συμμετοχής, της συνεργασίας, του «ευ αγωνίζεσθαι», της ευγενούς άμιλλας, της ισότητας, της φιλίας, της εκεχειρίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Μέρος έλαβαν και αποστολές αποτελούμενες από μαθητές και μαθήτριες Special Olympics, από την Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Κατά το τελετουργικό των 5ων Παγκόσμιων Σχολικών Αγώνων Αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας, βραβεύτηκε για την συμμετοχή της η Ευαγγελία Κρητικού, εκπροσωπώντας την Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading.
Keywords
Τυχαία Θέματα