Αρμάνι – Ολυμπιακός 72-93 : Έσπασε…το ρόδι με “μαγική” εμφάνιση! (vids)

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Mediolanum Forum επικρατώντας της Αρμάνι με 72-93 για την 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας σημειώνοντας παράλληλα την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στην εφετινή Euroleague!

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παρουσιάστηκε εξαιρετική από την αρχή του αγώνα, κατάφερε να αιφνιδιάσει την Αρμάνι με ασύλληπτη ευστοχία στα τρίποντα και γρήγορα βρέθηκε να έχει μεγάλη διαφορά! Άπαντες περίμεναν αντίδραση των γηπεδούχων στην

τρίτη περίοδο, όμως ο Ολυμπιακός, έπαιξε καλά στην άμυνα και δεν επέτρεψε στην Αρμάνι να κάνει come back στο ματς!

ΑΠΙΘΑΝΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΟ ΝΤΡΟΣΕΪ

Ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να περιμένει καλύτερο ξεκίνημα στην έδρα της Αρμάνι!

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν απίστευτα εύστοχη, δεν δίσταζε να δοκιμάζει σουτ και δικαιώθηκε!

Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ γρήγορα έφεραν την διαφορά στους 11, 15-4, ενώ και ο Γουοκαπ με τον Παπανικολάου σημείωσαν τρίποντο για ν΄αφήσουν έκπληκτο το Mediolanum Forum.

Ο Ολυμπιακός με εξαιρετικό κάρφωμα του Βεζένκοφ έκανε το 8-20

ενώ έχτισε διαφορά 14 πόντων (8-22) απέναντι σε μια ομάδα που δύσκολα δέχεται τόσους πόντους στην έδρα της.

Οι γηπεδούχοι έψαχναν απάντηση, με τον Μεσίνα να χαμηλώνει το σχήμα του και τον Σιλντς να μάχεται από τη γραμμή του τρίποντου και να μειώνει τη διαφορά. Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τον Ολυμιπακό να προηγείται με 5 πόντους, 25-30!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι “ερυθρόλευκοι” είδαν τον Ντάνιελ να ξεκινάει με εύστοχο τρίποντο και να μειώνει στους 2, όμως η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, συνέχισε να μην κάνει λάθη, να παίζει σταθερά και φυσικά να είναι εύστοχη. Με βολές του Λαρετνζάκη και καλάθι του Μάρτιν, έγινε το 33-38 την ώρα που η Αρμάνι, προσπαθούσε αλλά δεν μπορούσε να πετύχει τους πόντους που ήθελε για να ισοφαρίσει. Με Πρίντεζη και εξαιρετικό Λαρεντζάκη ο Ολυμπιακός έφτασε τους 60 πόντους στο ημίχρονο και βρέθηκε να προηγείται με 15! 60-45.

14 πόντους ο Ντόρσεϊ στο ημίχρονο ενώ για την Αρμάνι, ο Σίλντς αποτελούσε πονοκέφαλο για τον Ολυμπιακό με 12.

Αυτή η επιθετική του συγκομιδή είναι και η κορυφαία στην ιστορία του για ένα ημίχρονο!

Οι προηγούμενες καλύτερες επιδόσεις του ήταν τη σεζόν 2013-14 όταν και πέτυχε 59 πόντους στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Μπάγερν (105-103 νίκη των Πειραιωτών) και άλλους 59 πόντους στο πρώτο της αναμέτρησης με την Μπασκόνια στη Βιτόρια (89-70 νίκη του Ολυμπιακού).

ΕΙΧΕ ΛΥΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ

Ο Ολυμπιακός μετά το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, φάνηκε να μένει από ιδέες με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου. Ένα σερί 5-0 από τον Σιλντς, μείωσε τη διαφορά στους 10 (50-60) με τους παίκτες του Ολυμπιακού να μην έχουν σκοράρει για σχεδόν τρία λεπτά κάτι που ανάγκασε το Μπαρτζώκα να πάρει τάιμ άουτ. με 5.37 ν΄απομένουν ήρθε το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού με τον Βεζένκοφ. Ένα τρίποντο του Παπανικολάου έδειξε πως ο Ολυμπιακός είχε σφυγμό 52-65.

Οι “ερυθρόλευκοι” έπαιξαν πολύ καλά στην άμυνα μην επιτρέποντας στην Αρμάνι να πετύχει εύκολους πόντους. Βασιζόμενος την καλή του αμυντική λειτουργία ο Ολυμπιακός έκανε το 52-68 με τρίποντο του ΜακΚίσικ. Το τέλος της Γ΄περιόδου βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με 57-72, δηλαδή 20 πόντους!

Η Αρμάνι είδε να περνάει σχεδόν 1.5 λεπτό στην τέταρτη περίοδο χωρίς να μπορεί να μειώσει. Οι παίκτες του Ετόρε Μεσίνα έπαιξαν κυρίως με ένστικο…επιβίωσης στην προσπάθεια τους να μειώσουν. Όμως ο Ολυμπιακός είχε τις λύσεις!

Με μαγική ασίστ του Ζαν Σαρλ ο Πρίντεζης έκανε το 58-76 ενώ στην επόμενη φάση ο Λαρεντζάκης φάνηκε να κάνει φάουλ στον Ροντρίγκες και τελικά ο Ροντρίγκες και ο Σίλντς χρεώθηκαν με τεχνική ποινή. Αυτό φάνηκε να επηρεάζει την Αρμάνι με τον Ροντρίγκες να μειώνει με τρίποντο σε 63-77. Ο Λαρεντζάκης έδωσε απάντηση επίσης με τρίποντο για το 63-80 φτάνοντας εκείνη τη στιγμή τους 12 πόντους!

Ο Ροντρίγκεθ με τρίποντο έκανε το 67-82 ενώ ο Λαρεντζάκης απάντησε για το 67-85! Ο Σίλντς μείωσε σε 70-85.

Ο Σλούκας έκανε το 72-88 και πέτυχε ρεκόρ για τον Ολυμπιακό με το 17ο εύστοχο τρίποντο!! Το τελικό 72-93 ήρθε με τρίποντο του Λαρεντζάκη που ανέβασε το ρεκόρ του Ολυμπιακού στα 18!

Ο Λαρεντζάκης ολοκλήρωσε με 18 πόντους, 12 είχε ο Βεζένκοφ, 14 ο Ντόρσεϊ, ενώ για την Αρμάνι ο Σιλντς είχε 26.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα, στο match center του Novasports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα