Άρης: Για την υπέρβαση στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν!

Νέα σεζόν, νεοσύστατος θεσμός, με τον Άρη να αναζητεί το θετικό αποτέλεσμα σήμερα (16:00, NS2HD) στο μακρινό Καζακστάν, κόντρα στην Αστάνα. Οι “κίτρινοι” θέλουν στο πρώτο παιχνίδι της καινούργιας αγωνιστικής περιόδου (2021-2022) να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης για τον 3ο γύρο του Europa Conference League, απέναντι σε μια ομάδα που έχει δώσει ήδη πολλά επίσημα παιχνίδια, μιας και το πρωτάθλημα στη χώρα είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Σε μια αναμέτρηση δίχως κόσμο στις κερκίδες

του Astana Arena, όπως ανακοίνωσαν χθες οι γηπεδούχοι, ο Άρης θέλει να δείξει ότι έχει το πάνω χέρι και ότι μπορεί να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του ευρωπαϊκού θεσμού, που τώρα ξεκινάει να… γράφει χιλιόμετρα. Η αποστολή δεν είναι εύκολη. Αντιθέτως, τα πράγματα τα κάνει πιο δύσκολα το γεγονός ότι οι “κίτρινοι” καλούνται να παίξουν σε αγωνιστικό χώρο φτιαγμένο από πλαστικό τάπητα, κάτι στο οποίο δεν είναι συνηθισμένοι.

Είναι χαρακτηριστική, άλλωστε, η δήλωσε που έκανε χθες ο προπονητής του Άρη, Άκης Μάντζιος, για το σημερινό παιχνίδι, που δείχνει αυτόν τον προβληματισμό: “Περιμέναμε αυτή τη στιγμή να έρθει. Ετοιμαστήκαμε όλο αυτό το διάστημα, με πλάνο γι’ αυτό το παιχνίδι. Για μας είναι το πρώτο επίσημο φετινό ματς, σε αντίθεση με την αντίπαλό μας, που είναι μια πολύ καλή ομάδα και έχει ήδη αρκετά παιχνίδια στα πόδια της. Είναι ένα συν για τον αντίπαλο ο συνθετικός αγωνιστικός χώρος, που ίσως παίξει το ρόλο του”.

Ο Μάντζιος έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Ακόμη και το νεοαποκτηθέντα Φαμπιάνο, για τον οποίο οι “κίτρινοι” είναι αναγκασμένοι να περιμένουν μέχρι τελευταία στιγμή να φτάσει η μπλε κάρτα του από την Τούρκικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην Ελληνική, ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής στη σημερινή μάχη. Ειδάλλως, δεν μπορεί να αγωνιστεί.

Η ιδιαιτερότητα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και οι δύο ομάδες στα παιχνίδια που θα δώσουν μεταξύ τους ως φιλοξενούμενοι (σήμερα ο Άρης, δηλαδή, και την επόμενη εβδομάδα η Αστάνα) είναι το γεγονός ότι δεν μετράει παραπάνω -όπως γινόταν ως τώρα- το εκτός έδρας γκολ. Κάτι που ισχύει πλέον σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα που αναμένεται να επιλέξει ως αρχική ο Μάντζιος στη σημερινή αναμέτρηση, αυτή αναμένεται να αποτελείται από τον Ντένις στην εστία, τους Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Δεληζήση και Σάκιτς στην άμυνα, τους Ματίγια ή Τζέγκο και Σάσα ως αμυντικούς μέσους, τους Γκάμα, Μπερτόγλιο και Ματέο Γκαρσία ως μεσοεπιθετικούς και τον Μαντσίνι στην κορυφή της επίθεσης, σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης είναι ότι αυτός ο αγώνας είναι ο πρώτος σε επίπεδο ευρωπαϊκής διοργάνωσης για τον Άκη Μάντζιο ως προπονητής! Για τον τεχνικό του Άρη, αυτό θα είναι το παιχνίδι νούμερο 292 ως προπονητής, αλλά το πρώτο του σε επίσημη Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Έχει ως ποδοσφαιριστής τέσσερις ευρωπαϊκές συμμετοχές όλες με τον Άρη. Πρόκειται για τα δυο ματς με τη Σερβέτ και την ιστορική πρόκριση των “κίτρινων” και τα άλλα δυο παιχνίδι κόντρα στη Θέλτα, την περίοδο 1999-00. Μάλιστα στο πρώτο παιχνίδι με τη Σερβέτ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ήταν αυτός που είχε σκοράρει κόντρα στους Ελβετούς με πέναλτι (τελικό σκορ 1-1).

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο 41χρονος Γερμανός, Μπάστιαν Ντάνκερτ, ο οποίος σφυρίζει στην Bundesliga από το 2012, ενώ βρίσκεται στις λίστες της FIFA από το 2014, έχοντας επιλεγεί ως βοηθός στο VAR του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία το 2018, αλλά και στον πρόσφατο τελικό του Euro 2020. Βοηθοί του Ντάνκερτ είναι οι συμπατριώτες του, Μαρκ Μπος και Ρενέ Ρόντε, ενώ τέταρτος είναι ο Τομπάιας Ράιχελ. Υπενθυμίζεται πως στο β’ προκριματικό του Conference League δεν υπάρχει VAR.

Keywords
Τυχαία Θέματα