Αποκλεισμοί στα γκρουπ για τις ελληνικές ομάδες στο Χοντονίν

Άρχισε και τελείωσε χτες η προσπάθεια των ελληνικών χρωμάτων στο ομαδικό του ισχυρού όπεν επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων της Τσεχίας, που συνεχίζεται στο Χοντονίν. Οι ομάδες των εφήβων, των νεανίδων και των κορασίδων αποκλείστηκαν στα προκριματικά γκρουπ, πάντως είχαν την ευκαιρία να τεστάρουν δυνάμεις κόντρα σε πολύ καλούς αθλητές. Άλλωστε, οι κορασίδες Μαρία-Ανελίζε Βαμβακάκη και Ζωή Αγγελίδου, όπως και η νεάνιδα Ευαγγελία Τρωαδίτη ζουν πρώτη φορά την εμπειρία ενός διεθνούς τουρνουά. Στην πρόκριση πλησίασαν μόνο οι έφηβοι. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος νίκησε όλα τα ατομικά του παιχνίδια,
όμως η ομάδα κάμφθηκε στο καθοριστικό τρίτο ματς, πήρε τη 2η θέση στον όμιλό της κι έμεινε εκτός ταμπλό, καθώς προχωρούσε μόνο ο 1ος. Η ελληνική παρουσία συνεχίζεται σήμερα μόνο από τις κορασίδες σε απλό και διπλό. Θυμίζουμε ότι για την τεχνική καθοδήγηση πήγαν στην πόλη της Τσεχίας τρεις προπονητές. Ο ομοσπονδιακός Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και οι σωματειακοί Χρήστος Λάμης του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. και Μιχάλης Αγγελίδης του Ο.Α. Χανίων.

Στους νέους σχηματίστηκαν 8 γκρουπ και στα νοκ άουτ πήγαιναν μόνο οι νικήτριες ομάδες. Η Ελλάδα κληρώθηκε στο 3ο από τη δεύτερη σειρά των seeding. Κυνήγησε δυνατά την πρόκριση, αλλά στο τέλος πήρε τη 2η θέση κι έμεινε απραγματοποίητος ο στόχος. Στον εναρκτήριο αγώνα νίκησε τη μικτή Πουέρτο Ρίκο-Μεξικού με 3-1. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος σημείωσε από τη θέση 1 δύο νίκες με 3-0 σετ εναντίον του Φρανσίσκο Ματίας και του Γκιγιέρμο Γκάσιο. Ο Γιάννης Δαμιανής κατέβαλλε τον Γκάσιο με 3-1, ενώ στη θέση 3 γνώρισε οριακή ήττα με 3-2 σετ ο Γεράσιμος Πετρής από τον Γκαμπριέλ Πέρεζ.

Επόμενη αντίπαλος ήταν η μικτή Σλοβενίας-Ουρουγουάης. Ο αγώνας είχε ίδια εξέλιξη με τον προηγούμενο και το ελληνικό συγκρότημα επικράτησε 3-1 με δύο νίκες του Σγουρόπουλου και μία του Δαμιανή. Ο πρώτος επιβλήθηκε 3-0 σετ του Μαρσέλ Σέγκουλα και του Ματίας Πίντερ και τον τελευταίο τον νίκησε με το ίδιο σκορ και ο Δαμιανής. Από τη θέση 3 ο Πετρής κάμφθηκε με 4-1 σετ από τον Πάμπλο Παλού.

Το βράδυ της Παρασκευής έγινε το καθοριστικό ματς για την πρωτιά. Απέναντι στη μικτή Χιλής-Αιγύπτου-Δομινικανής δημοκρατίας, που ήταν και επικεφαλής του γκρουπ, ο Σγουρόπουλος σημείωσε δύο ακόμα νίκες, όμως δεν ήταν αρκετές και η ήττα με 3-2 άφησε την ομάδα στη 2η θέση και εκτός ταμπλό. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων ξεπέρασε τον Νίκολας Μπούργκος με 3-1 σετ και τον Γιουσούφ Αμπντέλ-Αζίζ με το ίδιο σκορ. Από τη θέση 2 ο Δαμιανής έχασε 3-0 σετ από τον Αμπντέλ Αζίζ και 3-1 από τον Μπούργκος στο τελευταίο επί μέρους ματς, ενώ στο μέσο της αναμέτρησης κάμφθηκε και ο Πετρής με 3-0 από τον Μαριάνο Λόκβαρντ.

Τα προκριματικά του ομαδικού νεανίδων περιλάμβαναν 7 γκρουπ. Η Ελλάδα μετείχε στο 6ο και περιορίστηκε στην 4η θέση με τρία αρνητικά αποτελέσματα. Στην 1η αγωνιστική έχασε 3-0 από τη Σλοβενία. Η Ιωάννα Γερασιμάτου κάμφθηκε στα πέντε σετ από τη Λία Παουλίν, ενώ η Αγγελίνα Δεβελέκου και η Ιωάννα Τρωαδίτη ηττήθηκαν με 3-0 σετ από την Αλεξάνδρα Βοβκ και την Καταρίνα Στράζαρ αντίστοιχα.

Το απόγευμα η ομάδα έπαιξε με την επικεφαλής Κροατία και γνώρισε την ήττα με 3-1. Το θετικό αποτέλεσμα έφερε από τη θέση 1 η Ιωάννα Γερασιμάτου όταν ισοφάρισε προσωρινά με το 3-2 σετ εναντίον της Λεόνα Σάντεκ. Η ίδια αθλήτρια λύγισε αργότερα με το ίδιο σκορ από την Αντρέα Πάβλοβιτς. Η Δεβελέκου κάμφθηκε με 3-0 σετ από την Πάβλοβιτς και η Τρωαδίτη (στη θέση 3) από τη Μάρτα Βούκελιτς, επίσης με 3-0.

Στο ομαδικό κορασίδων έγιναν 8 προκριματικά γκρουπ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αγωνίστηκε στο 6ο, έμεινε τελευταίο χωρίς νίκη, αλλά κάθε ματς ήταν πολύτιμη εμπειρία για τις δύο αθλήτριες. Στην έναρξη του ομίλου υποτάχθηκαν φυσιολογικά στη Γαλλία με 3-0. Στα τρία σετ έχασαν η Ζωή Αγγελίδου από τη Λούσι Φαρσί, η Μαρία-Ανελίζε Βαμβακάκη από τη Χλόε Κομίς και οι δυο τους αργότερα στο διπλό από τις Σαρλότ Λουτζ/Λούσι Μομπάρεκ.

Στην επόμενη αγωνιστική η εμφάνιση ήταν καλύτερη άσχετα αν ήρθε άλλη μία ήττα με 3-0 από την Πολωνία. Η Αγγελίδου έχασε από την Άννα Μπρίσκα με 3-1 σετ, η Βαμβακάκη από την Ελμπιέτα Κβιατκόβσκα με 3-2 σετ και μαζί ως δίδυμο με από τις ίδιες αθλήτριες με 3-0. Στο κλείσιμο του γκρουπ το ελληνικό δίδυμο κάμφθηκε με 3-0 και από το Καζακστάν. Η Αγγελίδου ηττήθηκε με 3-0 σετ από την Αγγελίνα Ρομανόβσκαγια και η Βαμβακάκη με το ίδιο σκορ από τη Σαρβίνος Μιρκαντίροβα. Μαζί τα δύο κορίτσια από την Κρήτη κάμφθηκαν επίσης με 3-0 σετ στο διπλό από τις ίδιες αθλήτριες.
Keywords
Τυχαία Θέματα