Αντιδρούν οι αρχικοί animators για το remake του Lion King

"Με βγάζει έξω από την ταινία, κυριολεκτικά".

Απ' ό,τι φαίνεται, κάποιοι animators από τον πρωτότυπο "Βασιλιά των Λιονταριών" της Disney, δεν είναι και πολύ ευχαριστημένοι με το remake.

Σύμφωνα με το Indie Wire (μέσω Slash Film), πολλοί από τους αρχικούς animators αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη νέα ταινία όταν τους προσέγγισε το Huffington Post,

αλλά αυτοί που όντως μίλησαν, δεν φάνηκαν ευχαριστημένοι.

"Μόνο προβλήματα θα μου έρθουν αν σχολιάσω την 'άλλη' βερσιόν" είπε ένας animator ανώνυμα για τη νέα, πιο αληθινή εκδοχή του Lion King. Ένας άλλος είπε "Υπάρχει μια τεράστια δυσαρέσκεια ενάντια σε αυτά τα 3D remake από τις ομάδες των αρχικών 2D. Ίσως αν είχαμε κάποιου είδους δικαιώματα, να ήταν διαφορετικά."

Ο αnimator David Stephan ήταν ένας από τους λίγους που αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τις σκέψεις του, λέγοντας "Αν ρωτούσες την ομάδα του πρώτου 'Lion King', οι περισσότεροι θα σου έλεγαν 'Γιατί'; Χρειαζόταν όντως να το κάνεις αυτό; Πονάει λίγο".

"Είναι κάπως στενάχωρο ένας μέτοχος να είναι πλέον στο δωμάτιο όπου αποφασίζονται τι ταινίες θα γίνουν" συνέχισε ο Stephan. "Η Disney τώρα έχει βγάλει τη μάσκα και το λέει στη μούρη σου: 'Ναι, θέλουμε απλά να κάνουμε περισσότερα λεφτά'. Είναι κάπως απογοητευτικό ως καλλιτέχνης, από ένα στούντιο που στηρίχτηκε στην πρωτοτυπία και την τέχνη".

Ο Stephan, όπως και άλλοι animators (σίγουρα και κοινό) πιστεύουν πως το πιο ρεαλιστικό στυλ είναι και πιο δεσμευτικό, αφού μειώνει την έκφραση που σου χαρίζει το πρωτότυπο animation.

"Θα με έβγαζε έξω από την ταινία, κυριολεκτικά" είπε ο Stephan. "Ειδικά με τον μικρό Σίμπα να τριγυρνάει. Ήταν τόσο αληθινό. Και μετά όταν μιλάει, μου θύμισε εκείνες τις παλιές ταινίες της φύσης όπου απλά θα έβαζαν τη φωνή από πάνω και θα κουνούσαν τα χείλη. Σκέφτηκε "Ω αυτό είναι πολύ φτηνό'. Νομίζω ότι ήταν πολύ νωρίς για το συγκεκριμένο".

"[Οι δημιουργοί] βάζουν τους εαυτούς τους σε μια γωνία όταν το κάνεις αυτό ρεαλιστικά" προσθέτει. "Κολλάς με το πώς είναι η πραγματική φυσική στην πραγματική ζωή αλλιώς ο κόσμος δεν θα το πιστέψει. Αλλά υπήρχαν κάποιες σκηνές όπου έβγαιναν κάποιες εκφράσεις και ξαφνικά ήταν λίγο πιο ζωντανό."

Άσχετα ωστόσο με τη γνώμη των σκιτσογράφων και animator, το νέο "The Lion King" έχει νικήσει στο παλιό στο box office, πλέον ξεπερνώντας το 1 δις δολάρια, σε μόλις τρεις εβδομάδες.

Η Στελίνα, Editor-in-Chief του Entertainment, χάνεται σε μικρές και μεγάλες οθόνες, αλλά μπορείτε να την βρείτε σε Facebook και Twitter.

IGN GreeceTo cast του "The Lion King" φωτογραφίζεται με τους χαρακτήρες τουLion King - "Can You Feel The Love Tonight?" Official Teaser TrailerΕντυπωσιακές αφίσες χαρακτήρων για τον νέο Βασιλιά των Λιονταριών

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα