Αντετοκούνμπο: «Βοήθησε πολύ ο Θανάσης» (video)

Ο Θανάσης δεν αγωνίστηκε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, όμως βοήθησε ψυχολογικά τους συμπαίκτες του, ώστε να φτάσουν στη νίκη, όπως υποστήριξε ο Γιάννης. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον Τζέισον Κιντ, για τον οποίο τόνισε πως του αφιέρωσε ένα τρίποντο που σημείωσε.

Ο Έλληνας παίκτης δήλωσε αρχικά: «Ο Θανάσης βοήθησε πολύ να κερδίσουμε. Φώναζε από τον πάγκο ‘γ… τα σφυρίγματα, δείξτε τον χαρακτήρα σας’. Έτσι καταφέραμε να γυρίσουμε στο ματς και να κερδίσουμε. Κάθε κατοχή που κερδίζαμε νιώθαμε καλύτερα και οι αντίπαλοι χειρότερα. Έτσι χτίζεις χαρακτήρα, όταν είσαι με την πλάτη στον τοίχο βγάζεις τον καλύτερο εαυτό σου».

Στη συνέχεια, δήλωσε για τον Κιντ: «Όταν ήμουν νέος μού έλεγε να μην σουτάρω τρίποντα Οπότε αυτό ήταν για εκείνον. Μου έλεγε ‘μη σουτάρεις τρίποντα, πήγαινε μέσα’. Οπότε όταν έβαλα το τρίποντο είπα ‘αυτό είναι για σένα, για όσα τράβηξα μαζί σου’. Με βοήθησε πολύ, είναι ένας από τους μέντορες μου. Όχι μόνο ως προπονητής, είχαμε μια πιο βαθιά σχέση. Με βοήθησε να στέκομαι στο ΝΒΑ, να δουλεύω σκληρά και πώς να γίνω σπουδαίος σε αυτή τη λίγκα. Είχε κι αυτός τα σκαμπανεβάσματά του στην καριέρα του και με βοήθησε στο να διαχειριστώ κάποια πράγματα. Όταν έχεις έναν τέτοιο άνθρωπο δίπλα σου είναι ευλογία. Είδατε τι έκανε και με τον Λούκα, ήταν το ίδιο και με μένα. Μαζί του έκανα τα πρώτα μου βήματα ως ηγέτης των Μπακς. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος να έχεις γύρω σου».

Τέλος, μίλησε και για τον Κούπερ Φλαγκ για την εμφάνισή του: «Έχει πολύ ψηλό ταβάνι, μπορεί να διαβάζει το παιχνίδι, έχει υψηλό IQ, έναν εξαιρετικό προπονητή που του δίνει την μπάλα στα χέρια και αυτό είναι σημαντικό όταν είσαι 19. Υπήρχαν παίκτες με πολύ ταλέντο, αλλά δεν είχαν τον προπονητή για να τους εξελίξει. Ο Κούπερ με τον Κιντ δεν έχει ταβάνι και μπορεί να ακούμε για χρόνια το όνομά του στο ΝΒΑ».

Το σχετικό βίντεο:

Keywords