Άννα Μαχαιροπούλου: «Λειτουργώ σχεδόν αποκλειστικά με το ένστικτο, με την παρόρμηση της στιγμής»

Η Άννα Μαχαιροπούλου σπούδασε χορό και θέατρο. Εργάζεται ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Κομοτηνή απ’ όπου κατάγεται. To Γυμνό δέρμα είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Πώς αντιμετωπίζετε την ποίηση: ως μια ταυτότητα ή ως μια ετερότητα μέσα στη σύγχρονη ζωή;

Η ποίηση γίνεται αναπόφευκτα μια σημαντική ταυτότητα. Ίσως η πιο πραγματική ταυτότητα! Βέβαια,

μοιάζει τόσο αντίθετη έως και παράταιρη ως προς την ταυτότητα που απαιτεί η σύγχρονη ζωή, που μερικές φορές φαίνεται σαν ένα εξωγενές σώμα. Στο ερώτημα, όμως, τι είναι πιο πραγματικό, η ποίηση ή η σύγχρονη ζωή, θα απαντούσα, η ποίηση!

Ο ποιητής είναι μια περσόνα γύρω από τις λέξεις ή λειτουργεί με έναν ενστικτώδη ορμεμφυτισμό;

Προσωπικά, λειτουργώ σχεδόν αποκλειστικά με το ένστικτο, με την παρόρμηση της στιγμής. Είναι σαν να γεννιέται κάτι μέσα μου και πιέζει αφόρητα να βγει έξω. Εγώ απλώς το ελευθερώνω, του δίνω την ευκαιρία να πάρει ένα σχήμα, μια μορφή πιο απτή, να γίνει λέξη που κουβαλά ένα αναγνωρίσιμο φορτίο. Αυτός είναι ο δικός μου τρόπος. Κάποιος άλλος μπορεί να λειτουργεί διαφορετικά. Ακόμα κι έτσι, όμως, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια περσόν, η διαφορά, νομίζω, έχει να κάνει με την πρόθεση. Αν προ-επιλέγεται η περσόνα και προβάλλεται ή αν αναδύεται από μόνη της μέσα από την δημιουργική πράξη.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα