Ανεπανάληπτος Κέιν, πεντάρα η Τότεναμ

Με τον Χάρι Κέιν να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, (πρώτος σκόρερ σε ημερολογιακό έτος στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, πρώτος σκόρερ σε όλη την Ευρώπη το 2017, πρώτος στην ιστορία με έξι χατ τρικ σε ένα έτος) η Τότεναμ συνέτριψε με το εμφατικό 5-2 τη Σαουθάμπτον.

Το σκορ άνοιξε στο 22' με -ποιον άλλον;- τον Χάρι Κέιν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ερικσεν και με κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Στο 39' ο ίδιος παίκτης μετουσίωσε σε γκολ έναν υπέροχο συνδυασμό. Ο Ντέλε Αλι πέρασε υπέροχα τους αμυντικούς των "Αγίων", πάσαρε στον Σον, αυτός με τη σειρά του στον Κέιν και ο διεθνής Αγγλος στράικερ με πλασέ διπλασίασε τόσο τα δικά του τέρματα όσο και της ομάδας του.

Η Τότεναμ ξεκίνησε εντυπωσιακά στην επανάληψη με τον εξαιρετικό Ντέλε Αλι να πιάνει ένα καταπληκτικό σουτ στο 49' και να μην αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον άμοιρο Φόρστερ. Και σαν να μην έφθανε αυτό; Στο 51', δυο λεπτά αργότερα δηλαδή, ο σκόρερ του τελευταίου τέρματος έγινε δημιουργός και ο Σον έγινε ο εκτελεστής σημειώνοντας το 4-0.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν -κάπως- έχασαν δυο ευκαιρίες και τελικά κατάφεραν να μειώσουν το σκορ στο 64' με τον Ούγκο Γιορίς να μην κάνει καλή εκτίμηση της θέσης του και να δέχεται το γκολ από τον Μπουφάλ. Η χαρά τους κράτησε μόλις για τρία λεπτά, αφού ο Κέιν δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 67', λοιπόν, με αριστερό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Φόρστερ και σημείωσε χατ τρικ. Το τελικό 5-2 που έφερε την Τότεναμ σε θέση Τσάμπιονς Λιγκ, διαμόρφωσε για τη Σαουθάμπτον ο Ντούσαν Τάντιτς (είχε μπει ως αλλαγή) στο 82' με τον Γιορίς και πάλι να κάνει λάθος (κακό διώξιμο της μπάλας με τα χέρια).

Το αποτέλεσμα
Τότεναμ - Σαουθάμπτον 5-2
1-0(22) Κέιν
2-0(39) Κέιν
3-0(49) Ντέλε ΑΛι
4-0(51) Σον
4-1Μπουφάλ(64)
5-1(67) Κέιν
5-2Τάντιτς (82)
Keywords