Ανατροπή της Μακάμπι στην Κωνσταντινούπολη (video)

Η Νταρουσάφακα προηγήθηκε με 16 πόντους διαφορά στο 27΄ και με 14 στο 31΄, αλλά η Μακάμπι ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση χάρη σε μπαράζ τριπόντων και εξαιρετική άμυνα.

Η Νταρουσάφακα των 8 σερί ηττών είχε στριμώξει στα σχοινιά την Μακάμπι για τρία δεκάλεπτα. Με τον Τόνι Ντάγκλας να επιστρέφει «ζεστός» στην Ευρωλίγκα και τον Μάικλ Έρικ να κυριαρχεί κάτω από το καλάθι, η «Ντάκα» εξουδετέρωσε τον αγνώριστο Γουίλμπεκιν και «παρέλυσε» τη Μακάμπι, η οποία έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο.

Μετά το αναγνωριστικό 17-17 του δεκαλέπτου,
οι γηπεδούχοι έστησαν «τρομοκρατία» κοντά στο καλάθι με 7 μπλοκ στο ημίχρονο και προηγήθηκαν με 42-36. Ο Σφαιρόπουλος ζητούσε από τους παίκτες του άμυνα και διάβασμα, αλλά αυτοί έκαναν ακριβώς το αντίθετο και η διαφορά εκτοξεύτηκε ως το 61-45 στο 27΄.

Οι 3/3 βολές του Πέινερς στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου έφεραν τη διαφορά στο +14 στο 31΄, όμως κάπου εκεί ξεκίνησε ο… βομβαρδισμός της Μακάμπι. Τέσσερα σερί τρίποντα από Γουίλμπεκιν (που εμφανίστηκε με δύο), ένα του Ο΄Μπράιαντ και άλλο ένα του Ντι Μπαρτολομέου έφεραν το ματς στο 65-63, και το ματς άρχιζε από την αρχή.

Η «ομάδα του λαού» προηγήθηκε 68-70 με τον εργατικό Καλέιρο και 68-73 με άλλο ένα τρίποντο του Γουίλμπεκιν. Η Νταρουσάφακα το πάλεψε ως το φινάλε, κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ στα 9΄΄με τον Μακάλουμ με το σκορ στο 70-73, αλλά ο Αμερικανός έβαλε ½ και στη συνέχεια δέχτηκε μπλοκ από τον Γιοβέλ Ζούσμαν, αποτυγχάνοντας να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.
Keywords
Τυχαία Θέματα