Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός 82-71: Η τρίποντη… καταιγίδα έφερε την ήττα

Τι και αν το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, το τέλος δεν ήταν αυτό που περίμενε και η παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε με ήττα 82-71 από την Εφές. Οι Τούρκοι ήταν ασταμάτητοι στο δεύτερο ημίχρονο και δη στην τέταρτη περίοδο, ανατρέποντας το 41-33 με το οποίο ήταν πίσω στο σκορ στο 20′.

Μεγάλο ρόλο στο επιμέρους 49-30 μετά την ανάπαυλα έπαιξε η τρίποντη… καταιγίδα των παικτών του Αταμάν και η κακή περιφερειακή άμυνα εκείνων του Γιώργου Μπαρτζώκα. Η Εφές

ολοκλήρωσε το ματς με περισσότερα εύστοχα τρίποντα (15) από δίποντα (14) και τιμώρησε τους Ερυθρόλευκους από τα 6.75, φτάνοντας στο 6-5.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Κλάιμπερν (24π.), Μπομπουά (19π.) και Μίτσιτς (18π.), με τον Σέρβο μάλιστα να «αγγίζει» το τριμπλ-νταμπλ, καθώς είχε 9 ασίστ και άλλα τόσα ριμπάουντ! Για τον Ολυμπιακό που πλέον βρίσκεται στο 7-4, τέσσερις παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, με πρώτο σκόρερ του τον Βεζένκοφ (18π.). Με 13 ολοκλήρωσε ο Λαρεντζάκης και από 12 είχαν Σλούκας και Φαλ.

«Δάγκωνε» στην άμυνα με… πολυφωνία στην επίθεση

Εξαιρετικός ήταν ο τρόπος που μπήκαν στην αναμέτρηση οι Πειραιώτες. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα άρχισαν εκπληκτικά το παιχνίδι και προηγήθηκαν με 10-0! Μέσα σε αυτό το σερί ανάγκασαν τον Αταμάν να πάρει τάιμ άουτ στα πρώτα τρία λεπτά και να αλλάξει τα 4/5 της πεντάδας του, στην προσπάθειά του να βρει λύσεις. Αυτές ήρθαν μέσα από τα χέρια του Κλάιμπερν, ο οποίος άρχισε να βάζει μπροστά… τις μηχανές του! Όμως ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση, συνέχισε να «δαγκώνει» στην άμυνα, κλείνοντας την πρώτη περίοδο μπροστά με 18-13 και τους Φαλ-Γουόκαπ-Βεζένκοφ να τον οδηγούν στο σκοράρισμα!

Στη 2η ήταν η ώρα του Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Ο Έλληνας γκαρντ σκόραρε 8 πόντους σε αυτό το διάστημα και ήταν εκ των Ερυθρόλευκων πρωταγωνιστών. Μαζί του το «βαρόμετρο», Κώστας Σλούκας, ο οποίος κάθε φορά που η Εφές έφτανε κοντά στο σκορ σημείωνε κρίσιμα καλάθια. Σε συνδυασμό με την πάντοτε εκπληκτική του άμυνα, ο Ολυμπιακός κέρδισε και αυτό το κομμάτι του αγώνα με 23-20, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια μπροστά με 41-33.

Αξιοσημείωτο και το γεγονός πως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν μοιράσει 11 ασίστ, στα 15 καλάθια που σημείωσαν στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης σε προσπάθειά του στο ματς ΠΗΓΗ: In Time SportsΈβγαλε αντίδραση η Εφές

Εν αντιθέσει με την αρχή του ματς, ο Ολυμπιακός δεν βγήκε όπως στην αρχή του αγώνα καθώς η Εφές έδειξε τον λόγο που είανι δις (διαδοχικά) Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι Τούρκοι αντέδρσαν, μείωσαν στον πόντο 47-46, αλλά ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν… εκεί. Ο MVP του Νοεμβρίου στην Euroleague σκόραρε 8 σερί πόντους και ήταν εκείνος που κρατούσε σε απόσταση ασφαλείας τους Ερυθρόλευκους από τους αντιπάλους τους. Τελικά το σύνολο του Αταμάν μείωσε εκ νέου στον ένα 6-0 σερί στο 53-52, που ήταν και το αποτέλεσμα στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου!

Αξιοσημείωτα σε αυτό το σημείο του αγώνα ήταν η εκπληκτική τάπα του Γουόκαπ στον Κλάιμπερν, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ο Φαλ σημείωσε το πρώτο, αλλά και το δεύτερο καλάθι της ομάδας του μετά το ημίχρονο!

Η τρίποντη… καταιγίδα έφερε την ήττα

Με την εκκίνηση της τελευταίας περιόδου, ο Κλάιμπερν συνέχισε το σερί της Εφές, με δύο διαδοχικά τρίποντα (12-0)! Ο Αμερικανός έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην ομάδα του και ανάγκασε με τα σουτ του τον Γιώργο Μπαρτζώκα να πάρει τάιμ άουτ στο 58-53 υπέρ των Τούρκων. Ο Σλούκας «απάντησε» με τρίποντο μετά τη μικρή διακοπή, αλλά Μπράιαντ και Μίτσιτς σκόραραν ξανά από τα 6.75, δίνοντας +8 στην Εφές. Ακολούθησαν γκολ-φάουλ από Κλάιμπερν και Βεζένκοφ αντίστοιχα, με την Εφές να ελέγχει το παιχνίδι στο 35′, έχοντας επτά πόντους προβάδισμα.

Οι Τούρκοι συνέχισαν σε αυτόν τον ρυθμό με επτά συνολικά τρίποντα σε αυτή την περίοδο, οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να βγάλουν αντίδραση και γνώρισαν την τέταρτη ήττα τους στη διοργάνωση με 82-71.

Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 33-41, 52-53, 82-71

Η στατιστική του αγώνα εδω.

Keywords
Τυχαία Θέματα