Αλκαράθ-Τζόκοβιτς: Ο αγώνας που κρίνει την κορυφή του κόσμου!

Ο πολλά υποσχόμενος για τους φίλους του τένις ημιτελικός του Roland Garros μεταξύ του Κάρλος Αλκαράθ και του Νόβακ Τζόκοβιτς πλησιάζει.

Το μεσημέρι της Παρασκευής το πιο λαμπερό χωμάτινο τουρνουά του κόσμου που φέτος είναι χωρίς τον βασιλιά του ελέω της απουσίας του Ραφαέλ Ναδάλ, θα ζήσει την πιο μεγάλη παράσταση. Πέραν του εισιτηρίου για τον τελικό της Κυριακής, στο κάδρο μπαίνει και η θέση στην κορυφή του κόσμου.

Ο Ισπανός…προσκολλημένος στην κορυφή

Αυτή τη στιγμή ο 20χρονος Ισπανός, που

πήγε στο Παρίσι ως νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει  7.175 βαθμούς και ο Σέρβος κατακτητής 22 Grand Slam 6.315. O πρόωρος αποκλεισμός του Ντανιίλ Μεντβέντεφ φέρνει τον Ρώσο στην 3η θέση με 6.100 βαθμούς, έχοντας χάσει 230 βαθμούς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Γαλλικού Open, κάνοντας ένα βήμα περισσότερο συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, βάζοντας 145 βαθμούς στο σακούλι του και αποχωρεί από τη γαλλική πρωτεύουσα με 4.920 βαθμούς στην 4η θέση. Αυτή τη στιγμή έχει κερδίσει μια θέση.

Απειλείται από το σκανδιναβικό δίδυμο που κοντράρεται στα προημιτελικά όπως και πέρσι: o Δανός φιναλίστ του 2022 Κάσπερ Ρουντ θέλει να κάνει repeat αποκλείοντας τονΝορβηγό Χόλγκερ Ρούνε, που έχει κάνει career high ευρισκόμενος αυτή τη στιγμή στο νούμερο 5. Το maximum που μπορούν να φτάσουν σε βαθμούς είναι 6015 (Ρούνε) και 5.760 (Ρουντ). Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κατακτήσουν το τουρνουά, αποκλείοντας στον ημιτελικό βεβαίως είτε τον ορμητικό Τομάς Μαρτίν Ετσεβερί είτε τον επανακάμψαντα Αλεξάντερ Σβέρεφ.

Επιστρέφοντας στην μεγάλη μάχη της Παρασκευής, εάν ο Αλκαράθ κατακτήσει το πρώτο Roland Garros της καριέρας του θα φτάσει στους 8.455 βαθμούς, οικοδομώντας σημαντική διαφορά από το νούμερο 2, Τζόκοβιτς της τάξεως των 2.140 βαθμών.

Στον δρόμο για το 23ο Grand SlamΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σε περίπτωση που ο «Νόλε» φτάσει μέχρι τέλους στο Παρίσι το πρωτεύον θα είναι πως έχει γράψει ιστορία. Θα έχει φτάσει στα 23 Grand Slam, μόνος πρώτος στη κορυφή. Κερασάκι θα είναι η επιστροφή στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης με διαφορά 420 βαθμών από τον κατά 16 χρόνια μικρότερό του Ισπανό.

Όχι ότι το κυρίως πιάτο του τουρνουά, ένας ημιτελικός Αλκαράθ-Τζόκοβιτς χρειαζόταν επιπλέον καρύκευμα, αλλά μόλις το απέκτησε…

Keywords
Τυχαία Θέματα