Αλένια και Βαγκέ υποψήφιοι για το βραβείο Golden Boy

Οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα Κάρλες Αλένια και ο Μούσα Βαγκέ είναι οι υποψήφιοι για το βραβείο του Golden Boy.

Τελευταία φορά που παίκτης των ''μπλαουγκράνα'' κέρδισε το συγκεκριμένο βραβείο ήταν ο Λιονέλ Μέσι το 2005 όταν ήταν 20 χρονών και άρχισε να κάνει αίσθηση με τις εμφανίσεις του στο ''Camp Nou.'' Την επόμενη χρονιά ένα ακόμα προϊόν της ''Μασία'' που αγωνιζόταν στην Άρσεναλ, ο Σεσκ Φάμπρεγρας αναδείχθηκε νικήτης.

Η φετινή
λίστα περιλαμβάνει 60 ποδοσφαιριστές ανάμεσα τους το νέο ταλέντο Μούσα Βαγκέ και το νέο μέλος της πρώτης ομάδας Κάρλες Αλένια.

Κανείς από τους δύο δεν είναι το φαβορί με τον Κιλιάν Εμπαπέ να θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του για πρώτη φορά στην ιστορία μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου κυπέλλου με την Εθνικής Γαλλίας μόλις στα 19 του χρόνια.

Μετά τον Εμπαπέ στις προτιμήσεις ακολουθούν οι Κρίστιαν Πούλισιτς της Ντόρτμουντ,ο Τζάστιν Κλάιφερτ της Ρόμα, ο τερματοφύλακας Αλμπάν Λαφόν της Φιορεντίνα και ο Πάτρικ Κουτρόνε της Μίλαν.

Ο Μούσα Βαγκέ αγωνίστηκε πέρσι με τη φανέλα της KAS Eupen και κλήθηκε στην Εθνική Σενεγάλης για το Μουντιάλ παίζοντας βασικός στα ματς του ομίλου, ενώ ο Κάρλες Αλένια ήταν βαρόμετρο για την δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα πέρσι, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 10 γκολ σε 32 συμμετοχές.

Οι νικητές από το 2003:

Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ 2003 (Άγιαξ)

Γουέιν Ρούνεϊ 2004 (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Λιονέλ Μέσι 2005 (Μπαρτσελόνα)

Σέσκ Φάμπρεγας 2006 (Άρσεναλ)

Σέρχιο Αγουέρο 2007 (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Άντερσον 2008 (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Αλεσάντρε Πάτο 2009 (Μίλαν)

Μάριο Μπαλοτέλι 2010 (Ίντερ - Μάντσεστερ Σίτι)

Μάριο Γκέτσε 2011 (Ντόρτμουντ)

Ίσκο (Μάλαγα)

Πολ Πογκμπά 2013 (Γιουβέντους)

Ραχίμ Στέρλινγκ 2014 (Λίβερπουλ)

Άντονι Μαρσιάλ 2015 (Μονακό - Μάντσεστερ Γ.)

Ρενάτο Σάντσες 2016 (Μπενφίκα - Μπάγερν Μονάχου)
Keywords
Τυχαία Θέματα