ΑΕΚ: Ο Αραούχο προσφέρει χαμόγελα εντός και εκτός γηπέδου (vids)

Μόνη πρώτη, λοιπόν, η ΑΕΚ από το βράδυ της Κυριακής μετά το σχετικά εύκολο 3-0 από τον Άρη, ο οποίος είχε μεν προβλήματα αλλά από την άλλη ελάχιστα απείλησε την Ένωση στην “Αγιά Σοφιά” στο παιχνίδι που διεξήχθη για την 20η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοσή της, μπορεί να μην “έπνιξε” τον αντίπαλο με το πρέσινγκ που έχει συνηθίσει και δείξει στα προηγούμενα ματς, αλλά είχε ουσία.

Με λιγότερες τελικές απ’ ότι συνήθως κάνει στα παιχνίδια της πέτυχε τρία γκολ με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αραούχο.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Ο Αργεντινός αρχηγός της ΑΕΚ κέρδισε το πέναλτι που “ξεκλείδωσε” την άμυνα του Άρη και έκανε δύο κλεψίματα πάνω στον Νταμπό για να προσφέρει σχεδόν έτοιμα γκολ σε Γκατσίνοβιτς και Πινέδα. Τι άλλο να κάνει δηλαδή ο Αραούχο; Εντάξει δεν σκοράρει, αλλά και αυτά που έκανε να σαν να σκόραρε είναι. Το σημαντικό είναι πως ο Αραούχο έδειξε πως πραγματικά το μόνο που τον νοιάζει είναι η ΑΕΚ και το πως αυτή θα πάρει το πρωτάθλημα. Και ο κόσμος είναι κάτι που το αναγνωρίζει. Ο Αργεντινός επιθετικός είναι ένας ποδοσφαιριστής, ένας άνθρωπος που προσφέρει χαμόγελα τόσο εντός του αγωνιστικού χώρου, όσο και έξω απ’ αυτόν. Είναι ένας άνθρωπος που σε κάνει χαρούμενο με τις κινήσεις του, τις πράξεις του, τα λόγια του. Και δεν τα κάνει για να ακούσει μπράβο και κολακευτικά λόγια. Τα κάνει γιατί έτσι είναι σαν άνθρωπος!

Στα υπόλοιπα άξια λόγους αναφοράς από το το ματς της Κυριακής είναι η επιστροφή των Ελίασον και Γκατσίνοβιτς, οι οποίοι μπαίνουν ξανά για τα καλά στην αγωνιστική εξίσωση του παιχνιδιού της Ένωσης και δεν θα αργήσει η στιγμή που η ενδεκάδα θα ξεκινάει από τους δύο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Ήταν σημαντικές απώλειες, αλλά η ΑΕΚ είχε την ποιότητα στον πάγκο της όσο έλειπαν να καλύψει επάξια τα κενά τους.

Ένα κερδισμένο πέναλτι και δύο ασίστ για τον MVP Σέρχιο Αραούχο. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Φυσικά, υπάρχουν και κάποια στοιχεία στο ματς που θα πρέπει να προβληματίσουν τον Αλμέιδα. Είναι γεγονός πως στο 85% του αγώνα η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο, κινδύνευσε ελάχιστα, όμως η ιστορία του παιχνιδιού θα μπορούσε να χε γραφτεί διαφορετικά εάν ο Άρης είχε την ίδια ουσία στις τελικές του που είχε και η Ένωση. Ο Αθανασιάδης μετά την αποτυχημένη έξοδό του στη φάση του 52′ με τη διπλή ευκαιρία Ιτούρμπε–Γκρέι έκανε σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Μπράμπετς στο 68′ για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του και ακολούθως η ομάδα του να “σφραγίσει” τη νίκη. Ψιλά γράμματα θα πει κάποιος πως είναι τα παραπάνω που σχολίασα, αλλά όταν θέλεις να είσαι τέλειος αυτά είναι που πρέπει να βελτιώνεις.

Στο δια ταύτα, η ΑΕΚ πάτησε κορυφή. Για πρώτη φορά φέτος και ευχή όλων στο “κιτρινόμαυρο στρατόπεδο” είναι να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος της σεζόν. Μια σεζόν που επαναλαμβάνω πως έχει ακόμα πολύ δρόμο και περιλαμβάνει πολλά δύσκολα ματς. Αλλά η εικόνα της ΑΕΚ γεμίζει τον κόσμο της αισιοδοξία και πίστη για τη συνέχεια.

Δείτε τι δήλωσε ο Νίκλας Ελίασον
Keywords
Τυχαία Θέματα