Steam: Το Xbox 360 διατηρεί ακόμη την 'αίγλη' του παρελθόντος

Όχι πως την έχασε και ποτέ...

Το Steam, έχοντας το μεγαλύτερο "κομμάτι της πίτας" του PC gaming, διαθέτει και το μεγαλύτερο και πιο ενδιαφέρον database στατιστικών στοιχείων για τους PC users (όχι παιδιά, δεν μας παρακολουθούν).

Το ενδιαφέρον του κοινού τράβηξε άλλη μια στατιστική μελέτη του Steam, η οποία αφορά τη χρήση controllers στην πλατφόρμα της Valve.

Όπως βλέπουμε στο σχετικό

blog post, αδιαμφισβήτητος νικητής αναδείχθηκε το Xbox 360 controller, συνεχίζοντας να είναι η πρώτη επιλογή των PC Gamers, παρά την παρουσίαση νέων controllers από την πιο πρόσφατη γενιά κονσολών.


Στη συνέχεια ακολουθούν τα PS4 (20%) και Xbox One (19%) controllers με ελάχιστη διαφορά του δεύτερου από το τρίτο.


Ακόμη, σημαντική ήταν η επιρροή των Switch Pro controllers, έχοντας συνεχώς για τους τελευταίους μήνες αυξανόμενα ποσοστά.


Από την έρευνα δεν μπορούσε να λείψει και το ίδιο το προϊόν της Valve, το Steam controller, το οποίο είχε την τιμητική του, καθώς πρόσφερε υποστήριξη σε μεγάλο εύρος παιχνιδιών από διάφορα genres.

Ο Γιώργος, όταν δεν κοιμάται όρθιος, είναι αρθρογράφος του IGN Greece. Εάν θέλετε να τον κυνηγήσετε με πυρσούς και τσουγκράνες, για κάποια "πατάτα" που είπε, μπορείτε να τον βρείτε στον κοντινότερο Blacksmith, να ακονίζει τη χολή του για τα επόμενα παιχνίδια της χρονιάς.

IGN GreeceThe Conjuring House - Launch TrailerArena of Valor - Nintendo Switch Launch TrailerSteins;Gate Elite: Linear Bounded Phenogram Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα