Reddit: Χάκερ υπέκλεψε δεδομένα χρηστών από το 2007 μέχρι το 2005

Η διάσημη ιστοσελίδα ειδοποίησε τους χρήστες αλλά και τις αρμόδιες αρχές.

To Reddit ανακοίνωσε χτες πως ένας χάκερ κατάφερε να περάσει μέσα από τα συστήματα ασφαλείας της εταιρείας, αποκτώντας έτσι πρόσβαση σε μία back-up βάση δεδομένων από όπου και υπέκλεψε e-mails, κωδικούς και προσωπικές συζητήσεις από το 2007 μέχρι και το 2005. Επίσης, στα χέρια του χάκερ έπεσαν και e-mails digests που είχαν σταλθεί μεταξύ 3 και 17 Ιουνίου του

2018. Τα digests περιείχαν μόνο e-mails με usernames, καθώς και προτεινόμενα subreddits, στα οποία οι χρήστες είχαν κάνει εγγραφή.

Ο χάκερ από ότι φαίνεται διείσδυσε σε λογαριασμούς εργαζομένων του Reddit, παρά το γεγονός ότι υπήρχε σε εφαρμογή σύστημα διπλής πιστοποίησης (two-factor authentication). Η βασική αδυναμία στο σύστημα ασφάλειας του Reddit, ήταν η πιστοποίηση μέσω SMS, καθώς η βασική επίθεση προήλθε από εκεί. Το συμβάν έλαβε χώρα κάποια στιγμή ανάμεσα στις 14 με 18 Ιουνίου, με τους ανθρώπους του Reddit να ενημερώνονται την Πέμπτη 19 Ιουνίου.

Η ομάδα της δημοφιλούς ιστοσελίδας συνεργάζεται αυτή την στιγμή με τις αρμόδιες αρχές και έχει λάβει μέτρα ώστε να θωρακίσει ακόμα περισσότερο τα συστήματα ασφαλείας της. Παράλληλα, ανάγκασε τους χρήστες που επηρεάστηκαν από την επίθεση να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους, ενώ μέσω της ανακοίνωσης, τους προτρέπει να θυμηθούν αν χρησιμοποιούσαν τους ίδιους κωδικούς πριν από 11 χρόνια και για άλλες ιστοσελίδες.

Ο Αριστοτέλης είναι columnist στο IGN Greece και όταν δεν μαζεύει achievements ή βλέπει σειρές, μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook.

IGN GreeceΗ Black Friday έρχεται στον ΓΕΡΜΑΝΟAOC Q3279VWFD8: Νέα οθόνη 31.5'' IPS QHD με τιμή €249Έφτασε στην Ελλάδα ο διάδοχος του πιο δημοφιλούς PC Case

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα