O ταλαντούχος Albert Finney έφυγε απ' την ζωή σε ηλικία 82 ετών

Ένας πολυπρόσωπος ηθοποιός που μας χάρισε απίστευτες ερμηνείες

Λυπηρά ξημέρωσε η ογδόη του Φεβρουαρίου καθώς σήμερα αποχαιρετίσαμε ένα ακόμη ταλέντο. Ο Βρετανός ηθοποιός Albert Finney έφυγε από την ζωή σε ηλικία 82 ετών ύστερα από μια σύντομη αρρώστια, όπως μας πληροφορεί το BBC.

Γεννημένος το 1936 στην αγγλική πόλη του Charlestown, o Albert Finney σπούδασε την δραματική τέχνη στο Royal Academy of Dramatic Art, όπου και έκανε την

πρώτη του εμφάνιση στο σανίδι στο έργο "The Face of Love" του Ian Dallas το 1956. Έτσι λοιπόν, ξεκίνησε μια επιτυχημένη θεατρική καριέρα, η οποία σιγά σιγά τον οδήγησε στην μεγάλη οθόνη.

O Finney σε νεαρή ηλικία.

Ο πρώτος του κινηματογραφικός ρόλος ήρθε το 1960 στο "The Entertainer" του Tony Richarson ενώ οι ρόλοι του στα "Saturday Night και "Sunday Morning" ήταν εκείνοι που τον έκαναν γνωστό στο ευρύ κοινό. Έχει υποδυθεί τον Ηρακλή Πουαρό στο "Murder On The Orient Express" του 1974, για τον οποίο έχει δηλώσει ότι κατέληξε να τον καθορίζει σαν χαρακτήρας.

Μερικές απ' τις πιο επιτυχημένες ταινίες στις οποίες τον έχουμε απολαύσει είναι τα "The Dresser" (1983), "Under the Volcano" (1984) και "Erin Brocovich" (2000), για τα οποία είχε προταθεί για Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου αλλά δεν παραβρέθηκε γιατί θεώρησε "χάσιμο χρόνου", τo "The Gathering Storm" όπου υποδύθηκε τον Winston Churchill, μια ερμηνεία που του χάρισε ένα BAFTA και μια χρυσή σφαίρα και πιο πρόσφατα στα "Big Fish", "The Bourne: Ultimatum και Legacy" με τον τελευταίο του κινηματογραφικό ρόλο να είναι στο "Skyfall". Έχει επίσης συμμετάσχει σε ταινίες μιούζικαλ: τα "Scrooge", "Annie" και "Corpse Bride".

Ο Finney στον εμβληματικό ρόλο του Ηρακλή Πουαρό

Στην διάρκεια της καριέρας του έχει προταθεί πολλές φορές στις διάφορες τελετές βραβείων ενώ έχει απορρίψει δύο φορές την προσφορά επίτιμης διάκρισης, ενός CBE το 1980 και ένα τιμητικό τίτλο ιππότη το 2000 δηλώνοντας ότι "αυτά συνεχίζουν μια απ' τις αρρώστιες μας στην Αγγλία, η οποία είναι ο σνομπισμός".

Ο ηθοποιός έχει κάνει τρεις γάμους και έχει ένα γιο, τον Simon απ' τον πρώτο ενώ το 2011 δήλωσε ότι είχε επιτυχώς ξεπεράσει τον καρκίνο ύστερα από θεραπεία, κάτι που τον έκανε να τραβηχτεί για αρκετά χρόνια απ' την ενεργή καριέρα του.

Το IGN Greece στέλνει τα συλλυπητήρια του στους φίλους και την οικογένειά του. Ας αναπαυτεί εν ειρήνη. Ευχαριστούμε για το απίστευτο ταλέντο και τον αξιαγάπητο χαρακτήρα που έκανε την βιομηχανία λίγο πιο όμορφη.

H Μαρία είναι αρθρογράφος στο Entertainment του IGN και ετοιμάζει τις μεταξωτές τις πιτζάμες για την επερχόμενη τελετή Όσκαρ. Όταν δεν ετοιμάζει την μεγάλη εμφάνιση για το κόκκινο χαλί,, κυκλοφορεί στο Twitter.IGN Greece Εκδικητές, Captain Marvel, Toy Story και πολλά ακόμα hot trailer φέτος για το Super Bowl Athens Fashion Film Festival - 25, 26 & 27 Φεβρουαρίου Ο "Παραμυθένιος Κήπος" του Will o’ Wisps Festival έρχεται 1 & 2 Ιουνίου 2019

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα