Joker: To αδυνάτισμα για τον ρόλο επηρέασε την ψυχολογία του Joaquin Phoenix

Όταν το να γίνεις ένα με τον ρόλο, ξεπερνά μια απλή ερμηνεία.

Ο Joaquin Phoenix αποκάλυψε ότι "άρχισε να τρελαίνεται" στην προετοιμασία του για τον ρόλο ως Joker στην επερχόμενη ομώνυμη ταινία της DC.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ της Βενετίας, ο Phoenix μίλησε για την εκτεταμένη εργασία που έκανε για τη δημιουργία της δικής του, μοναδικής, εκδοχής του γνωστού

κακοποιού της DC. Ο ηθοποιός ανέφερε το γρήγορο χάσιμο κιλών ως έναν από τους βασικούς παράγοντες. Το THR ισχυρίζεται ότι έχασε 23 κιλά ώστε να μεταμορφωθεί σε Joker.

"To πρώτο πράγμα ήταν το χάσιμο κιλών, με αυτό ξεκίνησα πραγματικά. Απ' ότι φαίνεται, επηρεάζει την ψυχολογία σου και πραγματικά ξεκινάς να τρελαίνεσαι όταν χάνεις τέτοιο βάρος σε τέτοιο χρονικό διάστημα", είπε ο Phoenix στη συνέντευξη τύπου (μέσω ET Canada). "Υπάρχει κι ένα βιβλίο για πολιτικούς δολοφόνους που βρήκα ενδιαφέρον, και εξηγεί τους διαφορετικούς τύπους προσωπικοτήτων που κάνουν τέτοια πράγματα [όπως εγώ στην ταινία]".

Ο Phoenix παραδέχτηκε ότι προσπάθησε να αποφύγει να εμπνευστεί από παλαιότερες εκδοχές του Joker στη μεγάλη οθόνη. "Ήθελα την ελευθερία να δημιουργήσω κάτι που δεν αναγνώριζες. Αυτός είναι ένας φτιαχτός χαρακτήρας, και δεν ήθελα κάποιος ψυχίατρος να καταφέρει να ταυτοποιήσει τι είδους άτομα ήταν", εξήγησε. "Εξερευνήσαμε τα φάρμακα και τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν, αλλά σκέφτηκα να απομακρυνθούμε λίγο. Θέλαμε χώρο να δημιουργήσουμε ότι θέλαμε. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, κάθε μέρα νιώθαμε σαν να ανακαλύπταμε νέες πτυχές του χαρακτήρα και αποχρώσεις της προσωπικότητας του, μέχρι και την τελευταία μέρα".

Μάθετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ταινία "Joker" στον ειδικό οδηγό μας, καθώς και περισσότερες πληροφορίες όπως τη δυσκολία που υπήρξε ώστε να εγκριθεί η ταινία ως "ακατάλληλη για ανηλίκους".

Η υπόθεση της ταινίας ξεκινά από την αρχή, με το παρελθόν του Joker όταν ακόμα διατηρούσε το όνομα του Arthur. Μαζί του στο cast θα δούμε και τη μητέρα του, στο πρόσωπο της Frances Conroy, όπως και την Zazie Beetz, που γνωρίσαμε μέσα από το "Deadpool 2". Ο Brett Cullen θα είναι ο Thomas Wayne και ο βετεράνος ηθοποιός Robert De Niro, θα πρωταγωνιστήσει σε άγνωστο μέχρι στιγμής ρόλο. Οι Dante Pereira-Olson και Douglas Hodge θα υποδυθούν τον νεαρό Bruce Wayne και τον Alfred Pennyworth, αντίστοιχα.

Το "Joker" έχει ορίσει ημερομηνία πρεμιέρας την 3η Οκτωβρίου 2019 και θα έχει διάρκεια 122 λεπτά.

Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

IGN Greece Joker - Τελικό trailer (Υποτιτλισμένο) Όλα όσα ξέρουμε για τη νέα ταινία του Joker Joker: Μετά από πίεση εγκρίθηκε η ακαταλληλότητα της ταινίας

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα