Euroleague: Ο Βασίλης Πιτσίλκας μεταξύ των “ρούκι” διαιτητών

Από τους 72 διαιτητές, έξι θα κάνουν το ντεμπούτο τους φέτος.

Ο διευθυντής της διαιτησίας, Ρίτσαρντ Στόουκς, δήλωσε σχετικά:
“Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από 24 μήνες που καταφέραμε να βρεθούμε από κοντά με όλο την διαιτητική ομάδα. Παρότι δουλέψαμε με διαφορετικό τρόπο κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, είναι σημαντικό να κάνουμε αυτό το μίτινγκ σε ένα μέρος για να σιγουρευτούμε ότι κάνουμε το ίδιο πράγμα, ότι έχουμε την ίδια προσέγγιση στην επερχόμενη σεζόν. Οι συζητήσεις μας με τους προπονητές αυτό το καλοκαίρι

ήταν παραγωγικές και αυτό μας δίνει πληροφορίες για το πως θέλουμε τη διαιτησία στις διοργανώσεις μας, αφού οι δικές τους πληροφορίες μας βοηθούν να προοδεύουμε.

Στο σεμινάριο πήρε μέρος για λίγο και ο προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο, Έτορε Μεσίνα, ο οποίος δήλωσε:
“Οι διαιτητές είναι ένα μεγάλο μέρος της λίγκας. Αφιερώνουν χρόνο, κόπο και επαγγελματισμό στο παιχνίδι. Σαν προπονητής, το να τους μεταφέρω μια διαφορετική οπτική και να το να ακούω τις απόψεις τους σε αυτό το σεμινάριο δίνει και στις δύο πλευρές την ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα η μία την άλλη. Ελπίζω πως αυτή η συνεργασία θα δώσει σε όλους την ευκαιρία να κάνουν τα παιχνίδια καλύτερα και πιο ελκυστικά, ειδικά για τους φιλάθλους”.

Οι έξι διαιτητές που είναι πρωτοεμφανιζόμενοι είναι ο δικός μας Βασίλης Πιτσίλκας και οι Στιβ Μπίτνερ, Μαξιμ Μπουμπέρ, Γκίντο Τζιοβανέτι, Λεάντρο Λεθκάνο και Άνταρ Πέερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα