Τσίπρας για Novartis: Επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστικών από τη ΝΔ

Στην προσπάθεια της ΝΔ να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis, αλλά και στην ξεκάθαρη επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών αναμένεται να αναφερθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συζήτησης που θα γίνει στη Βουλή για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον
του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκαθαρίσει παράλληλα ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει την πρόταση της ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί στο γεγονός ότι η ΝΔ τον βγάζει εκτός κάδρου, επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή της κυβέρνησης δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία βάση σε όσα καταμαρτυρούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ίδιο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί δυόμιση ολόκληρα χρόνια. «Ό,τι παρακολούθησε και άκουσε ο ελληνικός λαός περί σκευωρίας ήταν μια σκηνοθεσία με ένα και μόνο σκοπό: Τον αποπροσανατολισμό από το πραγματικό σκάνδαλο» αναμένεται να επισημάνει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πέρα από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημ. Παπαγελόπουλο, θα μιλήσουν για το θέμα άλλοι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σπύρος Λάππας, ο Παύλος Πολάκης, Γ. Γκιόλας και ο  Γ. Ραγκούσης, ενώ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα είναι ο Δ. Τζανακοπουλος.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση περιμένουν να δουν τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ –αν θα ανεβάσει ιδιαίτερα ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης – καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην Αίγυπτο για να συμμετάσχει στην 7η Τριμερή Σύνοδο ΕλλάδαςΑιγύπτουΚύπρου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θα πάρουν τον λόγο θα επισημαίνουν ότι «η ΝΔ επιβεβαιώνει πως δεν έχει μάθει τίποτα από το δεξιό ρεβανσιστικό παρελθόν της» και ότι «με αυτή την ενέργεια συνεχίζει την άθλια πλεκτάνη συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis και στοχοποίησης των πολιτικών της αντιπάλων που το ανέδειξαν».

Όλοι οι ομιλητές θα κινηθούν γύρω από την αρχή ότι «η προανακριτική θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της. Θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία, όχι μόνο για να επιβεβαιωθεί η πλεκτάνη που στήνει η ΝΔ, αλλά και για να μάθει το πανελλήνιο ποιο ακριβώς είναι το σκάνδαλο Novartis, ποιοι έβαλαν τις υπογραφές τους στα υπερκέρδη της εταιρίας στα χρόνια των μνημονίων και πόσο τελικά στοίχισε στη Δημόσια Υγεία και στους φορολογούμενους πολίτες» αναμένεται να τονίσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά στην ουσία της υπόθεσης οι ομιλητές θα αναφέρουν ότι «το μεγάλο και υπαρκτό σκάνδαλο είναι αυτό της Novartis. Της υπερκοστολόγησης φαρμάκων με υπουργικές υπογραφές τα χρόνια των μνημονίων. Της ζημίας δισεκατομμυρίων για το Δημόσιο και τους φορολογούμενους. Τώρα η ΝΔ» θα αναφέρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «συνεχίζει με ένα δεύτερο σκάνδαλο, αυτό του αποπροσανατολισμού από το υπαρκτό και της συγκάλυψης. Αλλά δεν αποσκοπεί μόνο στον αποπροσανατολισμό. Θέλει να τρομοκρατήσει τους δικαστικούς λειτουργούς που συνεχίζουν τις έρευνες».

Πηγή : newsit.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα