Ταξίδι στη μυθική γη του χρυσόμαλλου δέρατος

Μεσαιωνικά κτίρια μπερδεύονται με σταλινικά οικοδομήματα σε μια μεγαλούπολη που εκπέμπει ρετρό γοητεία και βρίσκεται σε τροχιά αναγέννησης.

Η Τιφλίδα είναι χτισμένη πάνω στην καταπράσινη κοιλάδα του ποταμού Κούρα στην καρδιά του νότιου Καυκάσου. Η πρωτεύουσα της Γεωργίας έχει πλούσια οινική ιστορία και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, ένα μείγμα από νεοκλασικά, αρ νουβό και μοντέρνα οικοδομήματα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Κάστρο Narikala με το τελεφερίκ, τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, τη μεγαλύτερη εκκλησία της χώρας και τη λεωφόρο Agmsshenebeli με τα αριστουργηματικά κτίρια

του 19ου αιώνα.

Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα υπό σοβιετική κυριαρχία, προσπαθεί να χτίσει τη νέα της ταυτότητα ενώ οι ζεστοί και φιλόξενοι κάτοικοί της κλέβουν την παράσταση. Ο ταξιδιώτης μπορεί να εξερευνήσει την πόλη περπατώντας στην περίφημη Λεωφόρο Rustaveli και τη συνοικία Sulfur Baths.

Ακόμη, να δοκιμάσει το παραδοσιακό πιάτο khachapuri, μια παραλλαγή του πεινιρλί και να αγοράσει κοσμήματα minankari που είναι κατασκευασμένα από μεμβρανώδη σμάλτο και αποτελούν χαρακτηριστικά τεχνουργήματα της χώρας

Πληροφορίες – ΦωτογραφίεςΤιφλίδα / Γεωργία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Lari Γεωργίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 3,18 Lari)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 4 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης και 5 ώρες και 30 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης.

Πηγή : newsbeast.gr

The post Ταξίδι στη μυθική γη του χρυσόμαλλου δέρατος appeared first on NewsVoice.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα