Στο πνεύμα του Αγίου Βαλεντίνου ο Γιλντιρίμ: Θάλασσα φιλίας το Αιγαίο

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Λευκορωσία, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος σήκωσε το τηλέφωνο το βράδυ της Τρίτης 13/02/2018 και τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα για το επεισόδιο των Ιμίων μπήκε στο πνεύμα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ μιλώντας στους τούρκους δημοσιογράφους είπε ότι το

Αιγαίο πρέπει να είναι μια θάλασσα φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και ότι τις δυο χώρες τις ενώνουν περισσότερα από όσα τις χωρίζουν. «Μπορούμε να λύσουμε όλα μας τα προβλήματα μόνο με τον διάλογο», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός της χώρας που παραλίγο να βυθίσει σκάφος του ελληνικού λιμενικού στα Ίμια.

Για την επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γιλντιρίμ είπε: «Υπήρξε μια ένταση στα Ίμια και συμφωνήσαμε να τα επιλύσουμε με ηρεμία, κατανόηση και να έχουμε μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας».

Βέβαια, επεσήμανε ότι όταν υπάρχει μια παραβίαση από τη μια πλευρά θα υπάρξει και από την άλλη και ότι δεν πρέπει να είναι προσεκτικοί μόνο οι Τούρκοι. Είπε ακόμα ότι στα Ιμια υπήρξαν κάποιες παραβιάσεις και δόθηκε απάντηση.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ακόμα ότι οι επικεφαλής των επιτελείων των δυο χωρών θα συναντηθούν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Μάϊο και θα συζητήσουν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μην έχουμε κλιμάκωση των υπαρχόντων προβλημάτων στην περιοχή».

Πηγή : newsit.gr

The post Στο πνεύμα του Αγίου Βαλεντίνου ο Γιλντιρίμ: Θάλασσα φιλίας το Αιγαίο appeared first on NewsVoice.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα