Μείωση φόρων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέστησαν μειώσεις λόγω κορονοϊού – 13% ο ΦΠΑ για ποτά και εισιτήρια στα ΜΜΜ

Μειώθηκαν τα μισθώματα στην εποχή της… λαίλαπας του κορονοϊού; Έρχεται… ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση! Ποιοι δικαιούνται μέχρι και απαλλαγή από τον ΦΠΑ. Όλα τα νέα δεδομένα με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση θα έχουν όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων είδαν τα μισθώματά τους να μειώνονται με απόφαση του κράτους, ενώ από την προσεχή Δευτέρα μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ σε μη αλκοολούχα ποτέ, χυμούς και ροφήματα, τα εισιτήρια

των κινηματογράφων αλλά και τα εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς καθώς και της υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων και των αποσκευών τους.

Η μείωση του ΦΠΑ προβλέπεται μεταξύ των άλλων σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε απόψε αργά το βράδυ στην Βουλή.

Οι συγκεκριμένες διατάξεις αφορούν μέρος του πακέτου που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από την κυβέρνηση.

Οι αλλαγές με τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Πιο συγκεκριμένα στην τροπολογία περιλαμβάνεται η αναμενόμενη ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έχασαν τουλάχιστον 40% των μισθωμάτων που εισέπρατταν τους προηγούμενους μήνες. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται εφόσον οι ιδιοκτήτες εισέπραξαν μειωμένο μίσθωμα κατά τουλάχιστον 40% έχουν δικαίωμα έκπτωσης ποσού ίσου με το 20% επί του 60% των μισθωμάτων αυτών από φορολογικές οφειλές με καταληκτική ημερομηνία από 31 Ιουλίου 2020. Δεν συμψηφίζονται με ρυθμίσεις δόσεων τμηματικής καταβολής.

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέστησαν ζημιά προβλέπεται παράλληλα αναστολή της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους και παράταση προθεσμιών καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών τους στην Εφορία.

Πιο συγκεκριμένα

– Για όσους εκμισθώνουν ακίνητα σε ενοικιαστές που δικαιούνταν έκπτωση 40% τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και η καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής των οφειλών τους και δόσεων ρυθμίσεων ήταν εντός αυτών των μηνών οι προθεσμίες παρατείνονται μέχρι 31 Αυγούστου και αντίστοιχα αναστέλλεται η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

– Για όσους εκμισθώνουν ανίκητα σε δικαιούχους έκπτωσης 40% του ενοικίου τον Μάιο οι προθεσμίες παρατείνονται μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

– Για όσους μισθώνουν ακίνητα σε ενοικιαστές που δικαιούνται την έκπτωση 40% τον Ιούνιο οι προθεσμίες παρατείνονται μέχρι 30 Οκτωβρίου.

Για το διάστημα της αναστολής δεν υπολογίζονται τόκοι και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Επίσης προβλέπεται ότι ποσοστό 25% επί των οφειλών τους που τυχόν καταβλήθηκαν και εξοφλήθηκαν από 11 Μαρτίου μέχρι την έναρξη ισχύος των νέων διατάξεων (που περιλαμβάνονται στην τροπολογία) είτε θα καταβληθούν εμπρόθεσμα συμψηφίζεται με άλλες βεβαιωμένες φορολογικές εισφορές ή δόσεις ρυθμίσεων οι οποίες έχουν καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής από 31 Ιουλίου και μετά.

Πηγή : newsit.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα