Κι όμως! Σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος
Στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, 30.01.2019, η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της Βουλής, θα αποφασίσει με ψηφοφορία, επί όλων συνολικά των συνταγματικών προτάσεων που έχουν κατατεθεί από κόμματα και βουλευτές και έχουν τον απαιτούμενο αριθμό των 50 υπογραφών. Απόψε, Δευτέρα 28.01.2019, τα κόμματα τοποθετήθηκαν επί των 7 συμπληρωματικών προτάσεων που κατατέθηκαν, μία από τη ΝΔ, και έξι από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες είχαν συγκεντρώσει τις 50 υπογραφές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ που… δέχεται την πρόταση της ΝΔΟ αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωσε ότι το κόμμα του αποδέχεται την πρόσθετη πρόταση της ΝΔ να κατοχυρωθεί συνταγματικά η πλήρης εξομοίωση των στρατιωτικών δικαστηρίων με τα τακτικά δικαστήρια.
Αντίθετα, από την πλευρά του ο γενικός εισηγητής της ΝΔ Κώστας Τασσούλας, απέρριψε όλες τις συμπληρωματικές προτάσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με το αιτιολογικό ότι είναι περιττές, είτε γιατί καλύπτονται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο είτε γιατί μπορούν να ενισχυθούν από τον κοινό νομοθέτη.
«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αποδεχτούμε την πρόταση της ΝΔ, διότι διευρύνει τα όρια ελευθερίας και ενισχύει τη θεσμική λειτουργία των δικαστικών στρατιωτικών λειτουργών. Θα ήθελα όμως και μεγαλύτερη μεγαλοθυμία από την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί δεν είναι περιττές οι δικές μας προτάσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.
Παράλληλα υπεραμύνθηκε των προτάσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας την ανάγκη είτε συνταγματικής αποσαφήνισης είτε συνταγματικής ενίσχυσης και κατοχύρωσης για θέματα που αφορούν ατομικά, συλλογικά ή κοινωνικά δικαιώματα.
Οι προτάσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στο Σύνταγμα προβλέπουν– Αποσαφήνιση της έννοιας επιείκειας, ώστε η δικαιοσύνη να γίνει πιο εύκαμπτη πιο ανθρώπινη και πιο δίκαια.
– Προσθήκη, ώστε στις κατηγορίες απαγόρευσης διακρίσεων να συμπεριληφθούν ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου.
– Ειδική διάταξη για την κατοχύρωση της προστασίας των ζώων.
– Υποχρέωση της εκτελεστικής εξουσίας για την προστασία, την ενίσχυση και την ανάπτυξη των νησιωτικών και ορεινών περιοχών.
– Αποσαφήνιση του άρθρου 22 για τους όρους εργασίας, ώστε να προστατεύονται και να κατοχυρώνονται οι εργαζόμενοι.
– Συνταγματική κατοχύρωση της αυτονομίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Να σημειωθεί ότι την πρόταση για τεχνικού τύπου αλλαγές στο άρθρο 108, για την επαναλειτουργία του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής 27 βουλευτές, ενώ γίνεται προσπάθεια μέχρι την Ολομέλεια να συγκεντρωθούν και οι υπόλοιπες υπογραφές.
Πηγή : newsit.gr- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έλενα Κουντουρά: «Κόκκινη» και στο δάνειο της Eurobank
- Ένοπλη επίθεση εμπόρων ναρκωτικών κατά αστυνομικών, δύο νεκροί
- Η περιουσία του Σταύρου
- Κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών: Bόμβα με τον Αρχηγό Στόλου και τον ΑΣΔΕΝαρχη
- Καταγγελία-κόλαφος φοιτητών για τον εργολάβο του εστιατορίου Φοιτητικής Εστίας
- Γκλέτσος: Αυτός είναι ο λόγος που παραιτήθηκα από δήμαρχος Στυλίδας
- Θρίλερ στα Ίμια: Φωτογραφίες με Τούρκους κομάντος στις βραχονησίδες
- Έλενα Κουντουρά: «Κόκκινη» και στο δάνειο της Eurobank
- Τραγωδία Λεμεσός: Σήμερα η νεκροτομή στο 1,5 ετών αγοράκι
- Επίδομα παιδιού 2019: Δείτε ΕΔΩ ποιοι το δικαιούνται - Πότε πληρώνεται
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Newsvoice
- Κατώτατος μισθός: Ευχή ή… κατάρα η αύξηση;
- Νευρική ανορεξία: ΟΛΑ τα αίτια και συμπτώματα – Μην τα αγνοείτε!
- Βενεζουέλα: Αμερικανικές κυρώσεις στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία!
- Κι όμως! Σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος
- Καιρός: Απανωτά κύματα με βροχές, καταιγίδες και λάσπη! Κίνδυνος για πλημμύρες
- Κίνηση: Μπλοκαρισμένοι οι κεντρικοί δρόμοι
- Τελευταία Νέα Newsvoice
- Κι όμως! Σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος
- Βενεζουέλα: Αμερικανικές κυρώσεις στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία!
- Κίνηση: Μπλοκαρισμένοι οι κεντρικοί δρόμοι
- Καιρός: Απανωτά κύματα με βροχές, καταιγίδες και λάσπη! Κίνδυνος για πλημμύρες
- Νευρική ανορεξία: ΟΛΑ τα αίτια και συμπτώματα – Μην τα αγνοείτε!
- Κατώτατος μισθός: Ευχή ή… κατάρα η αύξηση;
- Το Facebook ενοποιεί Instagram, Whatsapp και Messenger
- Superleague: Η βαθμολογία μετά το τέλος της 18ης αγωνιστικής! “Σφαγή” για την πεντάδα
- Κάλαμος: Αυτοκίνητο με έναν ηλικιωμένο έπεσε στη θάλασσα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Handelsblatt: H Eλλάδα τολμά να βγει ξανά στις αγορές
- Κατερίνα Καινούργιου: «Δεν βλέπω ποτέ Ναταλία»
- Η Samsung αντικαθιστά το πλαστικό με οικολογικά υλικά στις συσκευασίες της
- Γιώργος Λάνθιμος : Μίλησε συγκινημένος για τον πατέρα του στην επίσημη της «Ευνοούμενης»
- Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε πυρκαγιά σε εταιρεία με φιάλες υγραερίου
- Απαλλαγή του Σον Γιανγκ για το σκάνδαλο ντόπινγκ
- Γιώργος Λάνθιμος: Ο πατέρας μου έζησε τη ζωή του διασκεδάζοντας μέχρι το τέλος
- Πώς να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση
- Στήνουν σκηνικό έντασης στα Ίμια
- Ρέθυμνο: Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσης Αστυνομικών με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ