Καραμανλής: Στο 1,20 το εισιτήριο για τα Μέσα Μεταφοράς

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα προτείνει στο οικονομικό επιτελείο η τιμή του εισιτηρίου να στρογγυλοποιηθεί στο 1,20 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3. «Με την μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13%, το εισιτήριο από το 1,40 ευρώ θα πάει στο 1,28 και εμείς θα εισηγηθούμε να πάει στο 1,20» ανέφερε ο κ. Καραμανλής.

«Καθώς όμως πρέπει να γίνει στρογγυλοποίηση, θα κάνουμε μία πρόταση στο οικονομικό επιτελείο, αντί να

πάει στο 1,30 να πάει στο 1,20» είπε ο υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η μείωση τελικά θα βοηθήσει και τα έσοδα του Οργανισμού, διότι θα δώσει ένα κίνητρο στους καθημερινούς χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να προμηθευτούν ετήσιες, εξαμηνιαίες και μηνιαίας κάρτες». Υπενθύμισε εξάλλου, ότι οι χρήστες καρτών απεριόριστων διαδρομών θα λάβουν πίστωση, για το ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες των περιορισμών στις μετακινήσεις, κατά την επόμενη αγορά τους, και πρόσθεσε ότι τώρα δίνεται ένα επιπλέον κίνητρο για τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατά τη μετάβαση στη νέα κανονικότητα του κορονοϊού. Υπενθύμισε πως η χρήση της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι υποχρεωτική και απαραίτητη διότι έτσι προστατεύονται όλοι, ακόμη και όταν είναι αδύνατη η τήρηση των αποστάσεων. Αναφερόμενος, ευθέως, σε σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μη τήρηση των αποστάσεων σε αστικά λεωφορεία τις ημέρες του καύσωνα, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν μεμονωμένα προβλήματα, αλλά τόνισε ότι έγιναν παρεμβάσεις και ενισχύθηκαν τα δρομολόγια. «Δεν σας κρύβω ότι δεν έχουμε μεγάλη δυνατότητα, γιατί παραλάβαμε 850 λεωφορεία, ενώ τώρα έχουμε πάει στα 1.100. Με το στόλο που έχουμε και με τις τεχνικές δυνατότητες που έχουμε, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Έχουμε κάνει ένα προγραμματισμό ώστε οι χρονοαποστάσεις να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες, αλλά να επαναλάβουμε ότι, όπως έχει πει ο κ. Τσιόδρας και όλοι οι ειδικοί, η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη, διότι προστατεύει ακόμη και όταν δεν έχουμε αποστάσεις».

Πηγή : newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα