«Άγρια» κόντρα στη Βουλή! «Φωνές» υπέρ Σαββίδη: «Διακόψατε το πρωτάθλημα για να μην πάρει ο ΠΑΟΚ νταμπλ»

Στιγμές μεγάλης έντασης στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον υφυπουργό Αθλητισμό Γιώργο Βασιλειάδη να απαντά σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις σχετικά με την διακοπή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, βρέθηκε στη Βουλή το πρωί της Πέμπτης για να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις, σχετικά ε όσα γίνονται

στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και βρέθηκε αντιμέτωπος με τις ερωτήσεις των Γιώργου Λαζαρίδη (ΑΝΕΛ) και Αριστείδη Φωκά (Ένωση Κεντρώων) (σ.σ. και οι δυο Βουλευτές Θεσσαλονίκης πήραν θέση υπέρ του Ιβάν αββίδη και του ΠΑΟΚ).

Οι δύο επίκαιρες ερωτήσεις είχαν κατατεθεί πριν τα τελευταία επεισόδια του αγώνα ΠΑΟΚ- ΑΕΚ και αφορούσε την τιμωρία του “δικεφάλου του Βορρά” για τα επεισόδια στον αγώνα ΠΑΟΚ- Ολυμπιακού.

Παρόλα αυτά, οι τελευταίες εξελίξεις… μπήκαν μέσα στην κουβέντα, με τους δύο βουλευτές να παίρνουν θέση υπέρ του μεγαλομετόχου Ιβάν Σαββίδη, κάνοντας αναφορά για συστηματική επιχείρηση του αθηνοκεντρικού συστήματος των ομάδων της Θεσσαλονίκης.

Το κλίμα της συζήτησης έπιασε σε αρκετές στιγμές… σφυγμούς κερκίδας, κάτι που ανάγκασε τον προεδρεύοντα, Νικήτας Κακλαμάνη, να κάνει παρατηρήσεις ότι η Ολομέλεια δεν είναι για “καφενειακού” τύπου τοποθετήσεις, αλλά χώρος διακίνησης ιδεών και όχι ύβρεων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης εξήγησε την αναγκαιότητα διακοπής του πρωταθλήματος λέγοντας πως “υπεύθυνοι της κακοδαιμονίας είναι όλοι όσοι βρίσκονται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο… γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς εξαιτίας των συμπεριφορών τους… και η δαμόκλειος σπάθη του grexit επικρέμαται πάνω από το κεφάλι του ελληνικού ποδοσφαίρου….oι παράγοντες των ομάδων όλοι λειτουργούν με εσφαλμένο τρόπο γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίσουν τον άλλον…”

O κ. Βασιλειάδης αντεπιτέθηκε στους δύο ερωτώντες βουλευτές της Θεσσαλονίκης ότι “… δεν είναι σωστό να ρίχνετε με όσα αναφέρετε λάδι στη φωτιά γιατί αν εμείς λειτουργούμε σαν χουλιγκαν τι θα κάνουν τα μικρά παιδιά….”

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκά επικαλέσθηκε ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣΟΚ Ιβάν Σαββίδης ως επιχειρηματίας έχει προσφέρει πολλά στη Μακεδονία, και εάν δεν ήταν αυτός η ΣΕΚΑΠ θα είχε πάει σε χέρια Τούρκου επιχειρηματία…

«Θέλω να μου απαντήσετε αν θα ελέγξετε και τους δύο εγκληματίες διαιτητές»

“Μία ολόκληρη Τούμπα ήταν εκκλησία, έπεσε ένα ρολό χαρτί στον αγωνιστικό χώρο, αυτό ήταν όλο κι όλο. Το χαρτί έπεσε στον ώμο, ενώ ξαφνικά τα τραύματα βρέθηκαν στα χείλη. Δεν υπήρξε διακοπή του αγώνα και ο Ολυμπιακός και οι παίκτες του αρνήθηκαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Γιατί δεν υποβιβάστηκε ο Ολυμπιακός και τι θα γίνει με τους ηθικούς αυτουργούς;

Όλα έγιναν από τη στιγμή που πήρε ο ΠΑΟΚ κεφάλι στο πρωτάθλημα. Έχουμε παρωδία του συστήματος κατά της ομάδας του ΠΑΟΚ. Ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ κάτω από πίεση και μετά μας λέει ότι το γκολ μετράει όταν οι παίκτες της ΑΕΚ αρνήθηκαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο κανονισμός λέει υποβιβασμός στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ που αρνήθηκαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο.

Απαιτώ να εφαρμοστεί ο νόμος. Ο Ιβάν Σαββίδης ήρθε στην Ελλάδα να επενδύσει εκατομμύρια, αγόρασε τη ΣΕΚΑΠ μέσα από τα χέρια του Τούρκου, προσφέρει θέσεις εργασίας, βοήθησε το ποδόσφαιρο. Θέλει ένα ποδόσφαιρο να είναι 100% καθαρό και να παίζεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μόνο. Τέτοια παρωδία δεν έχουμε ξαναδεί πουθενά.

Θέλω να μου απαντήσετε αν θα ελέγξετε και τους δύο εγκληματίες διαιτητές. Δεν είναι δυνατόν η καλύτερη ομάδα να μην παίρνει το νταμπλ και να κυνηγιέται από το σύστημα. Τι έγινε με την «παράγκα», κύριε υπουργέ; Τι έγινε με την εγκληματική οργάνωση; Τίποτα απολύτως. Διακόψατε το πρωτάθλημα για να μην πάρει ο ΠΑΟΚ το νταμπλ”.

Ο υφυπουργός Αθλητισμός του απάντησε ότι “… κανείς δεν διαφωνεί ότι ο κ. Σαββίδης έχει επενδύσει αλλά εάν κάνει κάτι έκνομο, εμείς θα πετάξουμε αετό;”. Όσον αφορά τους δικαστές, τόνισε πως “… στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία δεν ελέγχονται. Δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση. Αν κάνουν καλά τη δουλειά τους, θα κριθούν, θα ανανεωθεί η θητεία τους. Αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, δεν θα ανανεωθούν οι θητείες τους”.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης από την δική του πλευρά έδωσε εθνολογικά και τοπικά χαρακτηριστικά στις τιμωρίες του ΠΑΟΚ λέγοντας πως ειδικά επί της υπουργίας του κ. Βασιλειάδη “γράφτηκαν οι μελανότερες σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου για τις ομάδες της Μακεδονίας” και τον ρώτησε ευθέως “εάν φοβάται να τα βάλει με το αθηνοκεντρικό σύστημα…”

«Μόλις η ΑΕΚ είδε ότι έφαγε το γκολ και θα το χάσει το παιχνίδι, είπαν οι παίκτες της ΑΕΚ «φοβόμαστε» και «δεν μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο»»

“Είμαστε η μόνη χώρα που πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ξέρουμε ποια ομάδα θα το πάρει. Μέχρι τώρα η συγκεκριμένη ομάδα έπαιρνε τους αγώνες και αυτό το έχουμε ζήσει όλοι οι Μακεδόνες στο πετσί μας. Οι ομάδες επάνω έπρεπε να αντιμετωπίσουν και την αντίπαλη ομάδα και τον διαιτητή. Τώρα, επί δικής σας υπουργίας, δεν χρειάζεται καν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο να παίξουν. Μετά την περσινή τιμωρία ο ΠΑΟΚ ερχόταν και έμπαινε σε άδειο γήπεδο να παίξει”, ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης από τους ΑΝΕΛ.

Και συνέχισε: “Θα έπρεπε να απολογηθείτε και καλείστε να απολογηθείτε. Έπαιξε ο ΠΑΟΚ όλο τον πρώτο γύρο χωρίς φιλάθλους στην Τούμπα. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Προηγούνταν στο πρωτάθλημα και έρχεται η ομάδα του Ολυμπιακού στην Τούμπα και παραβιάζοντας τα πάντα έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο. Δεν άφησε τον γιατρό να εξετάσει τον υποτιθέμενο τραυματία, δεν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ -και μετά από παραπομπή του γιατρού του αγώνα- ο φερόμενος ως τραυματίας στο δημόσιο εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης, αλλά πήγε με ιδιωτικό αυτοκίνητο σε ιδιωτική κλινική που συνεργάζεται η ομάδα του Ολυμπιακού. Και αντί να τιμωρηθεί αυτός που παραβίασε τους κανόνες, τιμωρείται η ομάδα του ΠΑΟΚ. Πώς θέλετε να νιώθει ο λαός της Μακεδονίας;

Προσέξτε, γιατί αν δεν τιμωρηθεί αυτός που παραβίασε τον ΚΑΠ, υπάρχει κακό προηγούμενο και θα το παραβιάσει κι άλλος, όπως έγινε και με την ΑΕΚ. Μόλις η ΑΕΚ είδε ότι έφαγε το γκολ και θα το χάσει το παιχνίδι, είπαν οι παίκτες της ΑΕΚ «φοβόμαστε» και «δεν μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο». Αντί να κληθούν αυτοί να απολογηθούν, καλείται ο ΠΑΟΚ να απολογηθεί.”

Ο υφυπουργός Αθλητισμός Γιώργος Βασιλειάδης απάντησε πως: “Το τελευταίο σχόλιο ήταν εμετικό και άθλιο, κ. Λαζαρίδη. Τι είπα μετά τα γεγονότα; Ότι εξαιτίας ενός ανεγκέφαλου, ενός βλάκα, μία ομάδα κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα. Για πείτε μου, διαφωνείτε με αυτό; Δώστε του βραβείο. Εδώ πέρα δεν είμαστε για να χαϊδεύουμε αυτιά. Εγώ θα κάνω αυτό που πρέπει. Θυμάστε για ποιο λόγο τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ; Μήπως έπρεπε να δώσουμε βραβείο ανδρείας; Η ομοσπονδία έχει πειθαρχικά όργανα, τα πειθαρχικά όργανα έχουν τακτικούς δικαστές. Δεν κρίνω εγώ, ούτε εσείς, κ. Λαζαρίδη. Και απ’ ό,τι φαίνεται, ευτυχώς.”

Ο κ. Λαζαρίδης στη δευτερολογία του: “Καταφέρατε μέσα σε λίγες μέρες να θεωρήσετε ότι υπεύθυνος για όλη την κακοδαιμονία του ποδοσφαίρου είναι ο ΠΑΟΚ. Τι είναι αυτό που προστατεύει τις ομάδες των Αθηνών και έχει καταδικάσει τις ομάδες της Μακεδονίας να εκπροσωπούνται από κάποιον τον οποίον προσπαθεί το αθηνοκεντρικό σύστημα να τον πλήξει βάναυσα; Μιλήσατε σκληρά απέναντί μου. Προσέξτε, γιατί επί υπουργίας δικής σας ταυτίζεστε εσείς με τις μελανότερες σελίδες του ποδοσφαίρου στη Μακεδονία. Καταντήσατε τη Μακεδονία να εκπροσωπείται μόνο από μία ομάδα και προσπαθείτε να πλήξετε κι αυτή. Τόσο πολύ φοβάται το αθηνοκεντρικό σύστημα τις ομάδες της Μακεδονίας; Τέτοιες προοπτικές διχάζουν την Ελλάδα και δεν την ενώνουν.”

Με τη σειρά του, ο κ. Βασιλειάδης τόνισε: “Αποφασίστε. Είμαι κατά του ΠΑΟΚ ή είμαι υπέρ του ΠΑΟΚ; Όσα είπατε τα θεωρώ παραληρηματικά και δεν απαντάω. Εγώ δεν σκοπεύω να χαϊδέψω αυτιά. Δεν υποστήριξα ποτέ ότι για την κακοδαιμονία του ελληνικού ποδοσφαίρου φταίει ο ΠΑΟΚ -προφανώς και δεν φταίει ο ΠΑΟΚ. Και δεν μπορείτε να μου λέτε ότι στα δικά μου χρόνια όλες αυτές οι υποθέσεις που αράχνιαζαν δεν πήραν τον δρόμο τους και δεν αποδόθηκαν κατηγορίες. Επί των ημερών μου, κ. Λαζαρίδη, μπήκε ο αθλητικός νόμος στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Επί των ημερών μου έσπασε η ΚΕΔ από την ομοσπονδία.

Να μη λαϊκίζουμε, περισσότερο ζημιά κάνουμε αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή έπρεπε όλοι να δείχνουμε με το δάχτυλο τους υπαίτιους της κακοδαιμονίας του ποδοσφαίρου, που είναι όλοι αυτοί οι οποίοι αφορούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, και να ζητούμε και να απαιτούμε από αυτούς τις ελάχιστες δεσμεύσεις για να προχωρήσουμε μπροστά. Γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς εξαιτίας των συμπεριφορών, των πράξεων και των παραλείψεών τους.

Άλλο να μιλάμε γενικά κι άλλο να μιλάμε ειδικά. Μη βαφτίσουμε το κρέας ψάρι. Δεν μπορώ να κρίνω τις δικαστικές αποφάσεις, ούτε είμαι δικαστής να βάλω τα περιστατικά κάτω και να βγάλω εγώ τη δικαστική απόφαση. Να μη ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Αν λειτουργούμε εμείς σαν χούλιγκαν, τα παιδάκια τι θα κάνουν;”

Πηγή : newsit.gr

The post «Άγρια» κόντρα στη Βουλή! «Φωνές» υπέρ Σαββίδη: «Διακόψατε το πρωτάθλημα για να μην πάρει ο ΠΑΟΚ νταμπλ» appeared first on NewsVoice.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα