Gundam: Ένα ρομπότ που περπατά, γονατίζει και δείχνει στον ουρανό

Oι μηχανικοί της Gundam Factory Yokohama τον περασμένο Ιούλιο έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ότι οι κινητικές δεξιότητες του ρομπότ RX-78-2 Gundam έχουν εξελιχθεί. Είναι πλέον σε θέση να υψώσει και να επαναφέρει στο έδαφος το γιγαντιαίο μηχανικό πόδι του.

Πριν από λίγο καιρό, καινούργια βίντεο τεκμηρίωσαν πρόοδο στις εργασίες: το ρομπότ -βάρους σχεδόν 25 τόνων-  μπορεί τώρα να περπατήσει, να γονατίσει, να στρέψει το κεφάλι του, ακόμη και να υψώσει το χέρι του δείχνοντας στον ουρανό.

Το ρομπότ RX-78-2

Gundam, ύψους 18 μέτρων, έχει «εξέλθει» από δημοφιλή τηλεοπτική σειρά κινούμενων σχεδίων στην Ιαπωνία: έκανε το ντεμπούτο του το 1979 στη σειρά «Mobile Suit Gundam» – σε σκηνοθεσία, αρχικά, του Yoshiyuki Tomino και animation από Sunrise. Η σειρά έγινε ένα ατελείωτο franchise με πάνω από 50 κινηματογραφικές ταινίες, πάμπολλες τηλεοπτικές σειρές που προέκυψαν από την πρώτη, ιστορίες μάνγκα και βιντεοπαιχνίδια.

Οι εργασίες για την κατασκευή του άρχισαν στην Gundam Factory Yokohama τον περασμένο Ιανουάριο και ο προγραμματισμός ήθελε το ρομπότ να είναι έτοιμο τον φετινό Οκτώβριο για τα εγκαίνια του πάρκου ψυχαγωγίας της Gundam Factory. Η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης ήταν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αναπόφευκτη και, κατά συνέπεια, ο Gundam το ρομπότ θα παραμείνει για περίπου έναν χρόνο στο λιμάνι της Γιοκοχάμα.

www.newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα