Forthnet: Ξεπερνά την καταστατική μειοψηφία η BC Partners – Φουντώνουν τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Με την εξαγορά των συμμετοχών της μαλτέζικης Go Plc και της Wind η BC Partners ξεπερνά το ποσοστό της καταστατικής μειοψηφίας στη Forthnet και αυτό σημαίνει ότι θα είναι υποχρεωμένη να προβεί σε δημόσια πρόταση.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τις δυο συμφωνίες εξαγοράς αναμένονται άμεσα.

Ενδιαφέρον προκαλεί

η τιμή που γίνεται η αγοραπωλησία των μετοχών, κάτι πάντως που φαίνεται να συνδέεται με την επόμενη μέρα της Forthnet και τις κινήσεις της BC Partners συνολικά στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Στην ανακοίνωση της Go προς το μαλτέζικο χρηματιστήριο αναφέρεται ότι έχει συνάψει συμφωνία για την πώληση των 24.887.737 μετοχών της στη Forthnet (9,63%) στη θυγατρική της BC Partners, United Group Hellas, σε συνολική τιμή 3.235.405 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η μετοχή της ελληνικής εταιρείας πωλείται έναντι 0,1299 ευρώ, τιμή η οποία είναι χαμηλότερη από αυτή στο ταμπλό της Σοφοκλέους (0,30 ευρώ ανά μετοχή) και από τη μέση τιμή των τελευταίων 6 μηνών που κινείται κοντά στη σημερινή τιμή.

Εκτιμάται ότι η τιμή που έχει συμφωνήσει και με τη Wind η οποία κατέχει το 14,06% της Forthnet δεν θα απέχει, ωστόσο, αυτό μένει να επιβεβαιωθεί. Ποσοστό στη Forthnet έχουν επίσης η Massar Invest (με έδρα το Ντουμπάι) 9,63% και η Vodafone 2,77%.

Στο μεταξύ η BC Partners δεν έχει παρουσιάσει επίσημα τον σχεδιασμό της για τη Forthnet με αποτέλεσμα να φουντώνουν και πάλι διάφορα σενάρια.

Ως το πιθανότερο θεωρείται στη συνέχεια το επενδυτικό κεφάλαιο να επιδιώξει εκ νέου (είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και πέρσι) να εξαγοράσει τη Wind, με σκοπό να συγχωνεύσει τις δύο εταιρείες. Θα προηγηθεί η οικονομική εξυγίανση της Forthnet.

Εφόσον συγχωνευτούν Forthnet και Wind θα καταστούν ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος της χώρας με δυνατότητα να παρέχει το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Στην τηλεπικοινωνιακή αγορά διατυπώνονται και άλλα σενάρια που μιλούν για είσοδο της Forthnet στον πτωχευτικό κώδικα ώστε να μειωθούν περαιτέρω οι υποχρεώσεις της καθώς και για πώληση του τηλεπικοινωνιακού της τμήματος (των πελατών). Ωστόσο, το τελευταίο μοιάζει μάλλον ακατανόητο, με δεδομένο ότι η κερδοφορία στους παρόχους που παρέχουν το σύνολο των υπηρεσιών δεν προέρχεται από την τηλεόραση αλλά από τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Αναφορικά με τον πτωχευτικό κώδικα δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει ως σενάριο για τη Forthnet, όμως σε αυτή τη φάση, ο αντίλογος είναι ότι το αποτέλεσμα δεν είναι ικανό να καλύψει την αναστάτωση που συνεπάγεται στην εταιρεία και τους συνδρομητές της.

Διαβάστε επίσης:

Αγοράζει τις συμμετοχές της Wind και της Go στη Forthnet η BC Partners (upd)

Forthnet: Ρευστότητα 27 εκατ. με ομολογιακό δάνειο από τη θυγατρική της BC Partners, United

Forthnet: Με 9,63% στην εταιρεία η Δημοκρατία της Τυνησίας

Keywords
Τυχαία Θέματα