Ξανά στο «κόκκινο» η Wall Street, στο άνοιγμα της Πέμπτης

17:34 4/3/2021 - Πηγή: Mononews

Με νέες απώλειες ξεκίνησε η Wall Street τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς παραμένει το κλίμα ανησυχίας που έχει διαμορφωθεί μετά την άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.

Το αμερικανικό 10ετες ομόλογο βρέθηκε να σημειώνει αύξηση στο 1,49% κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, πριν σταθεροποιηθεί στο 1,47%. Παρά την αποκλιμάκωσή του στο 1,46% σήμερα, ο προβληματισμός παραμένει στην αγορά, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να δέχονται οι μετοχές των τεχνολογικών μετοχών, οι οποίες βασίζονται στον φθηνότερο δανεισμό για την ανάπτυξή τους.

Παράλληλα,

η αγορά μετοχών ανησυχεί πως η άνοδος των αποδόσεων θα στρέψει το ενδιαφέρον προς την αγορά ομολόγων, ενώ συνεχίζει να υπάρχει φόβος για το κατά πόσο η όλη κατάσταση μπορεί να συνδεθεί με μια πιθανή ταχύτερη του αναμενόμενου αύξηση του πληθωρισμού. Ειδικά μετά και την επικείμενη έγκριση του νέου πακέτου 1,9 τρισ. δολαρίων από το Κογκρέσο, το οποίο θα φέρει αύξηση της καταναλωτικής ζήτησης το επόμενο διάστημα, με την αγορά να υποστηρίζει πως αυτό μπορεί να ενισχύσει τον πληθωρισμό, αναγκάζοντας τη FED σε αλλαγή στρατηγικής ως προς τα χαμηλά της επιτόκια.

Αρνητικά στο κλίμα που επικρατεί στην αγορά μετοχών της Νέας Υόρκης ήρθαν να συνεισφέρουν τα στοιχεία της ADP για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Τον Φεβρουάριο δημιουργήθηκαν μόλις 117.000 νέες θέσεις εργασίας, την ώρα που οι οικονομολόγοι ανέμεναν 225.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ τον Ιανουάριο είχαν δημιουργηθεί 195.000.

Επιπρόσθετα, οι νέες αιτήσεις καταβολής επιδόματος ανεργίας παρουσίασαν νέα μικρή αύξηση την προηγούμενη εβδομάδα, ενισχύοντας την ανησυχία των επενδυτών ως προς την ταχύτητα ανάκαμψης της οικονομίας. Οι αιτήσεις έφτασαν τις 745.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου, αυξημένες κατά 9.000 από την προηγούμενη.

Έτσι οι επενδυτές στρέφουν ξανά το βλέμμα τους στις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, που  αναμένεται να τοποθετηθεί ξανά για την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων και την πορεία του πληθωρισμού.

Από εκεί και πέρα, Βρετανία και HΠΑ συμφώνησαν την Πέμπτη σε τετράμηνη αναστολή των δασμών που επιβλήθηκαν σε αγαθά όπως το ουίσκι, λέγοντας ότι θα χρησιμοποιήσουν το χρόνο για να επιλύσουν τη διαφορά. Από την άλλη, οι επενδυτές είδαν την Apple να αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβίαση των κανονισμών ανταγωνισμού στη Βρετανία, όσον αφορά τους κανόνες του Apple Store της.

Λίγο πριν την συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις 31.260,13 μονάδες, με απώλειες -0,03%, ο S&P 500 στις 3.808,27 μονάδες, με πτώση -0,30%, ενώ ο Nasdaq στις 12.872,98 μονάδες με απώλειες -0,96%

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα