Βουτιά 2,72% για τον Dow Jones, έσπασε το θετικό σερί του Nasdaq μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς ο φόβος για τα αυξημένα κρούσματα της πανδημίας επανήλθε στο προσκήνιο, σε συνδυασμό με τις αρνητικές προβλέψει του ΔΝΤ για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας της τάξης του 8% το 2020.

Ορισμένες από τις πολιτείες των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων το Τέξας και η Αριζόνα, είδαν τα κρούσματα της πανδημίας να εκτοξεύονται το τελευταίο 24ωρο, προκαλώντας ανησυχία στους επενδυτές αναφορικά με μια πιθανή διακοπή

της προσπάθειας επιστροφής της οικονομικής δραστηριότητας στην κανονικότητα. Επιπλέον, η Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϋ και το Κονέκτικατ ανακοίνωσαν καραντίνα 14 ημερών στους επισκέπτες από κράτη με υψηλά ποσοστά μόλυνσης.

Η ανησυχία των επενδυτών ενισχύεται από τις αναθεωρημένες προβλέψεις του ΔΝΤ, το οποίο εκτιμά πως η ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας το 2020 θα κυμανθεί στο 4,9%, ενώ στις ΗΠΑ θα φτάσει το 8% και στην Ευρωζώνη το 10,2%.

Παράλληλα, αρνητικά στο κλίμα λειτούργησε και το δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση Τραμπ μελετά την πιθανότητα επιβολής δασμών σε εισαγωγές από Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και την Βρετανία σε προϊόντα αξίας 3,1 δισ. δολαρίων.

Από το κομμάτι των επιχειρήσεων, πρόσθετες πιέσεις γνώρισαν οι μετοχές της Apple (-1.77%), έπειτα από δημοσιεύματα σχετικά με την έρευνα που φέρεται να εξετάζουν το Υπουργείο Δικαιοσύνης και οι γενικοί εισαγγελείς η οποία σκοπεύει να επικεντρωθεί στο App Store της εταιρείας.

Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones έκλεισε στις 25.445,94 μονάδες σημειώνοντας βουτιά 710,16 μονάδων, κλείνοντας με απώλειες -2,72%. Ο S&P 500  έκλεισε στις 3.050,33 μονάδες με πτώση -2,59% ενώ τέλος στο ανοδικό του σερί έβαλε ο Nasdaq που έκλεισε στις 9.909,17 μονάδες με πτώση -2,19%.

Όλες οι μετοχές του Dow Jones έκλεισαν με πτώση. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των  Dow (-7,01%), Boeing (-5,96%), Exxon Mobil (-4,71%), Raytheon Technologies (-4,37%) και Chevron (-4,16%).

Την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς κρατικό αμερικανικού ομόλογο υποχωρούσε κάτω του 0,7%.

Keywords
Τυχαία Θέματα