Βόλος: Με κορονοϊό πέντε εργαζόμενοι σε καφέ-μπαρ

16:10 1/8/2020 - Πηγή: Mononews

Τέσσερα δείγματα από τα συνολικά 90 που εξετάστηκαν σε καφέ-μπαρ στον Βόλο βρέθηκαν θετικά στον νέο κορονοϊό.

Πρόκειται για συναδέλφους του 25χρονου σεφ, που εργάζεται στο καφέ-μπαρ «Isalos» στον Βόλο.

Χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχώρησε στην ιχνηλάτηση των επαφών του 25χρονου στον χώρο εργασίας του και συνολικά λήφθηκαν 90 δείγματα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του taxydromos πριν από λίγο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων και από τα 90 δείγματα

τα τέσσερα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Τα 86 άτομα που βρέθηκαν σήμερα αρνητικά στον ιό θα υποβληθούν ξανά στο τεστ μετά από μία εβδομάδα, ώστε να διασφαλιστεί ότι πράγματι δεν έχουν προβληθεί από τον ιό.

Ο 25χρονος σεφ νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και σύμφωνα με πληροφορίες, η κλινική του εικόνα είναι καλή.

Υπενθυμίζεται ότι συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ στον Βόλο, έπειτα από τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων σε δύο 25χρονους, που απασχολούνται στον χώρο της εστίασης.

Και οι δύο επιχειρήσεις, με πρωτοβουλία των επιχειρηματιών, έκλεισαν από χθες για να γίνει απολύμανση και έλεγχος στο προσωπικό.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε δεκάδες τεστ από το προσωπικό των δύο επιχειρήσεων εστίασης, τους θαμώνες και τις επαφές τους.

Σε μία περίπτωση, μάλιστα, 15 εργαζόμενοι κλήθηκαν να δώσουν για δεύτερη φορά φαρυγγικό επίχρισμα, καθώς ένα λάθος «ακύρωσε» όλη τη σειρά των δειγμάτων.

Δείτε την ανάρτηση του καφέ-μπαρ στο Facebook:

Τα τεστ του ΕΟΔΥ έγιναν κανονικά σε όλο το προσωπικό του Ισαλου και αναμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα. Λίγες ημέρες αναμονής και σύντομα κοντά σας.

Posted by Isalos on Friday, July 31, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα