Βατόπουλος: Ποτέ μη λες ποτέ για το lockdown

«Ποτέ μην λες ποτέ» είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου λοκντάουν.

Ο κ. Βατόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 , δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων. Ωστόσο, διευκρίνισε πως είναι απόλυτα κατανοητή η θέση της Πολιτείας που αποκλείει την εφαρμογή ενός λοκντάουν, αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά αν το βλέπουμε από την σκοπιά της Δημόσιας Υγείας.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή για να μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα», ανέφερε

σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον.

Η κ. Βατόπουλος τόνισε πως υπάρχουν φόβοι που εστιάζονται αρχικά στο ότι η συγκεκριμένη παραλλαγή μπορεί να έχει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα, όπως οι παραλλαγές Άλφα και Δέλτα, που εξαπλώθηκαν πάρα πολύ γρήγορα.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι «όλες αυτές οι μεταλλάξεις εμφανίζονται σε περιοχές που πλανήτη με πολύ χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη».

Στο ερώτημα πόσο μας προστατεύουν τα υπάρχοντα εμβόλια από την νέα παραλλαγή, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι αυτό θα διαπιστωθεί σε δύο επίπεδα. Αρχικά, στις μελέτες που θα γίνουν σε εργαστηριακό επίπεδο, αλλά και στην πράξη όταν θα δούμε αν θα νοσήσουν όσοι έχουν εμβολιαστεί.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, υπογραμμίζοντας πως εδώ και πολλές μέρες η πίεση στο σύστημα υγείας είναι αφόρητη.

Σε ότι αφορά την παραλλαγή Όμικρον, είπε πως οι επιπτώσεις της θα φανούν στη χώρα μας γύρω στα μέσα του Ιανουαρίου.

Ενώ σχολιάζοντας την περίπτωση λήψη νέων μέτρων, είπε ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε ένα μείγμα μέτρων που να είναι εφαρμόσιμα, διευκρινίζοντας πως η κοινωνία είναι κουρασμένη και αυτά τα μέτρα θα πρέπει να είναι κοντά στην κανονικότητα και κάπου στη μέση, ούτε δηλαδή απουσία μέτρων, αλλά ούτε και λοκντάουν.

Διαβάστε επίσης:Επί ποδός το Μαξίμου για τη μετάλλαξη Όμικρον – Εν αναμονή των Ευρωπαϊκών αποφάσεων ετοιμάζεται Plan b για την ΟικονομίαΜητσοτάκης: Αναβάλλεται το συνέδριο της ΝΔ λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Keywords
Τυχαία Θέματα