Βαρουφάκης κατά Μαργαρίτη Σχοινά και Ρέγκλινγκ

Επίθεση κατά του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ και του νέου Έλληνα Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά εξαπέλυσε στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή ο επικεφαλής του «ΜέΡΑ25», Γιάνης Βαρουφάκης.

«Σκεφτήκατε καλά κ. Πρωθυπουργέ την επιλογή του επόμενου Επιτρόπου μας στην Κομισιόν; Επιλέξατε έναν κύριο του οποίου το μόνο κατόρθωμα ήταν δουλικά να αναμασά, ως εκπρόσωπος της Κομισιόν, την προπαγάνδα με την οποία η τρόικα

επένδυε ηχητικά το έργο της καταστροφής της πατρίδας μας που, έμμεσα, δρομολόγησε και την αποδόμηση της Ευρώπης. Αδυνατώ να πιστέψω ότι απ’ όλους τους νεοδημοκράτες πολιτικούς και τεχνοκράτες, προτιμήσατε τον εν λόγω κύριο», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης για τον Μαργαρίτη Σχοινά.

Παράλληλα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο» τον κ. Ρέγκλινγκ, εν, αφού αναφέρθηκε στον «συνάδελφο κ. Σταϊκούρα», αναφέρθηκε στις αξέχαστες ημέρες ανάληψης καθηκόντων του ως υπουργού Οικονομικών, κάνοντας λόγο για άδειο ταμείο που παρέλαβε το 2015 και έπρεπε όπως είπε,  να αποπληρώσει «στους δανειστές το εξωφρενικό ποσό των 22 δισ. ευρώ».

«Αντίθετα με τότε, αντίθετα με την κατάσταση που ανέλαβε ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Παπανδρέου, αντίθετα από κάθε άλλη κυβέρνηση της «χρεοδουλοπαροικίας η Ελλάς», αν και η χώρα σήμερα είναι πιο πτωχευμένη από ποτέ, εσείς αναλαμβάνετε χωρίς καμία αγωνία για το πώς θα αποπληρώνετε τους δανειστές τα επόμενα δέκα χρόνια» είπε και συμπλήρωσε: «Αυτό το χρωστάτε στον κ. Τσίπρα, στον κ. Δραγασάκη, στον κ. Τσακαλώτο. Όχι μόνο ανέσυραν την ΝΔ από τον πάτο μιας τεράστιας ήττας το βράδυ του δημοψηφίσματος, ζητώντας την ψήφο σας για να ανατρέψετε από κοινού το «όχι» του ελληνικού λαού. Αλλά δύο χρόνια μετά, τον Αύγουστο του 2018, υπό την αριστουργηματική προπαγάνδα της δήθεν εξόδου από τα μνημόνια, υπέγραψαν το 4ο μνημόνιο, διάρκειας έως το 2060, που εξασφάλισε νέα δάνεια από τα οποία θα προσποιείστε ότι αποπληρώνετε τους δανειστές μέχρι το 2021 και, το πιο σημαντικό, έσπρωξε 100 δισ. αποπληρωμών που ήταν να γίνουν τη δεκαετία του ’20 για μετά το 2032, φυσικά τοκιζόμενα. Κανονικά, θα έπρεπε να κάνετε ένα μικρό εικόνισμα στον κ. Τσίπρα καθώς ποτέ στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας απερχόμενος πρωθυπουργός δεν ευεργέτησε τόσο γενναιόδωρα τον διάδοχό του».

The post Βαρουφάκης κατά Μαργαρίτη Σχοινά και Ρέγκλινγκ appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βαρουφάκης, Μαργαρίτη Σχοινά, Ρέγκλινγκ,varoufakis, margariti schoina, regklingk