«Βαριά άρρωστη» η Wall Street, νέα βουτιά σημειώνει ο Dow Jones

Ισχυρές απώλειες σημειώνονται για μια ακόμα ημέρα στη Wall Street, η οποία παραμένει «βαριά άρρωστη», καθιστώντας απαγορευτική κάθε θετική αντίδραση στις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη.

Η εξάπλωση της επιδημίας του COVID-19, που οφείλεται στον νέο κορονοϊό της Ουχάν, συνεχίζει να προκαλεί τρόμο τη Wall Street, με την ανησυχία για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία που πλέον φαίνονται αναπόφευκτες να πονοκεφαλιάζει τους αναλυτές και τους επενδυτές.

Ο νέος

πανικός στις ΗΠΑ ήρθε μετά την επιβεβαίωση από το  Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων (CDC) του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα. Το κρούσμα εντοπίστηκε στη βόρεια Καλιφόρνια και μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο ο ασθενής κόλλησε τον ιό, κάτι που ενισχύει τον φόβο ότι η επιδημία έχει διασπαρεί σε επίπεδο κοινοτήτων.

Τα νέα ήταν ικανά να στείλουν τον Dow Jones μέχρι και 900 μονάδες χαμηλότερα.

Αυτή την ώρα, μια ώρα πριν το κλείσιμο της Wall Street, ο Dow Jones έχει περιορίσει τις απώλειές του στις 712 μονάδες, ενώ κινείται στο επίπεδο των 26.245 μονάδων με πτώση -2,64%. Και οι 30 μετοχές του δείκτη κινούνται σε αρνητικό πρόσημο.

Ο S&P 500 κινείται στις 3.036,42 μονάδες με απώλειες -2,57% ενώ ο Nasdaq, ο οποίος ήταν ο μόνος που κατάφερε την Τετάρτη να κινηθεί σε θετικό πρόσημο, υποχωρεί κατά 255 μονάδες στις 8.726 μονάδες με πτώση -2,84%.

Keywords
Τυχαία Θέματα