Τραγωδία στο Ίλιον: Αύριο η κηδεία του 2,5 ετών αγοριού- Προσπάθησε να απεγκλωβιστεί

Αύριο, Πέμπτη θα γραφτεί ο επίλογος στην τραγική υπόθεση θανάτου του 2,5 ετών αγοριού από το Ίλιον, που έχασε τη ζωή του από ασφυξία, όταν κρύφτηκε στον αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού του σπιτιού του κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η ελληνική κοινωνία παραμένει συγκλονισμένη μετά την ανείπωτη τραγωδία που σκέπασε την οικογένεια, η οποία προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μετά το χαμό του μικρού αγοριού, καθώς υπάρχει ένα ακόμη παιδί, ένα βρέφος λίγων μηνών.

Το μικρό αγόρι φαίνεται να ξύπνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας και πήγε να κρυφτεί στον αποθηκευτικό

χώρο του κρεβατιού, κάτι που, όπως είπε η μητέρα του, συνήθιζε να κάνει, όταν οι δυο τους έπαιζαν. Το άτυχο αγοράκι εγκλωβίστηκε εκεί, μη μπορώντας να διαφύγει, ενώ οι γονείς του κοιμούνταν και δεν κατάλαβαν τι είχε συμβεί, παρά ώρες αργότερα, όταν το παιδί δε βρισκόταν πια στη ζωή. Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στο μικρό παιδί επιβεβαίωσε τον μαρτυρικό θάνατό του, που προήλθε από ασφυξία. Η τραγωδία, όμως, έγινε ακόμη μεγαλύτερη, καθώς διαπιστώθηκαν εκδορές, εκχυμώσεις στο μέτωπο του, οι οποίες προήλθαν από την προσπάθειά του να βγει από τον αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού στον οποίο είχε εγκλωβιστεί.

Σημειώνεται ότι σε βάρος των δυο γονέων έχει σχηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Ιλίου για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού, που εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε γίνει καταγγελία για αμέλεια ανηλίκου σε βάρος της συγκεκριμένης οικογένειας, κάτι το οποίο, βέβαια, ο πατέρας αρνείται κατηγορηματικά.

Το κουβάρι της τραγωδίας στο Ίλιον ξεκίνησε το πρωί της περασμένης Κυριακής. Το αγοράκι ανακάλυψε τον αποθηκευτικό χώρο στο κρεβάτι και ξεκίνησε να παίζει, αγνοώντας τον κίνδυνο. «Έπαιζε μέσα, έξω, έπαιζε κρυφτούλι με το μωράκι, με τη μαμά του. Το παιδί ανακάλυψε μια νέα κρυψώνα; ένα νέο είδος παιχνιδιού; Κάτι που μόνο αυτό το μυαλουδάκι του ήξερε», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Στις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας η μητέρα του παιδιού σηκώθηκε από τον καναπέ οπού κοιμόταν με τον ίδιο, προκειμένου να ταΐσει το μικρότερο παιδί της οικογένειας. Εκείνη τη στιγμή δεν είδε το 2,5 ετών γιο της, ωστόσο δεν τον αναζήτησε, γιατί, σύμφωνα με τον πατέρα, συνήθιζε να φεύγει από το σημείο όπου κοιμόταν. Στιγμές αργότερα, αφού έδωσε το γάλα στο μικρότερο παιδί της, άρχισε να αναζητά το άτυχο αγοράκι. Οι πόρτες από το μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα ήταν κλειστές και τότε ξύπνησε τον άνδρα της, προκειμένου να σηκώσει το στρώμα για να δουν εάν το παιδί βρισκόταν εντός του αποθηκευτικού χώρου.

«Κάνω έτσι και βλέπω το παιδί νεκρό από κάτω. Του κάναμε μαλάξεις, του δώσαμε το φιλί της ζωής», είπε στους δημοσιογράφους ο πατέρας του παιδιού τονίζοντας ότι άκουγε κάποιους θορύβους («άκουγα τα σαλάκια του»), αλλά όχι την καρδιά του παιδιού να χτυπάει. Η μητέρα έπαθε νευρικό κλονισμό βλέποντας το παιδί νεκρό. «Ουρλιάζαμε στη γειτονιά, περισσότερο η μητέρα του», σημείωσε.

The post Τραγωδία στο Ίλιον: Αύριο η κηδεία του 2,5 ετών αγοριού- Προσπάθησε να απεγκλωβιστεί appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα