Τραμπ: «Οι ΗΠΑ θα ανακηρύξουν τους ANTIFA τρομοκρατική οργάνωση»

Στην ανακήρυξη των ANTIFA ως τρομοκρατικής οργάνωσης θα προχωρήσει η κυβέρνηση Τραμπ, όπως ανακοίνωσε μέσω του Twitter o ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Το ακροαριστερό κίνημα θεωρείται πως βρίσκεται πίσω από μεγάλο μέρος των επεισοδίων κατά τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

O Τραμπ επιτέθηκε επίσης κατά των  ΜΜΕ,

τα οποία κατηγόρησε πως  «κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προκαλέσουν μίσος και αναρχία», διασπείροντας «fake news και αρρωστημένες ατζέντες».

The United States of America will be designating ANTIFA as a Terrorist Organization.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 31, 2020

Το Σάββατο ο Τραμπ είχε αναφέρει πως εξετάζει την κήρυξη των ANTIFA – τους οποίους αποκάλεσε «δειλούς ακροαριστερούς παλαβούς που τριγυρνούν και χτυπούν ανθρώπους στο κεφάλι με ρόπαλα του μπέιζμπολ» – ως τρομοκρατική οργάνωση.  «Θα διευκολύνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», δήλωσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ επιτίθεται κατά των ANTIFA. Άλλωστε, η άνοδός του στην εξουσία το 2016 είχε συνδεθεί με την επιθετική του ρητορική κατά των ακροαριστερών διαδηλωτών. Πρόσφατα μάλιστα είχε χαρακτηρίσει τα μέλη τους ως  «άρρωστους, κακούς ανθρώπους», ενώ τον περασμένο Ιούλιο οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές Τεντ Κρουζ και Μπιλ Κάσιντι εισήγαγαν ένα ψήφισμα ζητώντας να συμπεριληφθούν οι Antifa στον αμερικανικό κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων. Οι γερουσιαστές χαρακτηρίζουν τα μέλη του κινήματος «τρομοκράτες, βίαιους κουκουλοφόρους τραμπούκους που ‘μάχονται τον φασισμό’ με πραγματικό φασισμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα