Το ζεύγος Λαιμού ξαναζωντανεύει με 5 εκατ. ευρώ τη βίλα Μιχαηλίδη και «ριζώνει» στο Π. Ψυχικό

Βαθύτερες ρίζες στη χώρα καταγωγής τους, την Ελλάδα, αποκτούν η Μαριάννα και ο Φίλιππος Λαιμός αγοράζοντας τη βίλα Μιχαηλίδη στο Παλαιό Ψυχικό, έναντι πέντε εκατομμυρίων ευρώ, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν κτηματομεσιτικές πηγές. (θα τους ενοχλήσει άραγε το ότι κάθε Παρασκευή πραγματοποιείται στα πέριξ τους «λαϊκή» αγορά;).

Τι απέκτησαν; Για την ακρίβεια, 2,5 στρέμματα στην «καρδιά» του ωραιότερου προαστείου  της Αθήνας.

Ωστόσο,

ό,τι στον μέσο άνθρωπο φαντάζει παραμύθι, για τους κροίσους ίσως συνιστά απλή γκρανκάσα… Μπλαζέ, η δεύτερη φύση τους. Να ξιπάζεται άραγε αληθινά το νεαρό ζευγάρι για το νέο του απόκτημα όσο και αν αυτό δεσπόζει στο ακριβότερο προάστιο της Αθήνας;

Τόσο η Μαριάννα όσο και ο Φίλιππος μεγάλωσαν στο Λονδίνο, παρασάγγας στην ακριβότερη πόλη του κόσμου.

Ένα παράδειγμα για να συλλάβει κανείς τη διαφορά μεγέθους: Στο Κένσινγκτον και στο Τσέλσι, η αξία του τετραγωνικού μέτρου (όσο ένας τυπικός λονδρέζικος τηλεφωνικός θάλαμος) αγγίζει περί τα 19.500 ευρώ.

Βεβαίως, ως γνωστόν τοις πάσι, οι βαθύπλουτοι σέβονται και την τελευταία τους δεκάρα (μνημονεύσατε τον Ντίκενς…).

Φιλοχρήματος όμως χαρακτηρίζεται εκείνος που διατηρεί ή πολλαπλασιάζει την περιουσία του, κάτι που δεν συνέβη με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες της εν λόγω οικίας.

Πρόκειται για τις τρεις κορασίδες του βιομήχανου Στέλιου Μιχαηλίδη: Μάρω, Άντα, Χριστίνα. Εκείνες αναγκάστηκαν να ξεπουλήσουν την ακίνητη περιουσία τους αφού σε πρώτη φάση «έφαγαν» μέχρι τελευταίας ρανίδας την κληρονομιά που τους άφησε ο  πατέρας τους.

Το 1973, ο Στέλιος Μιχαηλίδης ίδρυσε στην Θήβα την εταιρεία Σ. Μηχαηλίδης. Μόλις δεκαεπτά χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 1990, η εταιρεία άρχισε να πνίγεται στα χρέη. Πέρασε στο χαρτοφυλάκιο του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (ΟΑΕ) και στη συνέχεια βρήκε ανέλπιστο σωσίβιο στο πρόσωπο του βιομήχανου Π. Βασιλειάδη (ΤΕΞΤΙΛΙΑ κλπ) ο οποίος όμως δεν κατάφερε να τη διατηρήσει έξω από τον βυθό και συνεχίστηκε η κατρακύλα. Το 1994 το κτήριο της εταιρείας κατασχέθηκε λόγω χρεών από το ΙΚΑ. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1999, η Eurobank  την εξαγόρασε σε πλειστηριασμό.

Σήμερα το εργοστάσιο της πρώην κλωστοϋφαντουργίας στη Θήβα στεγάζει αποθήκες της σίγουρα πιο ανθεκτικής Jumbo.

Η κατοικία στο Παλαιό Ψυχικό όπως ήταν πριν

Πάντως το ζεύγος Λαιμού κατεδάσισε το οίκισμα και, απελευθερωμένο από τα φαντάσματά του, προγραμματίζει την ανέγερση νέας οικίας.

Εξάλλου το πού θα κατοικούν «μόνιμα» δεν υπάρχει μάλλον ως έννοια όπως την αντιλαμβάνεται ο μέσος πολίτης. Ναι, θα αρχίσουν να καταβάλλουν ΕΝΦΙΑ, θετικό για την ημετέρα μετά την κρίση, αλλά παράλληλα πάντα διατηρούν τις βίλες τους στο Λονδίνο και αλλού στον κόσμο όπου πετάγονται ανά πάσα στιγμή.

Η νέα κατοικία του ζεύγους Λαιμού

Η Μαριάννα φέρει την κληρονομιά του μεγάλου ονόματός της με τρόπο παραδειγματικά αξιοσέβαστο.

Το πρώτο εγγόνι του ζωντανού θρύλου Βαρδή και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, από την αρχή εμβαφτίστηκε με την προσδοκία ότι θα δώσει συνέχεια σε ένα τρανό παρελθόν.

Ο πατέρας της Γιώργος Γουλανδρής, παντρεύτηκε τη μητέρα της , τη μεγάλη κόρη κόρη του Βαρδή, Χριστιάννα, τη δεκαετία του 1990 στο πατρικό της σπίτι στην Εκάλη (ίσως ό,τι κοντινότερο σε Μπάκιγχαμ διαθέτει η Ελλάδα).

Σε ένα γάμο που τότε δύσκολα εκτίθετο σε τόση δημοσιότητα (είκοσι πέντε χρόνια μετά οι φωτογραφίες από το γάμο στο Λονδίνο του ζεύγους Λαιμού γύρισαν τον κόσμο).

Αμέσως μετακόμισαν στο Λονδίνο και έγιναν γονείς. Η εγγονή τους -και πρώτη δισέγγονη του Βαρδή και της Μαριάννας-, ονομάζεται με τη σειρά της Χριστιάννα.

Χριστιάννα, Βαρδής, Γιώργος (George), Μαριάννα

Η νεαρή μητέρα, Μαριάννα Γουλανδρή Λαιμού (προτιμάει να διατηρεί αμφότερα τα επώνυμα), κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά κοντά στα τριάντα, επιλέγει πολύ προσεκτικά (με επαγγελματική διπλωματία) τι θα επιτρέψει ως λαθροθέαση στους χιλιάδες διάπυρους θαυμαστές που την ακολουθούν στα κοινωνικά δίκτυα.

Κανείς δεν την ακολουθεί όταν πηγαίνει απογευματινές βόλτες στον Εθνικό Κήπο χέρι χέρι με τον beau Φίλιππο Λαιμό και την κόρη τους κολλημένη ευλαβικά στο στήθος της.

Ποια είναι στην πραγματικότητα;

Όπως οι μεγάλες σταρ, ουδείς γνωρίζει αλλά όλοι έχουν άποψη.

Ούτε διανοείται ο τυχαίος περαστικός ότι η κυρίως δουλειά της επικεντρώνεται στη σωτηρία των παιδιών που πάσχουν από Καρκίνο. Διότι το ότι έλαβε το όνομα της περίφημης ιδρύτριας της Ελπίδας, με ένα τρόπο έμπλεο συμβολισμών, έρανε την πρωτότοκη εγγονή με το ίδιο όραμα.

Εκείνη με τη σειρά της, δημιούργησε το έτερο σωματείο Ελπίδα Youth (από τα ιδρυτικά μέλη του η Χρυσή Βαρδινογιάννη, η Λάουρα Λαλαούνη και η Τατιάνα Μπλάτνικ), το οποίο έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δραστήριο και αποδοτικό τόσο σε εκδηλώσεις όσο και σε νούμερα.

Ταυτόχρονα, κάνει και το κέφι της: σχεδιάζει σύγχρονα, νεανικά κοσμήματα υψηλής ποιότητας και αξίας. Μπορεί κανείς να τα αγοράσει στο MARIANNA GOULANDRIS.

Εξάλλου, καθεαυτή η Ελπίδα αποτέλεσε πρωταρχική αιτία στην απόφαση να αποκτήσουν πιο στέρεη βάση στην Αθήνα. Ένδειξη της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει τον φιλανθρωπικό αυτό σκοπό ότι αμέσως μετά τον γάμο τα πεθερικά της, Νικόλας Σ. Λαιμός και Ειρήνη Λαιμού, προχώρησαν σε δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ στον Σύλλογο.

Το αλαβάστρινο πρόσωπο της Μαριάννας αντανακλά το πλατωνικό «καλόν» θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί.

Όπως και να στέκονται συναισθηματικά απέναντί της ο Φίλιππος και η Μαριάννα, ένα μοιάζει σίγουρο: για όλους τους υπόλοιπους η αναβίωση της βίλας θα παρακολουθείται με τεράστια προσοχή απ’ όλους. Διότι, όσο κι αν υποδύονται, οι κάτοικοι του Παλαιού Ψυχικού δεν πρόκειται να παραμένουν ατάραχοι μπροστά σε τέτοια μεγέθη…

Καλορίζικο βεβαίως.

The post Το ζεύγος Λαιμού ξαναζωντανεύει με 5 εκατ. ευρώ τη βίλα Μιχαηλίδη και «ριζώνει» στο Π. Ψυχικό appeared first on mononews.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα