Το war room του Καλαντώνη στη DoValue και ποιος είναι ο διαμαντοφορεμένος καθηγητής του ΟΠΑ με τις porsche και τα ακριβά ντυσίματα που δάγκωσε 15 εκατ.

Έστησαν war room στην DoValue για την …Αριάδνη…

Ο wiseman σας έχει προειδοποιήσει από μέρες, ότι η πώληση του χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων «Αριάδνη» που βγάζει προς πώληση η PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση, συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ, θα προκαλέσει …Τρωικό Πόλεμο στην αγορά των servicers στην Ελλάδα.

Όλοι το θέλουν, γιατί όλοι βλέπουν σημαντικά περιθώρια ανάκτησης αλλά και επιρροής στην πραγματική οικονομία της χώρας.

Την περασμένη Τρίτη κατέβηκε στην Αθήνα,

ο CEO της DoValue Group, Αndrea Mangoni αυτοπροσώπως.

Έμεινε 3 μέρες και συναντήθηκε θεσμικά με τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά και τις διοικήσεις των τραπεζών Εθνική και Eurobank.

Η συνάντηση όμως του Andrea Mangoni με τον Θόδωρο Καλαντώνη είχε …στρατηγικό χαρακτήρα.

Ο Ιταλός ξεκαθάρισε ότι μετά την μεγάλη επιτυχία στην μάχη της απόκτησης του πακέτου Frontier της Εθνικής, η DoValue πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει και τον πόλεμο αποκτώντας το πακέτο «Αριάδνη».

Έτσι η DoValue θα γίνει ο αδιαμφισβήτητος No 1 παίκτης στην αγορά των κόκκινων δανείων στη χώρα.

Ήδη ο Θόδωρος Καλαντώνης έχει στήσει ένα πραγματικό war room στην οδό Κύπρου και Αρχιμήδους στο Μοσχάτο με στόχο τα ωραία μάτια της Αριάδνης.

Δεν αποκλείεται να συναφθούν και συμμαχίες με άλλους μικρότερους servicers ώστε η διεκδίκηση να γίνει αποτελεσματικότερη.

Η προίκα της Αριάδνης είναι μεγάλη: περιλαμβάνει κόκκινα δάνεια τραπεζών που έχουν ήδη συγχωνευτεί ή απορροφηθεί και το “κακό” τους τμήμα τελεί υπό εκκαθάριση (Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, FBBank, Proton , Probank καθώς και μία μεγάλη ομάδα συνεταιριστικών τραπεζών…

Ποιος είναι ο “διαμαντοφορεμένος” καθηγητής με τα ακριβά ντυσίματα και τις Porsche; 

Ποιος είναι ο “διαμαντοφορεμένος” καθηγητής Πανεπιστημίου της Αθήνας που σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, εκμεταλλευόμενος το κύρος της θεσμικής του ιδιότητας, εξαπάτησε πλήθος προσώπων, αποσπώντας τους μεγάλα ποσά, προκειμένου να τα επενδύσει, μέσω εταιρειών του, στο εξωτερικό;

Η τακτική που ακολουθούσε ήταν να τους επιστρέφει στην αρχή μικροποσά ως απόδοση της επένδυσής τους, αλλά τελικά κατέληξε να τους υπεξαιρέσει ποσά συνολικού ύψους άνω των 15.000.000 ευρώ. Μάλιστα ο καθηγητής συνεργαζόταν και με ένα πρώην τραπεζικό υπάλληλο  που εργαζόταν σε συστημική τράπεζα.

Πρόκειται για τον καθηγητή Χρηματοδοτικής Διοίκησης στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ, με το όνομα Π.Δ. που καταδικάστηκε για απάτη πλημμεληματικού χαρακτήρα σε τέσσερα χρόνια και μάλιστα ερήμην, ενώ στο όνομά του εκκρεμούσαν και άλλες μηνύσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία, πληθώρα ανθρώπων τον έχουν μηνύσει, καθώς όπως υποστηρίζουν έπεσαν θύματα απάτης επενδύοντας τις οικονομίες τους με την υπόσχεση υπεραποδόσεων, οι οποίες δεν ήρθαν ποτέ.

Αίσθηση προκαλεί ότι ανάμεσα σε αυτούς είναι ένας πρώην φοιτητής του, ο πατέρας του και ο θείος του.

Ποια ήταν η δράση του καθηγητή που οδήγησε μια σειρά επίδοξων επενδυτών να στραφούν εναντίον του και να τον κατηγορήσουν ότι ο καθηγητής, με το εντυπωσιακό -είναι η αλήθεια- βιογραφικό, εξαφανίστηκε παρέα με τα χρήματά τους;

Στις δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί, οι καταθέσεις των μηνυτών είναι ιδιαίτερα γλαφυρές και αρκετά… παρόμοιες σχετικά με τον τρόπο που φέρεται ο καθηγητής να προσέγγιζε τους εν δυνάμει επενδυτές του.

Επίδειξη πλούτου

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους μηνυτές, ο “διαμαντοφορεμένος” καθηγητής του ΟΠΑ φρόντιζε να επιδεικνύει, όπως περιγράφουν στις καταθέσεις τους, τον πλούτο του, ντυνόταν ακριβά και κυκλοφορούσε με ακριβά αμάξια όπως Porsche.

Είχε και μια αδυναμία … και στα διαμάντια!!!

Συστηνόταν ως «ένας σοβαρός καθηγητής με χρηματιστηριακή εταιρία στη Ρουμανία και εταιρίες στην Κύπρο που αναλάμβανε να επενδύει τα χρήματα ιδιωτών με υψηλές επιδόσεις» και η οικονομική του επιφάνεια λειτουργούσε ως το «τυράκι» για τη φάκα που υπήρχε πίσω από τις επενδύσεις με υπεραπόδοση, όπως φέρεται να υποσχόταν.

Μάλιστα, στην υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, οι μηνυτές του περιγράφουν ότι κατά τη γνωριμία τους μαζί του ο ίδιος τους έπεισε ότι πρέπει να αποσύρουν τις οικονομίες τους από τις τράπεζες «γιατί θα υπάρξει αστάθεια στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα» και να επενδύσουν σε μία κυπριακή του εταιρία.

«Νίκο μου, θα κάνουμε δουλειές;»

Ενδιαφέρον αλλά και προβληματισμό παρουσιάζει το γεγονός ότι η δράση του επιφανούς “διαμαντοφορεμένου” καθηγητή δεν περιοριζόταν μόνο στον κοινωνικό του περίγυρο, αλλά ακόμα και εντός του δημόσιου πανεπιστημίου, στους ίδιους του τους φοιτητές.

Ενας εκ των μηνυτών του είναι πρώην φοιτητής του, ο οποίος στην κατάθεσή του περιγράφει πώς πείστηκε να επενδύσει τα χρήματά του ως εξής: «Η συζήτησή μας παρουσία του πατέρα μου ξεκίνησε με τον εγκαλούμενο να με ρωτά: “Νίκο μου, θα κάνουμε δουλειές;”.

Εγώ πειθόμενος από τις ως άνω ψευδείς διαβεβαιώσεις αποφάσισα να επενδύσω τα χρήματά μου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και ότι ο Π.Δ ήταν ένα εξαιρετικά καταρτισμένος ακαδημαϊκός και πολύ αγαπημένος μου καθηγητής από το πανεπιστήμιο».

Μάλιστα, στην ίδια μήνυση έχουν καταθέσει εναντίον του και ο πατέρας αλλά και ο θείος του φοιτητή.

Τα φερόμενα ως θύματα του καθηγητή καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα όσον αφορά την απάτη που στήθηκε εις βάρος τους.

Πρόκειται για το κόλπο της πυραμίδας.

Ο καθηγητής τούς ζητούσε να επενδύσουν σε εταιρείες του υποσχόμενος υψηλές αποδόσεις.

Τους διαβεβαίωνε ότι τα χρήματά τους είναι εγγυημένα, ότι η πρώτη υπεραπόδοση θα τους επιστραφεί και στη συνέχεια ζητούσε επιπλέον χρήματα τάζοντας… περιουσίες.

Αρχικά ο καθηγητής εμφανιζόταν φερέγγυος και απέδιδε τις «πρώτες» δόσεις στα θύματά του.

Στη συνέχεια όμως σταματούσε να επιστρέφει τα ποσά στους επενδυτές του και επικαλείτο συνεχώς δικαιολογίες.

Το 2018 αποτέλεσε τη χρονιά ορόσημο που η ελπίδα των μηνυτών για την απόκτηση μιας… περιουσίας χωρίς κόπο έγινε στάχτη.

Ο καθηγητής επικαλείτο δυσκολίες πληρωμής, προβλήματα ρευστότητας, ενώ έκανε λόγο και για συνεργάτες του που του την είχαν «φέρει» κι έπρεπε να φροντίσει να δώσει «νέα πνοή» στις επιχειρήσεις του.

Κάτι που ενισχύει τον ισχυρισμό περί πυραμίδας είναι το γεγονός ότι όταν οι επενδυτές ζητούσαν με αγωνία πίσω τα χρήματά τους, ο καθηγητής αντί να δώσει εξηγήσεις για το πώς διαχειρίστηκε τις οικονομίες τους τους προέτρεπε να του συστήσουν νέους επενδυτές από τον κοινωνικό τους κύκλο.

Υπεύθυνη δήλωση

Στις δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί εις βάρος του, υπάρχει και μία υπεύθυνη δήλωση του ιδίου, η οποία συμπεριλαμβανόταν και στη δικογραφία που οδήγησε στην πλημμεληματική του καταδίκη, στην οποία ο καθηγητής φέρεται να έχει τοποθετήσει τρεις αλλοδαπούς ως εκπροσώπους διαφόρων εταιριών τους εν αγνοία τους.

Οι τρεις αλλοδαποί που απασχολούνταν στο σπίτι και το γραφείο του σε δουλειές όπως καθάρισμα, ψώνια, οδήγηση έχουν στραφεί και αυτοί με μήνυση για κακουργηματική απάτη εναντίον του καθηγητή.

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Καλαντώνη, DoValue, ΟΠΑ,kalantoni, DoValue, opa