Το νέο σχέδιο Στάσση, όλοι πάνω από τον Μυλωνά για το Frontier, η κρίση με τον Ζαββό και το κρίσιμο ΔΣ της MIG

ΔΕΔΔΗΕ: Τους έχει έτοιμους η Goldman Sachs

Την Πέμπτη ανοίγει επίσημα το market test για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και συγκεκριμένα για την πώληση του 49% των μετοχών του. 

Ωστόσο, η προετοιμασία έχει γίνει εδώ και μήνες από τον σύμβουλο της ΔΕΗ, την Goldman Sachs

Η

στήλη πληροφορείται ότι το team της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, με επικεφαλής τον Έλληνα Χάρη Ηλιάδη, έχει κάνει ήδη επαφές με τους εν δυνάμει επενδυτές και Γερμανοί, Ιταλοί και μια σειρά από funds έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους. 

Η διαδικασία θα κρατήσει μέχρι την Άνοιξη καθώς υπάρχουν μια σειρά από βήμα όπως η εκδήλωση ενδιαφέροντος, η υποβολή μη δεσμευτικών και τέλος δεσμευτικών προσφορών

Σημαντική δουλειά στο day by day τακτοποίησης του ισολογισμού του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και των περιουσιακών του στοιχείων έχει κάνει ο έτερος σύμβουλος της ΔΕΗ (για το project) η Eurobank

Ο Στάσσης και το business plan

Αδιαμφισβήτητα η εβδομάδα ανήκει στην ΔΕΗ καθώς πέραν από τα οικονομικά αποτελέσματα του 9μηνου, οι επενδυτές περιμένουν να ακούσουν από τον CEO της εταιρείας το business plan της 3ετίας 2021-2023, στο Investor day της Τετάρτης. 

Η 8μηνη παράταση στην παρουσίαση του business plan λόγω COVID έδωσε τη δυνατότητα στον Γιώργο Στάσση να μαζέψει ακόμη περισσότερο το μαγαζί, να γίνει πιο έμπρακτη η στήριξη του δημοσίου, να προχωρήσει την τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, να βάλει λεφτά στο ταμείο… 

Η στήλη μαθαίνει ότι ένα από τα σχέδια Στάσση είναι η ΔΕΗ να εισέλθει στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές.

Σε πρώτη φάση, θα αξιοποιήσει σύμφωνα με τις πληροφορίες τα 242.000 μήκους δίκτυα ηλεκτρισμού του ΔΕΔΔΗΕ για να «κουμπώσουν» πάνω τους οπτικές ίνες και σε δεύτερη φάση αυτά θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας 5G, επένδυση που απαιτεί συμμαχία με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Τα «αποκαλυπτήρια» της είδησης θα γίνουν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου φιλόδοξου Business Plan για την τριετία 2021-2023 που θα ανακοινώσει η διοίκηση της επιχείρησης, παρουσία, δεκάδων Ελλήνων και ξένων αναλυτών στο Investor Day.

Ένα πλάνο που πέραν των φιλόδοξων στόχων για μερίδιο 15%-20% και ισχύ άνω του 1 γιγαβάτ στις ΑΠΕ, ταχύ ψηφιακό μετασχηματισμό, ηλεκτροκίνηση και επιθετική εμπορική πολιτική, θα συνοδεύεται, όπως λένε οι γνωρίζοντες , όπως τα τηλεπικοινωνιακά ανοίγματα της επιχείρησης.

Όλα αυτά έχουν ήδη αντίκτυπο στην μετοχή και η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ θα φουσκώσει κι άλλο τα ταμείο. 

Η μετοχή ΔΕΗ 5,38% 6,85#ifrm60{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig60:hover + #ifrm60,#ifrm60:hover,#trig60:active + #ifrm60,#ifrm60:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} έκλεισε την Παρασκευή στα 6,845 ευρώ με κεφαλαιοποίηση στα 1,59 δισ. ευρώ. 

Η στήλη πληροφορείται ότι ο Στάσσης βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή συνεννόησης με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες. 

Έχει story ο Μυλωνάς 

Το deal Εθνικής Ασφαλιστικής – CVC διαφαίνεται ότι έχει μπει στις ράγες και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς μαθαίνω ότι ασχολείται πλέον στο φουλ με την τιτλοποίηση των 6,3 δισ. ευρώ.

Έχει κάνει ήδη επαφές με τα γνωστά – εξάλλου τα ίδια και τα ίδια χτυπούν τα πακέτα των κόκκινων δανείων – funds και η τιτλοποίηση θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2021, γεγονός που έχει ανοίξει την όρεξη των μεγάλων εταιρειών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, όπως η Intrum Hellas με επικεφαλής τον Γιώργο Γεωργακόπουλο και η doValue Greece του διδύμου Καλαντώνη-Πανούση.

Μπορεί τώρα να στήνεται με την νέα της μορφή, αλλά πληροφορούμαι ότι το πακέτο Frontier της Εθνικής θα το δουν και οι επικεφαλής της Cepal, Αρτέμης Θεοδωρίδης και Θ. Αθανασόπουλος. 

ΤΑΙΠΕΔ: Αναλαμβάνει ρόλο συμβούλου 

Η στήλη πληροφορείται ότι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται να αλλάξει το καταστατικό του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου προκειμένου το ΤΑΙΠΕΔ να αναλάβει και ρόλο συμβούλου στην υλοποίηση των μεγάλων δημόσιου χαρακτήρα έργων που θα χρηματοδοτηθούν από τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το αν θα παραμείνει και την επόμενη ημέρα -δηλαδή τη μετά COVID εποχή- η παρούσα διοίκηση θα φανεί…

Κρίση στο τρίγωνο Πλατείας Συντάγματος-Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού

Η στήλη πληροφορείται ότι υπάρχει ρωγμές στις σχέσεις μεταξύ κορυφαίων παραγόντων του Μεγάρου Μαξίμου – και των πέριξ αυτού οδών – και του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζαββού, ο οποίος διαχειρίζεται καυτά ζητήματα επί του τραπεζικού συστήματος. 

Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο υφυπουργός – στον οποίο πιστώνεται μεν η επιτυχία του σχεδίου Ηρακλής – βρίσκεται στο μικροσκόπιο των επικείμενων κυβερνητικών αλλαγών, οι οποίες τοποθετούνται χρονικά- εκτός απροόπτου – με το νέο έτος και εφόσον έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί…

Το μήνυμα του Ένρια προς τους τραπεζίτες και servicers 

Ο επικεφαλής του SSM, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, έφερε και πάλι στον δημόσιο διάλογο το ζήτημα μιας πανευρωπαϊκής bad bank. Εξάλλου, εκείνος γνωρίζει από πρώτο χέρι σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι ισολογισμοί των τραπεζών σε ολόκληρη την Ευρώπη, κυρίως σε ποια κατάσταση θα βρεθούν μετά το πέρας της πανδημίας. 

Μίλησε λοιπόν για πανευρωπαϊκό δίκτυο «κόκκινων» τραπεζών εννοώντας τις εταιρείες διαχείρισης. 

Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή ότι οι επόπτες ΕΚΤ και ΤτΕ ετοιμάζουν ένα αυστηρό «κουστούμι»-πλαίσιο για τις εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων με κανόνες, όρους κλπ. 

Σύντομα θα καλέσει τους επικεφαλής ο Γιάννης Στουρνάρας για να τους τα πει… Όσο για τους Έλληνες τραπεζίτες, ο Αντρέα Ένρια τους κάλεσε να αντιμετωπίσουν ως επείγον το ζήτημα των κόκκινων δανείων που θα φέρει η πανδημία. 

Οι δεύτερες σκέψεις της Pimco

Πληροφορούμαι ότι οι επιτελείς της Pimco μετά την απόφαση της Alpha Bank να προχωρήσει με το αμερικανικό fund Davidson Kempner θέλουν να επανέλθουν στη διεκδίκηση του πακέτου Galaxy -της τιτλοποίησης των 10,8 δισ. ευρώ- και της Cepal;

Κάτι τέτοιο μαθαίνω ωστόσο η Alpha Bank συνεχίζει με το DK. 

Το κρίσιμο ΔΣ της MIG

Σήμερα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα γίνει το κρίσιμο ΔΣ της MIG για την Vivartia.

Όλα είναι έτοιμα και από ότι μαθαίνω άπαντες είναι έτοιμοι να βγάλουν φωτογραφίες και να ανοίξουν σαμπάνιες.

Ακόμα και στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς το CVC επενδύει στις προοπτικές της χώρας.

 Κουίζ 1: 

Ποια εταιρεία στον ευρύτερο χώρο της ενέργειας, εισηγμένη στο ελληνικό Χρηματιστήριο, ετοιμάζεται να εκδώσει ομόλογο ύψους έως 350 εκατ. ευρώ;

Κουίζ 2: 

Ποια εταιρεία εισηγμένη στον χώρο της ενέργειας θα ανακοινώσει σε λίγες ώρες μια μεγάλη είδηση; Υποπτεύομαι ότι η είδηση αφορά μια μεγάλη δουλειά στο εξωτερικό.

Αποποίηση Ευθύνης:

Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Keywords
mig, σχεδιο, mig, goldman sachs, business plan, γιάννης στουρνάρας, alpha bank, δεδδηε, market, test, δεη, sachs, team, τραπεζες, ηλιαδης, funds, προσφορες, project, eurobank, business, ceo, ισχύ, απε, deal, cvc, hellas, νέα, ηρακλης, ΕΡΤ, ΕΚΤ, ττε, στουρναρας, pimco, alpha, fund, galaxy, vivartia, εταιρεία, υφίσταται, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , χρηματιστηριο, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, eurobank alpha, alpha eurobank, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, γιάννης στουρνάρας, δεδδηε, αποτελεσματα, βημα, δουλεια, δουλεια στο εξωτερικο, εμπορικη, ισολογισμοι, πλαισιο, ττε, φωτογραφιες, alpha, ceo, cvc, eurobank, test, αγορα, αθανασοπουλος, ανοιξη, απε, βρισκεται, γεγονος, γινει, δυνατοτητα, δημοσιο, διοικηση, δικτυο, δικτυα, ευρω, υπαρχει, εβδομαδα, εποχη, επιτυχια, εταιρεία, ετος, ευθυνη, ευρωπη, ιδια, υπηρεσιες, υφίσταται, υφυπουργος, ινες, κι αλλο, λεφτα, μαξιμου, μηνες, μορφη, μυλωνας, οπτικες ινες, παρουσιαση, πεμπτη, πηγη, ρωγμες, ρολο, συγκεκριμενα, σειρα, σκεψεις, σχεδια, υλοποιηση, ισχύ, χερι, χρηστος, χρονικα, ψηφιακο, ωρες, ανηκει, business, business plan, deal, fund, galaxy, γλωσσες, goldman sachs, hellas, ειδησης, ιδιαιτερα, ηλιαδη, index, market, πακετο, παυλος, πηγες, pimco, πληροφοριες, πωληση, sachs, team, funds, vivartia
Τυχαία Θέματα