Το lobbying του Κυριάκου στην BCG, «κλείδωσε» η υπόθεση της Aegean, ο χαρούμενος Ζαββός και το αυριανό ραντεβού στο Μαξίμου

Ευρεία σύσκεψη με Τσιόδρα στο Μαξίμου 

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν το Σάββατο οι υπουργοί Μεταφορών και Τουρισμού αλλά και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος θα μεταφέρει στον Κυριάκο Μητσοτάκη με ακρίβεια όλα τα στατιστικά στοιχεία για την εξέλιξη του κορονοϊού από την άρση του lockdown μέχρι και σήμερα. 

Τα στοιχεία τα αναμένουν πως και πως στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να αρχίσουν το δεύτερο σημαντικό στάδιο

άρσης της καραντίνας, το οποίο αφορά κυρίως την εστίαση. 

Προς το παρόν η κυβέρνηση επιμένει ότι το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει την 1η Ιουνίου, ωστόσο όλα θα κριθούν και από τα στοιχεία που θα προσκομίσει ο Τσιόδρας. 

Ανοίγει «σαμπάνιες» ο Ζαββός 

Τα projects της Eurobank ΕΥΡΩΒ -6,67% 0,28#ifrm102{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig102:hover + #ifrm102,#ifrm102:hover,#trig102:active + #ifrm102,#ifrm102:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} για την βεντάλια των τιτλοποιήσεων που έχει βάλει εμπρός αλλά και το πρώτο πακέτο τιτλοποίησης της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ -4,55% 1,05#ifrm178{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig178:hover + #ifrm178,#ifrm178:hover,#trig178:active + #ifrm178,#ifrm178:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} κρατούν ζωντανό τον Ηρακλή και «ευτυχισμένο», όπως ακριβώς μου μετέφεραν τον «πατέρα» του σχεδίου, τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαββό. 

Ο κ. Ζαββός συνεχίζει τις επαφές με τις τράπεζες προκειμένου να ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες την διαδικασία των τιτλοποιήσεων που ετοίμαζαν από την προ Covid-19 εποχή. 

Όσο για την bad bank διατηρεί όπως πληροφορείται η στήλη τις επιφυλάξεις του και αναφέρει στους συνομιλητές του ότι το δημόσιο δεν έχει λεφτά…  

Βέβαια, το Μέγαρο Μαξίμου περιμένει την πρόταση για την Bad Bank από τον Γιάννη Στουρνάρα

Digital ραντεβού Σταϊκούρα-Βρούτση για το SURE

Οι δύο υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης τρέχουν και δεν φθάνουν προκειμένου να βάλουν στις ράγες την ενίσχυση της εργασίας και συγκεκριμένα το πρόγραμμα επιδότησης μέρους της αμοιβής των εργαζόμενων από το κράτος. 

Η Αθήνα περιμένει κεφάλαια από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE, το οποίο θα συζητηθεί στο σημερινό Eurogroup. 

Ωστόσο, οι δύο υπουργοί μαζεύουν ότι μπορούν από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς η Ευρώπη έχει αποδείξει ότι αργεί να πάρει μπροστά…

400 εκατ. ευρώ η ενίσχυση  στην Aegean

Η στήλη πληροφορείται ότι στην κυβέρνηση έχουν καταλήξει στην φόρμουλα στήριξης της Aegean με κεφάλαια που όπως μου λένε θα αγγίξουν τα 400 εκατ ευρώ. 

Μάλιστα, έχουν γίνει και οι σχετικές συνεννοήσεις με την Κομισιόν και πλέον όλη η αγορά περιμένει την ενημέρωση του Ευτύχη Βασιλάκη την Δευτέρα. Το αφεντικό της Aegean Airlines ΑΡΑΙΓ 1,11% 4,54#ifrm37{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig37:hover + #ifrm37,#ifrm37:hover,#trig37:active + #ifrm37,#ifrm37:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} θα μιλήσει στους θεσμικούς επενδυτές. 

Για την λύση είναι σαφώς ενήμερες και οι τράπεζες

Το πλάνο σωτηρίας προβλέπει όπως μαθαίνω και μεταφορά μετά το 2021 της αγοράς των αεροσκαφών Airbus. Το μείγμα της χρηματοδότησης κρατείται επτασφράγιστο μυστικό, αλλά σε κάθε περίπτωση οτι και εαν είναι κερδισμένο θα βγεί το ελληνικό δημόσιο, καθώς η ενίσχυση (ειτε Cocos είναι είτε χρηματοδότηση απο τον ESM) θα έχει επιτοκιακή επιβάρυνση. Πρόκειται για κίνηση Win Win.  

Ξεκίνησε ο πόλεμος του εμβολίου 

Η πανδημία χτύπησε όλους ανά την υφήλιο, γονατίζει τις οικονομίες αλλά το εμβόλιο διχάζει τους ηγέτες. 

Και κάπως έτσι ξεκινά ο… πόλεμος του εμβολίου. 

Τι ξεκινά δηλαδή, ξεκίνησε ήδη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν να εξαπολύει επίθεση στη γαλλική πολυεθνική Sanofi και να τονίζει ότι το εμβόλιο είναι παγκόσμιο δημόσιο αγαθό. 

Την φωτιά άναψε η δήλωση του CEO της φαρμακευτικής εταιρείας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν προτεραιότητα όταν αυτό βρεθεί. Κι αυτό διότι η ΗΠΑ χρηματοδότησαν την έρευνα, σε αντίθεση με την Ευρώπη.

Βέβαια, η εταιρεία αργά εχθές το βράδυ ανασκεύασε και τόνισε ότι το εμβόλιο θα δοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο!

500 στελέχη στην τηλεδιάσκεψη του Boston Consulting

Μόνο τυχαίο δεν ήταν το ακροατήριο των 500 στελεχών στο οποίο απευθύνθηκε, εχθές, ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλώντας για το πλάνο του τουρισμού στην παγκόσμια Σύνοδο της συμβουλευτικής εταιρείας Boston Consulting Group, η οποία φημίζεται για το lobbying και την επιρροή που ασκεί σε ξένους managers, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις. 

Μαθαίνω, ότι όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από την τοποθέτηση του Κυριάκου, κυρίως όμως από την είδηση ότι το πρωτόκολλο θα είναι λογικό… 

Όπως καταλαβαίνετε κανείς δεν θέλει να πάει διακοπές και να ταλαιπωρηθεί πολύ με τους υγειονομικούς κανόνες. Τόσο, όσο… 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριάκου, BCG, Aegean, Ζαββός, Μαξίμου,kyriakou, BCG, Aegean, zavvos, maximou