Το δώρο στα ΕΛΤΑ courier και ο Φέσσας της ACS

Την ένταξη των ΕΛΤΑ Courier στις πληττόμενες επιχειρήσεις αποφάσισε το κράτος, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν στις αρχές του μήνα.

Με την αιτιολογία ότι οι συνεργάτες franchisees των ΕΛΤΑ πλήττονται από την…έξτρα δουλειά που προέκυψε, μέσα στην τρέχουσα περίοδο της κρίσης του κορονοϊού, η διοίκηση της κρατικής εταιρίας ζήτησε να ενταχθεί ολόκληρος ο κλάδος (αφού δεν

γίνεται άλλωστε διαφορετικά) των ταχυμεταφορών στις πρόνοιες που προβλέπονται με
βάση την πρόσφατη ΠΝΠ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Μάλιστα στη σχετική επιστολή που απέστειλε η διοίκηση των ΕΛΤΑ ζητούν επιπλέον για το προσωπικό των πρακτορείων, που συνεργάζονται μαζί τους, τη θέσπιση ειδικού περιστασιακού ανθυγιεινού επιδόματος ίσο με ποσοστό 50% του επιδόματος, που θα λάβουν οι υπάλληλοι των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κυβερνητική εντολή, προς τόνωσης της ψυχολογίας αλλά και του ρεαλιστικού κινδύνου της επιδημίας.

Κάποιοι έσπευσαν να χρεώσουν στον Θεόδωρο Φέσσα, πρόεδρο του ΣΕΒ και του Ομίλου Quest, θυγατρική εταιρία του οποίου είναι η ACS , ότι βρίσκεται πίσω από την σχετική απόφαση. Όμως ο Φεσσας και οι ιδιώτες δεν έχουν καμία σχέση.

Σε μια περίοδο ιδιαίτερα απαιτητική για τον κλάδο, με πρωτοφανή δεδομένα για τον όγκο δουλειάς, για τις εταιρίες που παλεύουν να ανταποκριθούν, η ACS ανακοίνωσε πρόσφατα, ότι έχει απορροφήσει για όλο τον Απρίλιο, το αυξημένο κόστος που αφορά κυρίως τα πρακτορεία που συνεργάζονται μαζί τους, που είναι πράγματι κυρίως μικρές επιχειρήσεις.

Αντιθέτως το «ρουσφέτι», ένα ακόμη προς τις κρατικές ταχυμεταφορές, εντάσσεται στην αδιέξοδη προσπάθεια του ελληνικού κράτους να στηρίξει τα ΕΛΤΑ Courier, που συνεχίζουν να λειτουργούν με ζημιές, για μακρύ χρονικό διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΛΤΑ, Φέσσας,elta, fessas