Το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί την Αρμενία πως επιτέθηκε με ρουκέτες στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας

Το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας άμαχος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν σε αρμενική επίθεση με ρουκέτες στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Αζερμπαϊτζάν, Γκάντζα.

Η Αρμενία αρνήθηκε ότι επιτέθηκε στη γειτονική της χώρα, όμως ο ηγέτης του Αρτσάχ (Ναγκάρνο Καραμπάχ) δήλωσε ότι στοχοποιήθηκε η Γκάντζα. Αργότερα είπε πως σταμάτησαν τα πυρά στην πόλη ώστε να αποφευχθούν οι απώλειες μεταξύ των αμάχων.

Σύμβουλος του Αζέρου προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ δήλωσε πως το Αζερμπαϊτζάν θα επιτεθεί κατά

στρατιωτικών στόχων στην Αρμενία, από τους οποίους κατηγορεί τη χώρα πως εκτοξεύει πυρά εναντίον αζερικών πόλεων.

Τις προηγούμενες ημέρες, το Αζερμπαϊτζάν είχε εξαπολύσει μαζικές επιθέσεις κατά αμάχων τόσο στην πρωτεύουσα του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), το Στεπανακέρτ, όσο και σε άλλες περιοχές, προκαλώντας δεκάδες απώλειες.

Η Τουρκία πάντως έσπευσε να λάβει το μέρος του Αζερμπαϊτζάν, καταδικάζοντας τις «αρμενικές επιθέσεις, όπως τις χαρακτήρισε εναντίον της αζερικής πόλης Γκάντζα και επανέλαβε ότι υποστηρίζει το δικαίωμα του Αζερμπαϊτζάν στην αυτοάμυνα εντός των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων του.

«Οι επιθέσεις της Αρμενίας με στόχο τους αμάχους στην Γκάντζα… είναι μια νέα εκδήλωση της παράνομης στάσης της Αρμενίας. Καταδικάζουμε τις επιθέσεις αυτές», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Άγκυρα υποστηρίζει το Μπακού και έχει απορρίψει εκκλήσεις άλλων χωρών για μια άμεση κατάπαυση του πυρός.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα