Το «αντίο» του Πολ Τόμσεν στο ΔΝΤ

14:58 1/8/2020 - Πηγή: Mononews

Η Ελλάδα τον γνώρισε πολύ καλά, καθώς διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στη «μαύρη εποχή» των μνημονίων.

Ο λόγος για τον Πολ Τόμσεν ο οποίος μετά από σχεδόν 40 έτη πορείας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), συνταξιοδοτείται επισήμως από σήμερα.

Ο Πολ Τόμσεν θεωρήθηκε και θεωρείται ένας από τους πιο σκληρούς διαπραγματευτές, που ακολουθούσε πιστά τις επιταγές της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Ως εκπρόσωπος του Ταμείου στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα,

υπήρξε ένας «δύσκολος» παίκτης, που δεν συμβιβαζόταν εύκολα.

Ο Τόμσεν ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας σε υψηλά αξιώματα για τις ευρωπαϊκές χώρες, ως εργαζόμενος στην Ουάσινγκτον και ως εκπρόσωπος του Ταμείου στη Ρωσία.

«Συνεργάστηκε στενά και με τις 44 χώρες της Ευρώπης και συνάμα διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο θέμα χάραξης πολιτικής και καθοδήγησης πολλών χωρών, βασισμένων στην ελεύθερη αγορά, μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου», είχε αναφέρει η επικεφαλής του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

«Ως επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, ο κ. Τόμσεν έχει κατευθύνει τις εργασίες επιτήρησης του Ταμείου, τον πολιτικό διάλογο με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ, και τις διαβουλεύσεις ανάμεσα σε ΕΕ και Ταμείο πάνω στην υλοποίηση προγραμμάτων», επισήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα