Τι σχεδιάζει για την επόμενη μέρα της Pasal ο επιχειρηματίας Ηλίας Γεωργιάδης – Νέα αύξηση κεφαλαίου το 2021 και εταιρικό ομόλογο

Με τις πρώτες επενδύσεις του Eλληνοσουηδού επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη στην Pasal Development η ακίνητη περιουσία της έχει τριπλασιαστεί, ενώ ο σχεδιασμός είναι σε τρία χρόνια να διαχειρίζεται ακίνητα αξίας 350 εκατ. ευρώ.

«Στο τέλος του χρόνου η αξία των ακινήτων μας θα διαμορφωθεί σε 110 – 120 εκατ. ευρώ» σημείωσε χθες ο βασικός μέτοχος της Sterner Stenhus Greece (SSG) η οποία κατέχει πλέον το 75% της Pasal και πρόσθεσε: «Στον σχεδιασμό μας περιλαμβάνεται νέα αύξηση κεφαλαίου στις αρχές του 2021 και έκδοση εταιρικού ομολόγου το καλοκαίρι. Θέλουμε μια δυνατή εταιρεία στο Χρηματιστήριο με ισχυρό cash flow (ταμειακές ροές). Ο σκοπός μας είναι να τριπλασιάσουμε την αξία του χαρτοφυλακίου μας στα επόμενα τρία χρόνια».

Μιλώντας στους μετόχους κατά την έκτακτη γενική συνέλευση στην οποία αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 20 εκατ. ευρώ με εισφορά σε είδος (ακίνητα) ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι τα ακίνητα που ενδιαφέρουν την Pasal είναι αυτά που διαθέτουν μακροχρόνιες μισθώσεις. «Η αγορά των ακινήτων αλλάζει σε όλο τον κόσμο, τα σούπερ μάρκετ, παρουσιάζουν ενδιαφέρον ακριβώς γιατί έχουν μακροχρόνιες μισθώσεις».

Εκτός από τα σούπερ μάρκετ στρατηγική επιλογή της εταιρείας real estate η οποία κάνει ένα νέο ξεκίνημα και σύντομα θα αλλάξει και το όνομά της είναι τα logistics. Οι αποθήκες της σήμερα, έπειτα και από τις νέες προσθήκες, είναι πάνω από 100 χιλ. τ.μ. Άλλη κατηγορία ακινήτων στην οποία στοχεύει, όπως είπε ο βασικός της μέτοχος, είναι τα σημαντικά για τον πολίτη κτήρια όπως είναι τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα φροντιστήρια κ.λ.π.

Στην επόμενη αύξηση κεφαλαίου η οποία πιθανότατα θα γίνει με μετρητά και εισφορά σε ακίνητα θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιο της Pasal δύο αποθήκες που σήμερα ανήκουν στην SSG. Η μία στον Ασπρόπυργο, επιφάνειας 14.000 τ.μ. μισθωμένη στην Friesland και η δεύτερη 7.500 τ.μ. με μισθωτή τη Goldair.

«Στρατηγική μας επιλογή είναι να διευρύνουμε τη μετοχική μας σύνθεση με νέους μετόχους που θα εισφέρουν τα ακίνητά τους. Είμαστε οι πρώτοι που το κάνουμε» συμπλήρωσε επίσης χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Pasal, Κώστας Μαρκάζος, μιλώντας στους μετόχους, σημειώνοντας ότι σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις για την εξαγορά νέων ακινήτων έως το τέλος του έτους στην κατηγορία των αποθηκών και των σούπερ μάρκετ.

Η αύξηση κεφαλαίου που αποφασίστηκε χθες θα επέλθει από την εισφορά: 1. Τμήματος της αξίας τριών ακινήτων logistics στον Ασπρόπυργο Αττικής ιδιοκτησία της εταιρείας ΝΟΕ Μεταλλικαί Κατασκευαί ΑΕ. του Ηλία Τσίκλου. Η συνολική αξία των τριών αποθηκών είναι 40 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 7,5 εκατ. είναι η εισφορά σε είδος με την ΝΟΕ να αποκτά ποσοστό περίπου 19,5% στην Pasal. Το υπόλοιπο ποσό της αξίας τους θα καταβληθεί στην ΝΟΕ από την Pasalμέσω μακροπρόθεσμου ομολογιακού δανείου. Οι τρεις αυτές αποθήκες έχουν μέση απόδοση 8,2% και 2. Από την SSGτο σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου και των ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης, έκδοσης της εταιρίας με την επωνυμία «JPA Κατασκευή και ∆ιαχείριση Σχολείων Αττικής ΑΕ Ειδικού Σκοπού», η οποία έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή και Τεχνική Διαχείριση 10 Σχολικών Μονάδων στην Περιφέρεια Αττικής με ΣΔΙΤ». Η καθαρή αξία του ΣΔΙΤ που εισφέρεται είναι 12,5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα