Τι πήγε τελικά λάθος ανάμεσα στα δύο αδέλφια, Ουίλιαμ και Χάρι, και στις συζύγους τους, Κέιτ και Μέγκαν

Πολλά δημοσιεύματα θέλουν τους «Fab 4» της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ουίλιαμ, Κέιτ, Χάρι και Μέγκαν, να βρίσκονται στα… μαχαίρια.

Το πριγκιπικό ζεύγος του Σάσσεξ, Χάρι και Μέγκαν, αποφάσισε να «εξαφανιστεί» για τα φετινά Χριστούγεννα από το παλάτι και να σπάσει για άλλη μια φορά το πρωτόκολλο. Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, βασιζόμενα σε  «πηγές», βάζουν «φωτιά» στη σχέση των δύο γυναικών, Κέιτ και Μέγκαν.

Όπως εξηγούν ιστορικοί και συγγραφείς που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην καταγραφή των γεγονότων της βρετανικής μοναρχίας, οι σχέσεις ανάμεσα στα δύο ζευγάρια μπορεί να ξεκίνησαν καλά, ωστόσο πλέον διανύουν μια «δύσκολη περίοδο». Αρκετοί από αυτούς θεωρούν πως οφείλεται στην αρχική σχέση των δύο αδελφών, η οποία με την σειρά της επηρεάζει και εκείνη των δύο γυναικών. Βέβαια, οι φήμες περί κόντρας των δύο γυναικών φούντωσαν περισσότερο όταν τα βρετανικά tabloids χαρακτήρισαν την Κέιτ ως «το καλό κορίτσι του Μπάκιγχαμ» και την Μέγκαν ως «μία αλαζονική, κακότροπη γυναίκα».

Ο ιστορικός της βασιλικής οικογένειας, Robert Lacey, θεωρεί πως «πηγή» των διαφωνιών του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι αποτέλεσε ο θάνατος της μητέρας τους. Όπως εξηγεί «μετά τον θάνατο της μητέρας τους, πριγκίπισσας Νταϊάνα, το 1997, τα δύο αδέλφια χτυπήθηκαν από την τραγωδία της παιδικής ηλικίας τους, ένα χτύπημα που αποτέλεσε τον μεγαλύτερο δεσμό τους, το πιο κοινό που μπορεί να είχαν αυτοί οι δύο στη ζωή τους».

«Αλλά είναι αναπόφευκτο, καθώς μεγαλώνουν και αναπτύσσουν διαφορετικές προσωπικότητες, αυτός ο συγχρονισμός που προήλθε από μία κοινή τραγωδία να μην υφίσταται πια, παρά μόνο ως πικρή ανάμνηση», συνεχίζει ο  Robert Lacey.

Την ίδια στιγμή, άλλη αξιόπιστη πηγή του παλατιού επισημαίνει ότι ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον αδελφό του: «Όπως συμβαίνει συχνά σε οποιαδήποτε οικογένεια, όταν κάποιος από τους αδελφούς σας παντρεύεται, υπάρχει πάντα μια περίοδος αναπροσαρμογής και επαναπροσδιορισμού των σχέσεων των μελών της οικογένειας».

Παράλληλα ο μελλοντικός ρόλος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ως βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, σίγουρα δημιουργεί τριβές στη σχέση του με τον Χάρι. «Ο Ουίλιαμ είναι ο μελλοντικός βασιλιάς. Θα υπάρξει κάποια ανταγωνιστικότητα μεταξύ τους. Αυτός ο ρόλος έτσι κι αλλιώς είναι ένα ανάχωμα στη μεταξύ τους σχέση», τονίζει η ίδια πηγή.

Τα αισθήματα, λοιπόν, των δύο αντρών καθορίζουν και τις σχέσεις των συζύγων τους, με πολλούς «ειδικούς» ρεπόρτερ να εκτιμούν πάντως ότι αυτή η ψυχρότητα και  το μούδιασμα στις κοινές εμφανίσεις τους δεν θα είναι ούτε παντοτινό, ούτε οριστικό.

«Οι Fab4 θα έρθουν ξανά κοντά. Απλώς, όχι τώρα και όχι όσο βρίσκονται σε εκκρεμότητα θέματα που τους ξεπερνούν», καταλήγει η ίδια πηγή από το Παλάτι.

Keywords