Τι εξάγουν οι Ηνωμένες Πολιτείες;

Η Silicon Valley μπορεί να είναι η τεχνολογική πρωτεύουσα του κόσμου, αλλά τα φυσικά αγαθά εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν περίπου τα δύο τρίτα των αμερικανικών εξαγωγών, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Τα μηχανήματα και ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός απέφεραν 363 δισεκατομμύρια δολάρια – σχεδόν το ένα τέταρτο των αμερικανικών αγαθών αξίας 1,5 τρισεκατομμυρίων που εξήχθησαν το 2017, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της World Integrated Trade Statistics

(WITS) της Παγκόσμιας Τράπεζας. Οι συνολικές εξαγωγές των ΗΠΑ το 2017 ήταν 2,35 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η επόμενη μεγαλύτερη κατηγορία ήταν ο εξοπλισμός μεταφορών, ο οποίος περιλαμβάνει αεροπλάνα, πλεούμενα και τρένα αξίας 267 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι υπηρεσίες απέφεραν στις ΗΠΑ σχεδόν 800 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017, με επικεφαλής τα ταξίδια και τις συμβουλές management.

Όπλα και κιθάρες

Η κατηγορία «Διάφορα» – η οποία καλύπτει μια σειρά αγαθών από όπλα και πυρομαχικά έως παιχνίδια και περιλαμβάνει έπιπλα, μουσικά όργανα και αντίκες – αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη ομάδα αξίας 177 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα πετροχημικά απέφεραν συνολικά σχεδόν 300 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα ορυκτά συνεισέφεραν λιγότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η βάση δεδομένων WITS δείχνει ότι ο Καναδάς ήταν η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για τις ΗΠΑ, λαμβάνοντας κάτι λιγότερο από το ένα πέμπτο του συνόλου των αγαθών που εξήχθησαν, ακολουθούμενος από το Μεξικό, την Κίνα, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Μια τέλεια καταιγίδα

Η έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών Reshaping Global Value αναφέρει ότι το παγκόσμιο εμπόριο αντιμετωπίζει πρωτοφανείς αλλαγές, καθώς η μεταποίηση ανταποκρίνεται σε μια «τέλεια καταιγίδα» παραγόντων που διαταράσσουν το παγκόσμιο σύστημα παραγωγής.

Προσδιορίζει τρεις μεγα-τάσεις: οι αναδυόμενες τεχνολογίες, η ανάγκη για πολύ μεγαλύτερη περιβαλλοντική βιωσιμότητα ως απάντηση στην επιτάχυνση της κλιματικής αλλαγής, και η αναδιάρθρωση της παγκοσμιοποίησης.

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο world economic forum.org και συγγραφέας είναι o Douglas Broom

The post Τι εξάγουν οι Ηνωμένες Πολιτείες; appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηνωμένες Πολιτείες,inomenes politeies