Τι είπε ο Μητσοτάκης στον Γιώργο Στάσση, το μυστικό report για την ΔΕΗ, οι καφέδες της Δάφνης Φουρλή, ποιοι θέλουν την βίλα Κοντομηνά και οι αγορές των 42 εκατ. ευρώ της εφοπλίστριας ΜΑ στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Αγγελικούση VS Διαμαντίδη

Μετά τον κορυφαίο Έλληνα πλοιοκτήτη Διαμαντή Διαμαντίδη, που έχει ήδη προχωρήσει τις διαδικασίες αγοράς για πέντε από τα χρυσά φιλέτα αξίας δεκάδων εκατ. ευρώ κι έχει κλείσει ακόμη πέντε -στο σύνολο δέκα οικόπεδα- με μία συνολική εκτιμώμενη αξία τελικά περί τα 380 εκατ. ευρώ, άλλο ένα βαρύ όνομα του εφοπλισμού φαίνεται να διαπραγματεύεται την αγορά οικοπέδων στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Η Μαρία Αγγελικούση μια από τις μεγαλύτερες εφοπλίστριες του κόσμου λέγεται ότι διαπραγματεύεται να αγοράσει από 1 έως 3 οικόπεδα στον Αστέρα αντί του ποσού των 42 εκατ.

ευρώ έκαστο.

Εάν πράγματι η Αγγελικούση αγοράσει τα 3 οικόπεδα, αυτά θα είναι και τα τελευταία που πωλεί ο Αστέρας της Βουλιαγμένης.

Το συνολικό τίμημα θα φτάσει τα 126 εκατ. ευρώ.

Οι έως 13 σχεδιαζόμενες βίλες του «Αστέρα» χωροθετούνται σε οικόπεδα 5 έως 8,6 στρεμμάτων και αποτελούν μία από τις έξι θεματικές περιοχές του μεγάλου σχεδίου ανάπτυξης του συγκροτήματος όπως το είχαν σχεδιάσει οι επιτελείς της AGC της εταιρείας που αγόρασε την έκταση του Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Η Μαρία Αγγελικούση προ ετών και για την ακρίβεια το 2018, αγόρασε στο Κολωνάκι ένα από τα εμβληματικότερα ακίνητα της Αθήνας, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Ντoρή Μαργέλου.

Να σημειωθεί τέλος δεν είναι γνωστή η πρόθεση της κ. Αγγελικούση για το εάν θα ξεκινήσει αμέσως το χτίσιμο του οικοπέδου (η των οικοπέδων).

Πάντως πρόθεση του Διαμαντή Διαμαντίδη είναι η κατασκευή έξι υπερπολυτελών κατοικιών στα 10 οικόπεδα και η αγορά κάνει λόγο για συνολική επένδυση που μπορεί να αγγίξει τα 500 εκατ.  ευρώ.

Οι βίλες στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Η κατοικία της Μαρίας Αγγελικούση στο Κολωνάκι. Το σπίτι αγοράστηκε το 2018.

Αποκαλυπτικός διάλογος Μητσοτάκη-Στάσση…

Τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού εισέπραξε τηλεφωνικώς ο CEO της ΔΕΗ για την μεγάλη επιτυχία της πλήρους αναστροφής της μίζερης κατάστασης που παρέλαβε πριν από 2 χρόνια, αλλά και για την εξαιρετική ποιότητα του νέου μετοχολογίου της ΔΕΗ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαίνεσε τον Γιώργο Στάσση όχι μόνο επειδή πέτυχε -και με το παραπάνω- η αύξηση κεφαλαίου, αλλά για το γεγονός ότι πρώτη φορά «ψήφισαν» με τα λεφτά τους και συμμετέχουν στο μετοχολόγιο της ΔΕΗ επενδυτικά κεφάλαια με μακροπρόθεσμη στρατηγική όπως τα CVC, Oak Hill, EBRD, BlackRock, Fidelity, Wellington, Helikon, Covalis, GAMA, Discovery, Zimmer, Kayne Anderson, T Rowe, Millennium Partners, Hengistbury Inv. Partners, Light Sky, JNE Partners, Ghisallo Capital, Fiera Capital, Schronfeld Strategic Advisors.

Ο Γιώργος Στάσσης απάντησε ότι έχει υψηλές προσδοκίες για την ερχόμενη Πέμπτη το βράδυ όταν θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της εξαμηνιαίας αναθεώρησης των δεικτών MSCI.

Aν -όπως ελπίζει ο Γ. Στάσσης- η ΔΕΗ ενταχθεί στον MSCI Greece Standard είτε τώρα είτε λίγο αργότερα (όπως έγινε με την Alpha Bank) τότε οι εισροές επενδυτικών κεφαλαίων από τα passive funds μπορεί να οδηγήσει την μετοχή σε νέα υψηλά.

Οι ευχάριστες εκπλήξεις της ΤΙΤΑΝ

Αργά την περασμένη Παρασκευή το Αμερικανικό Κογκρέσο ψήφισε το μεγαλεπήβολο σχέδιο Biden, για επενδύσεις 1,2 τρισεκατομμυρίου δολαρίων στις υποδομές.

Το έχει ήδη ψηφίσει η Γερουσία επομένως το επενδυτικό πλάνο θα τεθεί σε εφαρμογή αμέσως μόλις υπογραφεί από τον Πρόεδρο.

Αυτό σημαίνει πολλές δουλειές και παραγγελίες για τον ΤΙΤΑΝα.

Mε 2 εργοστάσια παραγωγής κλίνκερ-τσιμέντου και λατομεία, με 82 μονάδες παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, με 3 σταθμούς διανομής, με 7 μονάδες παραγωγής τσιμεντολίθων και 5 μονάδες επεξεργασίας ιπτάμενης τέφρας στην αμερικανική αγορά η διοίκηση του ΤΙΤΑΝ περίμενε πως και πως αυτή την απόφαση.

Επιπλέον την Πέμπτη που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του Ομίλου, οι μέτοχοι θα διαβάσουν με ικανοποίηση την πορεία μεγεθών της Αιγυπτιακής αγορά.

Η Αίγυπτος, έχοντας δική της παραγωγή φυσικού αερίου, δεν πιέστηκε ιδιαίτερα από την έκρηξη τιμών στα ενεργειακά προϊόντα και κατά συνέπεια η οικοδομική δραστηριότητα αναπτύχθηκε απρόσκοπτα.

Οι καφέδες της Δάφνης Φουρλή και τα ξένα funds

Οι πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν πως η BC Partners, προ ημερών, πλήρωσε μεταξύ 75 ως 80 εκατ. Ευρώ, για να αγοράσει την αλυσίδα καταστημάτων Pet City.

Φυσικά οι ειδικοί κάνουν την σύγκριση με την εισηγμένη Fourlis ΦΡΛΚ 0,26% 3,86#ifrm203{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig203:hover + #ifrm203,#ifrm203:hover,#trig203:active + #ifrm203,#ifrm203:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} (με βασική μέτοχο την κ. Δάφνη Φουρλή και μικρομέτοχο τον κ. Βασίλη Φουρλή), που η κεφαλαιοποίηση της βρίσκεται στα 201 εκατ. ευρώ.

Aυτομάτως αναδεικνύεται το ερώτημα αν τα ακίνητα του Ομίλου Fourlis (Fourlis Trade) αξίζουν 180 εκατ. Ευρώ, είναι δυνατόν τα καταστήματά Intersport και ΙΚΕΑ να αξίζουν μόνον 20 εκατ. Ευρώ.

Δηλαδή σχεδόν τίποτα.

Πως επιτρέπει η (κουρασμένη;) διοίκηση του Ομίλου αυτή την υποτίμηση της εμπορικής της δραστηριότητας;

Είναι γεγονός ότι η Fidelity που έχει πολλά εκατομμύρια μετοχές, ρίχνει καραβιές χαρτιών στην αγορά γιατί αποχωρεί….

Η διοίκηση του Ομίλου ανακοίνωσε ένα μικρό και άτολμο, πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ενώ και ορισμένες «φίλιες» δυνάμεις, αγοράζουν μικρές ποσότητες που ωστόσο δεν αλλάζουν την απαξιωτική πορεία ενός φιλόδοξου ομίλου…

Η βασική μέτοχος Δάφνη Φουρλή, ίσως πρέπει να αφήσει τους πολλούς καφέδες στα café του Ψυχικού και να ασχοληθεί με την επιχείρηση της, αν και νομίζω ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή της.

Οπότε ίσως ζητήσει τις σοφές συμβουλές της φιλικής οικογένειας που είναι ιδιοκτήτες των ΙΚΕΑ παγκοσμίως.

Η κ. Φουρλή κατέχει το 17,5% των μετοχών και ο εξάδελφός της Βασίλης Φουρλής που είναι και ο CEO της εταιρείας, 3,5%.

Δηλαδή σύνολο 21%.

Τα ξένα funds κοιτάζουν την Fourlis, σαν ξερολούκουμο.

Και θα τους την πάρουν τσάμπα και τα τους πετάξουν έξω από την διοίκηση.

Οπότε θα έχουν άπλετο χρόνο να πίνουν όσους καφέδες θέλουν.

Συνωστισμός σκαφών έξω από τη βίλα Κοντομηνά

Τις ηλιόλουστες μέρες του φετινού χειμώνα εκμεταλλεύονται όλοι οι σκαφάτοι επιχειρηματίες απολαμβάνοντας βουτιές, βεγγέρες με καλούς φίλους και μικρές ψαριές.

Το καυτό θέμα συζήτησης στην Ύδρα αυτή την εποχή είναι το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώνουν κάποιοι ξένοι επενδυτές για το καταπληκτικό κτήμα του Δημήτρη Κοντομηνά στην Πελοπόννησο, στο Μετόχι Αργολίδας, απέναντι από το νησί.

Πολλά σκάφη περνούν από μπροστά για να το «μελετήσουν».

Είναι ένα μοναδικό ακίνητο με μια όμορφη βίλα 260 τμ με πολλούς βοηθητικούς χώρους, μέσα σε 300 στρέμματα ενώ  απέχει μόλις 20 λεπτά από την Ερμιόνη.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς έχει φυτέψει εκεί πολλά δέντρα, ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές ενώ υπάρχει και αμπελώνας που παράγει καλό κρασί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ολόκληρο το ακίνητο τιμολογείται γύρω στα 30 εκατ. Ευρώ.

Το κουτσομπολιό είναι ότι η πώληση του θεωρείται ζήτημα χρόνου και ο νέος ιδιοκτήτης εκτός από τα ζηλόφθονα σχόλια θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις…

O Γιώργος Τανισκίδης και η εκδρομικές περιπέτειες

Άλλοι διασκεδάζουν με πολυτελή σκάφη κι άλλοι παίρνουν τα βουνά.

Ο πάντα δραστήριος Γιώργος Τανισκίδης που έχει στήσει πολλές τράπεζες στην Ελλάδα και σήμερα διοικεί την Optima Bank, αυτό το Σαββατοκύριακο βρήκε καταφύγιο στον Ταΰγετο.

Με μια μικρή ορειβατική ομάδα ξεκίνησαν την Παρασκευή για τον Μυστρά, πήγαν στο καταφύγιο του Ταΰγετου και κατόπιν στον Προφήτη Ηλία.

Από τις κορυφές του Ταΰγετου η ομάδα απόλαυσε τη θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο με απόλυτη ηρεμία και καλό φαγητό.

Καλή παρέα, καθαρός αέρας, ευχάριστο περιβάλλον που οξύνει την σκέψη για περισσότερες γρήγορες αποφάσεις..

Γιατί κρύβει Χρυσάφι το report της Eurobank για την ΔΕΗ

Eπειδή του Wiseman του αρέσει να είναι πάντα ακριβοδίκαιος, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ ήταν τεράστια επιτυχία.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η ΔΕΗ ΔΕΗ 3,68% 9,85#ifrm64{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig64:hover + #ifrm64,#ifrm64:hover,#trig64:active + #ifrm64,#ifrm64:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} πήγαινε για 750 εκ ευρώ αύξηση και τελικά πήγε για 1.35 δις ευρώ.

Δεν το συζητάμε ότι βασικοί καταλύτες της επιτυχίας ήταν οι δύο κύριοι ανάδοχοι, η Goldman Sachs και η Citigroup.

Έκαναν εκπληκτική δουλειά με την τιμή της αύξησης να προσδιορίζεται στο ανώτερο εύρος της τιμής διάθεσης, των 9.00€.

Το απίστευτο φίλοι αναγνώστες είναι ότι το βιβλίο συγκέντρωσε προσφορές πάνω από 4 δις ευρώ από πλήθος μεγάλων διεθνών επενδυτών.

Το 90% των επενδυτών αυτών είναι long investors, δηλαδή επενδυτικά κεφάλαια με μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Το 87% των επενδυτών που συμμετείχαν τελικά στην ΑΜΚ προερχόταν από το εξωτερικό και το 13% από την Ελλάδα.

Η διοίκηση Στάσση έβαλε τα γυαλιά σε όλους.

Γιατί μπορεί η Citigroup και η Goldman Sachs να έστειλαν πληθώρα επενδυτών να τσεκάρουν την ΔΕΗ όμως κάποιος έπρεπε να τους πείσει να βάλουν τα ωραία τους λεφτά στην αύξηση.

Ο κ. Στάσσης και η ομάδα του ανέβασαν ψηλά τον πήχη και έδειξαν ότι υπάρχουν πολλά λεφτά για το ελληνικό χρηματιστήριο και ειδικότερα για το energy transition story με βαρύτητα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Όπως αντιλαμβάνεστε η επιτυχία είναι τεράστια, η ΔΕΗ ζήτησε 1.35 δις ευρώ και της πρόσφεραν 4 δις ευρώ.

Έτσι έμεινε ανεκπλήρωτη ζήτηση της τάξης των 2.65 δις ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Wiseman, αυτά τα funds έχουν ήδη ξεκινήσει να ψάχνουν ποια άλλη ελληνική εταιρεία θα γίνει μια μικρή ΔΕΗ με έμφαση στις ΑΠΕ.

Το επίτευγμα της διοίκησης Στάσση στο να πείσουν την ξένη επενδυτική κοινότητα να μπει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι πολύ μεγάλο αν σκεφτεί κανείς ότι βασίζεται στην πραγματοποίηση ενός φιλόδοξου επενδυτικού πλάνου μετασχηματίζοντας την ΔΕΗ σε “πράσινη” επιχείρηση από το 2026 και μετά.

Εδώ έχει τεράστιο ενδιαφέρον η τελευταία ανάλυση που έβγαλε η Eurobank Equities την 3η Νοεμβρίου, λίγο πριν γίνει γνωστή η τιμή της αύξησης.

Η αναλύτρια δίνει τιμή στόχο για την ΔΕΗ τα 14.50€ με την προϋπόθεση ότι η αύξηση θα γίνει στα 9.00€ και η ΔΕΗ θα σηκώσει 1.35 δις ευρώ.

Η προσεκτική ανάγνωση του report μας δείχνει ότι όσοι αγοράζουν ΔΕΗ τώρα πρέπει να κάνουν υπομονή τουλάχιστον μέχρι το 2026 για να δουν το “πράσινο” story να υλοποιείται.

Η Eurobank Equities που παίρνει μια πιο συντηρητική εφαρμογή του επενδυτικού πλάνου, θεωρεί ότι η ΔΕΗ στο τέλος του 2023 θα έχει στην Ελλάδα εγκατεστημένη ισχύ από ΑΠΕ 1416 MW και στο τέλος του 2026 4502 MW.

Στο τέλος του 2026 η Eurobank εκτιμά ότι ο κλάδος των ΑΠΕ θα έχει πωλήσεις 404 εκ ευρώ και EBITDA 313 εκ ευρώ και το 2027 θα έχει πωλήσεις 438 εκ ευρώ και EBITDA 346 εκ ευρώ.

Η αναλύτρια εκτιμά ότι η ΔΕΗ στο τέλος του 2026 θα έχει συνολικά EBITDA της τάξης των 1.7 δις ευρώ.

Πολύ μεγάλο νούμερο αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2022 τα EBITDA της ΔΕΗ εκτιμώνται σε 904 εκ ευρώ.

Δηλαδή φίλοι αναγνώστες, τα EBITDA από ΑΠΕ στο τέλος του 2026 θα εισφέρουν το 18.41% του συνολικού EBITDA.

Για να επιτευχθούν τα 1.7 δις ευρώ EBITDA το 2026 η Eurobank υπολογίζει ότι θα χρειαστούν 8.3 δις ευρώ επενδύσεις.

Ποσό στρατοσφαιρικό όπως αντιλαμβάνεστε.

Για να καταλάβετε όμως, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, η Eurobank προβλέπει ότι η ΔΕΗ το 2022 θα έχει προσαρμοσμένα EBITDA 904 εκ ευρώ και κέρδη μετά φόρων και μετά δικαιωμάτων 19.2 εκ ευρώ.

Το 2023 η Eurobank προβλέπει προσαρμοσμένα EBITDA 1.088 δις ευρώ και κέρδη μετά φόρων και μετά δικαιωμάτων 132.1 εκ ευρώ και καθαρό δανεισμό στο τέλος του 2023 2.276 δις ευρώ.

Αυτό σημαίνει με κλείσιμο Παρασκευής τα 9.845€ και με αριθμό μετοχών μετά την αύξηση 382 εκ μετοχές, αυτό μας δίνει μια κεφαλαιοποίηση της τάξης των 3.760 δις ευρώ.

Δηλαδή η ΔΕΗ με βάση τις εκτιμήσεις της Eurobank Equities παίζει τώρα με ένα EV/EBITDA 2023e = 5.5483 και με ένα P/E 2023e = 28.46.

Η στήλη πιστεύει ότι η διοίκηση Στάσση θα πετύχει τις εκτιμήσεις της Eurobank Equities και έτσι θεωρεί ότι είναι θέμα χρόνου μόνο να επιτευχθεί η τιμή στόχος (14.50€) που θέτει η αναλύτρια.

Όμως, επειδή θα πάρει καιρό να υλοποιηθεί το business plan, από το 2026 και μετά θα φανεί η διαφορά, η στήλη θεωρεί ότι άλλες ενεργειακές εταιρείες μπορούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον των funds που δεν μπήκαν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή δεν πήραν όσες μετοχές επιθυμούσαν.

 

Το report της Εθνικής Τράπεζας για την Mytilineos

Η πρώτη μετοχή που θεωρούμε ότι θα ευνοηθεί είναι η μετοχή της MYTILINEOS.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Citigroup που είναι κύριος ανάδοχος της ΔΕΗ, έχει δώσει τιμή στόχο στο βασικό σενάριο για την MYTILINEOS τα 21.50€ και στο bull σενάριο τα 29.50€.

Επειδή ο Wiseman είναι λάτρης της αριθμητικής, το τελευταίο report για την MYTILINEOS ΜΥΤΙΛ -1,67% 15,31#ifrm155{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig155:hover + #ifrm155,#ifrm155:hover,#trig155:active + #ifrm155,#ifrm155:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} που είδε το φως της δημοσιότητας είναι αυτό της Εθνικής, που δίνει τιμή στόχο τα 23.00€.

Προσέξτε όμως τώρα.

Ο αναλυτής της Εθνικής εκτιμά ότι η MYTILINEOS το 2023 θα έχει EBITDA της τάξης των 722 εκ ευρώ, κέρδη μετά φόρων και μετά δικαιωμάτων 453 εκ ευρώ και καθαρό δανεισμό 1.089 δις ευρώ.

Για να παίξει η MYTILINEOS με ένα προσδοκώμενο EV/EBITDA 2023e = 5.5483, το οποίο παίζει τώρα η ΔΕΗ, η τιμή της μετοχής πρέπει να πάει στα 21.55€ από 15.31€ που έκλεισε την Παρασκευή.

Αυτή η τιμή στόχος φυσικά είναι εφόσον ακυρώσουμε τις μετοχές που έχει πάρει μέχρι τώρα το buyback, δηλαδή 7.578.483 ίδιες μετοχές.

Όπου εκεί η MYTILINEOS θα έχει μια κεφαλαιοποίηση της τάξης των 2.915 δις ευρώ με τον μειωμένο αριθμό μετοχών.

Δηλαδή, με βάση τις εκτιμήσεις της Εθνικής, θα παίζει στα 21.55€ με ένα P/E 2023e = 6.43!!!

Φίλοι αναγνώστες, όπως έδειξε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, ο κλάδος της ενέργειας τα επόμενα χρόνια θα είναι το απόλυτο χρηματιστηριακό story.

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο με ορίζοντα το 2023 η MYTILINEOS είναι εξόφθαλμα υποτιμημένη και θεωρούμε ότι πολύ σύντομα θα βρει την τιμή στόχο που έχει βάλει το Citigroup.

Από την άλλη, η ΔΕΗ μετά την αύξηση θα συσσωρεύσει για να φύγουν οι βιαστικοί της αύξησης αλλά αργότερα θα πατήσει γκάζι.

Για να ξέρετε, ο κ. Στάσσης στις επαφές του με την θεσμική κοινότητα, ξεδίπλωσε τα σχέδιά του για την επέκταση της ΔΕΗ στις οπτικές ίνες.

Συγκεκριμένα, στη ΔΕΗ επιδιώκουν να διαθέτουν μέχρι το 2030 περίπου 1 εκ πελάτες (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) που θα χρησιμοποιούν το δίκτυο οπτικών ινών της εταιρείας για να έχουν πρόσβαση σε γρήγορο internet.

Ο στόχος της ΔΕΗ είναι να παρέχει υπηρεσίες χονδρικής, δηλαδή θα προσφέρει την υποδομή της σε οπτικές ίνες σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους οι οποίοι με τη σειρά τους θα παρέχουν πακέτα ευρυζωνικών συνδέσεων στον τελικό πελάτη.

Έχει όραμα για την ΔΕΗ ο κ. Στάσσης.

Ακόμα, να σας φρεσκάρουμε την μνήμη ότι η ΔΕΗ μαζί με τον ΑΔΜΗΕ έχουν ένα πολύ μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων που υπολογίζονται σε 6800 ακίνητα.

Από το διατηρητέο του ΑΗΣ Φαλήρου μέχρι το μεγάλο ακίνητο του Ελαιώνα και πάρα πολλά οικόπεδα σε όλη την Ελλάδα.

Οι οπτικές ίνες και τα ακίνητα ενώ τώρα δεν έχουν αξία, να θυμηθείτε ότι αργότερα θα αποκτήσουν μεγάλη.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η στήλη πιστεύει ακράδαντα ότι ο κλάδος της ενέργειας τα επόμενα χρόνια θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Η διοίκηση της ΔΕΗ απέδειξε ότι λεφτά υπάρχουν και πολλά μάλιστα για την μετάβαση στην “πράσινη” ανάπτυξη.

Webhelp: Νέοι άνθρωποι νέες δουλειές…

 Την Παρασκευή το βράδυ έγιναν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Webhelp Hellas.

Το νέο κτίριο δεν είναι και τόσο νέο αφού πρόκειται για το παλιό ιστορικό κτίριο που στέγαζε την Ελευθεροτυπία, στην οδό Ηλία Ηλιού.

Το επταώροφο ακίνητο 15.000 τ.μ., αναβαθμίστηκε, ανακατασκευάστηκε και ανακαινίσθηκε από την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand κι έτσι τώρα μπορεί να στεγάσει έως και 1.200 εργαζόμενους.

Η Webhelp παρέχει υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών για λογαριασμό τρίτων, κατά βάση ξένων αλλά και ελληνικών εταιρειών.

Ξεκίνησε εξυπηρετώντας την Hewlett Packard με 80 άτομα. Σήμερα διαθέτει 17 πελάτες και απασχολούμε περισσότερους από 1.300 εργαζομένους 60 εθνικοτήτων, οι οποίοι μιλούν 25 γλώσσες.

Ο κορωνοϊός δεν επιτρέπει μεγάλους συνωστισμούς επομένως πολλοί εργάζονται από το σπίτι τους αφού η Webhelp εξασφαλίζει καλό ηλεκτρονικό εξοπλισμό και άψογο γρήγορο ίντερνετ.

Η ζήτηση για υπηρεσίες τηλεφωνικών κέντρων και διαδικτυακής εξυπηρέτησης πελατών έχει εκτοξευθεί και βλέποντας στο πάρτι των εγκαινίων όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους από τόσες διαφορετικές χώρες, να συνυπάρχουν, να συνεργάζονται και να διασκεδάζουν σκέφτηκα ότι πραγματικά η Ελλάδα είναι ένας μικρός παράδεισος γι αυτούς….

Η Webhelp Hellas εξυπηρετεί σήμερα, τα Zara, την Adidas, την Unilever, την Airbnb, ψηφιακές τράπεζες (Viva, N26) αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Το 2018 είχε κύκλο εργασιών της τάξεως των 8 εκατ. ευρώ.

Σήμερα ξεπερνά τα 40 εκατ. Ευρώ….

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Keywords
δεη, δαφνης, βιλα, ευρω, ειπε, μυστικο, μητσοτακης, αγορες, pet city, το νησι, το φως, hewlett packard, αθηνα, ceo, cvc, hill, ebrd, fidelity, rowe, light, sky, capital, msci, νέα, τιταν, σημαίνει, αιγυπτος, βομβα mall, απρόσκοπτα, pet, city, fourlis, intersport, ικεα, funds, τραπεζες, ελλαδα, eurobank, δις, προσφορες, πήχη, εταιρεία, απε, ισχύ, φως, μνήμη, αδμηε, αησ, ελευθεροτυπια, adidas, unilever, υφίσταται, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , χρηματιστηριο, αξια, eurobank alpha, alpha eurobank, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, alpha bank, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, η ζωη ειναι ωραια, αποτελεσματα, αμερικανικη αγορα, αδμηε, pet city, μνήμη, χωρες, αησ, ακινητα, γκαζι, δαφνη, δουλεια, θεμα, νησι, προγραμμα, τιταν, υδρα, φως, adidas, capital, ceo, cvc, eurobank, intersport, unilever, αγορα, αυξηση, απε, απιστευτο, απρόσκοπτα, βιλες, βιβλιο, βουνα, βραδυ, βρισκεται, φαγητο, γεγονος, γινει, γυαλια, δεντρα, διοικηση, δικη, δειχνει, δις, δωσει, δικτυο, ευχαριστο, εγινε, υπαρχει, εκρηξη, εξι, επενδυσεις, εποχη, επρεπε, επιτυχια, ερμιονη, εταιρεία, ετων, ευθυνη, ζωη, ιντερνετ, υπηρεσιες, υπομονη, ηρεμια, υφίσταται, θεα, ινες, ιστορικο, κογκρεσο, κρασι, κτιριο, κτημα, λεφτα, λεφτα υπαρχουν, λογο, μικρο, μαρια, ξερετε, ομαδα, παντα, οικοπεδα, ομορφη, ονομα, οπτικες ινες, οραμα, πεμπτη, περιβαλλον, πηγαινε, ποιοτητα, πωλησεις, ρολο, σεναριο, συντομα, σειρα, συγχαρητηρια, σκαφη, σπιτι, σχεδια, σχεδιο, σχολια, τιμη, το φως, ισχύ, φυσικα, φορα, χτισιμο, αλυσιδα, sky, city, δημητρης, δουλειες, ebrd, εφαρμογη, εμφαση, φιλοι, fidelity, fourlis, γλωσσες, hewlett packard, hill, ιδιαιτερα, index, light, pet, msci, μπροστα, πηγες, πήχη, πληροφοριες, πωληση, rowe, σημαίνει, funds
Τυχαία Θέματα