Νέος CEO του ΤΧΣ ο Ηλίας Ξηρουχάκης

Επιστρέφει σε ελληνικά χέρια η εκτελεστική διοίκηση της Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) μετά από αρκετά χρόνια.

Μετά από μία μακρόπνοη διεθνή διαδικασία επιλογής και από την έγκριση του euro working group, νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΧΣ αναλαμβάνει ο κ. Ηλίας Ξηρουχάκης, ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ( και εκτελών χρέη CEO

από αρχές Φεβρουαρίου). Είναι ο μοναδικός που από συστάσεως του Ταμείου το 2010, που έχει περάσει με επιτυχία και από τις 3 θέσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Σημειώνεται πως ως επικεφαλής του Ταμείου, συνέβαλε τα μέγιστα για την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας Πειραιώς πριν από μερικές εβδομάδες.

Ο κ. Ηλίας Ξηρουχάκης έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στο χρηματοπιστωτικό τομέα σε κορυφαίες διευθυντικές θέσεις τραπεζών και χρηματοπιστωτικών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει να επιδείξει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη επαγγελματική πορεία και μεγάλη εμπειρία στους τομείς της εμπορικής τραπεζικής, των κεφαλαιαγορών (capital markets) , της διαχείρισης κινδύνων και μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων/δανείων.

Πολλές από τις εταιρείες στις οποίες εργάστηκε συγκαταλέγονται στους παγκόσμιους ηγέτες του τομέα των δραστηριοτήτων τους. Τη δεκαετία του 1990 κατείχε θέσεις στην Visa International (στο Λονδίνο έδρα της εταιρείας για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), καθώς και στο Thomson Reuters (στο Ηνωμένο Βασίλειο). Στην Ελλάδα υπηρέτησε με επιτυχία σε ανώτερες και ανώτατες διευθυντικές θέσεις και σε θέσεις διοίκησης σε τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Marfin Egnatia / Marfin Popular Bank, Γενική Τράπεζα, Interbank κλπ), καθώς και σε εταιρίες του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού τομέα (Interamerican Cards, Γενική Καρτών και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, Zeus Recovery Fund SA Luxumburg κλπ.).

Είναι απόφοιτος του Μητροπολιτικού Πανεπιστήμιου του Λονδίνου (London Metropolitan University) από το οποίο διαθέτει πτυχίο Batchelor (Bachelor of Arts – Honours). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master στα Μακροοικονομικά και τη νομισματική πολιτική της ΕΕ (Μaster of Arts in Economics) από το Πανεπιστήμιο Exeter του Ηνωμένου Βασίλειου. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Μaster of Business Administration (MBA) στην Τραπεζική διοίκηση με εξειδίκευση στη διαχείριση Κινδύνων και τα ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών από το ίδιο Πανεπιστήμιο αλλά και επιπλέον μεταπτυχιακού τίτλου (Advanced Certificate) στην εταιρική διακυβέρνηση (Corporate Governance) χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από το Πανεπιστήμιο INSEAD.

Διαβάστε επίσης:

ΤΧΣ: Εντός της ημέρας οι υπογραφές για τον Ηλία Ξηρουχάκη – Τι θα κάνει ο νέος CEO του Ταμείου

Οι 100 επιχειρηματίες (και χωρισμένοι) που θα αγοράσουν στο Ελληνικό, τι είπε ο Σταϊκούρας για τον Ξηρουχάκη, η θεϊκή ατάκα Σκέρτσου και η διεθνής εμφάνιση Πατέλη

Keywords
Τυχαία Θέματα