Τα τρία κλειδιά που θα κρίνουν σε λίγες μέρες τον νικητή για την Creta Farms

To ύψος του κουρέματος, τα φρέσκα κεφάλαια και οι εργαζόμενοι αναμένεται να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τον τελικό νικητή για την Creta Farms, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγες μέρες.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, η ανακοίνωση του νικητή αναμένεται -εκτός απροόπτου- την επόμενη εβδομάδα, ολοκληρώνοντας έτσι το βασικό σκέλος της διαδικασίας εξυγίανσης της πολύπαθης κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, που δεν ήταν άλλο από την αναζήτηση νέου στρατηγικού επενδυτή. Εφ’ όσον όλα κυλήσουν βάσει σχεδίου, τα αδέλφια Δομαζάκη, ιδρυτές και βασικοί μέτοχοι θα αποτελέσουν και οριστικά παρελθόν.

Πηγές

που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση αναφέρουν ότι η διαγωνιστική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και οι δυο διεκδικητές, η Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου και η Lime Capital, που ελέγχει την Δωδώνη, έχουν υποβάλει και τις τελευταίες βελτιώσεις στις προσφορές τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά της Impala Invest έχει προτείνει ύψος κουρέματος 50%, ενώ άγνωστη παραμένει η πρόταση που έχει καταθέσει η πλευρά των Ρώσων που ελέγχουν την Δωδώνη.

Στο μεταξύ, πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι εκταμιεύθηκε επιτέλους η ενδιάμεση χρηματοδότηση των 4 εκατ. ευρώ, κάτι που προβλημάτιζε ιδιαίτερα τους υποψήφιους επενδυτές. Η εκταμίευση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης των 4 εκατ. ευρώ, η οποία αναμένεται από μέρα σε μέρα, αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή της εταιρείας σε κανονικούς ρυθμούς, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης του νέου ιδιοκτήτη, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η εταιρεία, η οποία βρέθηκε στο χείλος της καταστροφής, εξαιτίας της ενδοοικογενειακής διαμάχης των αδελφών Δομαζάκη, έχει χάσει σημαντικό έδαφος εξαιτίας της ουσιαστικής απουσίας της από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερη αγωνία και προβληματισμό παρακολουθούν τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι εδώ και περίπου οκτώ μήνες ζουν μέσα στην απόλυτη αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον. Οι εργαζόμενοι ζητούν να μεταφερθούν με όλα τα δικαιώματά τους στο νέο σχήμα, κάτι που υπογράμμισε για μια ακόμη φορά στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν προσήλθαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας.

Κύκλοι από το περιβάλλον της Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου υπογραμμίζουν πως δεν έχουν ζητήσει τη μείωση του προσωπικού, το οποίο σήμερα αριθμεί 650 εργαζόμενους μετά την αποχώρηση περίπου 170 εργαζομένων από τότε που άρχισε η κατρακύλα, εξαιτίας της ενδοοικογενειακής διαμάχης των αδελφών Δομαζάκη. Άγνωστο παραμένει τι έχουν πράξει οι Ρώσοι της Lime Capital που ελέγχουν την Δωδώνη.

The post Τα τρία κλειδιά που θα κρίνουν σε λίγες μέρες τον νικητή για την Creta Farms appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα