Τα… δόντια της δείχνει η «Διδώ» στη Αθήνα

Η κακοκαιρία Διδώ έφτασε στο κέντρο της Αθήνας, με ισχυρές καταιγίδες και έντονο άνεμο, προκαλώντας προβλήματα στους δρόμους.

Αυτή την ώρα, ισχυρή βροχόπτωση πλήττει το κέντρο της πόλης, ενώ εκατοντάδες είναι οι κεραυνοί που συνοδεύουν την επέλαση της κακοκαιρίας. Μικροπροβλήματα παρατηρούνται στους δρόμους της πόλης, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλα τα μέρη της χώρας

Αττική

Αναμένονται νεφώσεις

με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές από τις προμεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, που από μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στη Θράκη αυξημένες θα είναι οι νεφώσεις, με τοπικές βροχές από το βράδυ. Χιόνια αναμένονται από το βράδυ στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικούς βορειοανατολικούς, 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7, ενώ τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Αναμένονται νεφώσεις, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και εξασθένηση από τις νυχτερινές ώρες. Το βράδυ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση και στα νότια σε νοτιοδυτικούς, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Αναμένονται νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Την νύχτα, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 4 με 5, βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ στις Σποράδες 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αναμένονται νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι τοπικές βροχές και καταιγίδες, τη νύχτα τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τετάρτη

Στα δυτικά, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές και χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο 8 και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς 9 μποφόρ. Στα νότια, θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά σε βόρειους, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα