Συνεχίζεται το ράλι της στερλίνας – Κάλυψε τις προηγούμενες απώλειες

Η στερλίνα κατάφερε να καλύψει τις απώλειες που κατέγραψε νωρίτερα φέτος έναντι του δολαρίου, ακολουθώντας την κίνηση που έκαναν πριν από μερικούς μήνες μερικά από τα νομίσματα του Group 10.

Το βρετανικό νόμισμα σημείωσε άνοδο 0,2% και διαμορφώθηκε στα 1,3267 δολάρια, διευρύνοντας τα κέρδη του μετά την ανακοίνωση ότι ο πληθωρισμός στη Βρετανία αυξήθηκε τον Ιούλιο περισσότερο από το αναμενόμενο. Το ράλι, ωστόσο, οδηγεί κατά κύριο λόγο, η υποχώρηση του δολαρίου. Ο δείκτης Bloomberg

Dollar Spot Index υποχωρεί κάθε μήνα από τα τέλη Μαρτίου και έπειτα.

«Στο δολάριο οφείλεται το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου της στερλίνας», υποστήριξε ο James Athey, διαχειριστής νομισμάτων στην Aberdeen Standard Investments. «Η στερλίνα είναι ακόμη φθηνή όσο τα τσιπς. Όλοι έχουν προβλήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι σοβαρά, ωστόσο το Ηνωμένο Βασίλειο έχει λιγότερα από όσα έχουν οι πιο πολλοί».

Η  στερλίνα υστερούσε σε σχέση με άλλα νομίσματα της ομάδας G-10 αναφορικά με την κάλυψη των προηγούμενων απωλειών του 2020, με το ευρώ, την κορώνα της Δανίας, τη κορώνα Σουηδίας και το ελβετικό φράγκο να σημειώνουν κέρδη άνω του 6% φέτος. Ακόμα, πρόκειται για μια δραματική πορεία για τη στερλίνα, η οποία βυθίστηκε τον Μάρτιο στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί εδώ και περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Οι εκροές από το δολάριο βοήθησαν το ράλι του νομίσματος, παρά την πιθανότητα που υπάρχει για μετάβαση της χώρας εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς εμπορική συμφωνία.

Το νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο σημείωσε άνοδο κατά την πέμπτη ημέρα, διαμορφώθηκε στα 1,3244 δολάρια νωρίτερα στο Λονδίνο και τα κρατικά ομόλογα της χώρας σημείωσαν οριακή μεταβολή στο άνοιγμα. Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα ήταν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, καθώς ενισχύθηκε από τις τιμές των καυσίμων και από την μείωση των συνηθισμένων πωλήσεων καλοκαιρινών ενδυμάτων.

Η άνοδος του πληθωρισμού αναμένεται βραχύβια.

Keywords
Τυχαία Θέματα